Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - “Eνοποιεί” τα επί μέρους cloud τμήματά της, γιατί άραγε;

Apple - “Eνοποιεί” τα επί μέρους cloud τμήματά της, γιατί άραγε;
ired.gr

Αναμένουμε πληρέστερες υπηρεσίες από το iCloud μετά την έμφαση που δίνεται σε αυτές, από την ηγετική ομάδα της Apple

Ενώ το Apple Campus 2 είναι στα τελευταία στάδια της κατασκευής του και αναμένεται πολύ σύντομα να στεγάσει πάνω από 13 χιλιάδες εργαζόμενους της εταιρείας (η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται μέσα στο 2017), η Apple, αποφάσισε να “συγκεντρώσει” τα επί μέρους τμήματά της που σχετίζονται άμεσα με το iCloud σε ένα χώρο, στο κλασικό campus της, στο Infinite Loop.

Έως και σήμερα, αυτές οι υπηρεσίες στεγάζονταν σε διαφορετικά κτίρια και τοποθεσίες στο Cupertino και στην California. Η ηγετική ομάδα έκρινε πως για την βελτιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων αυτών και συνεπώς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους (άρα και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς εμάς), θα πρέπει να αυτές να συστεγαστούν.

Μπορεί να ζούμε σε εποχές όπου εκατομμύρια εργαζόμενοι ανά τον κόσμο συνεργάζονται χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες τεχνολογίες (Skype, FaceTime, Trello και ειδικά λογισμικά), σε κάποιες περιπτώσεις όμως ο “παραδοσιακός” τρόπος εργασίας αλλά και συνεργασίας, κρίνεται τελικά ως αναντικατάστατος, ή, έστω ως αποτελεσματικότερος.

Διαβάστε επίσης: Το «βαρετό» iPhone 7 κι άλλα παραμύθια με δράκους

Σε αυτά τα πλαίσια, η Apple προτίθεται να ενοποιήσει αλλά και να συστεγάσει τα τμήματά της που αφορούν το iCloud, τη Siri, τους Χάρτες, το Apple Pay, το Apple News, το iTunes και μέρος της ομάδας του Apple Music.

Στην ουσία, πρόκειται για τη δημιουργία μίας νέας πλατφόρμας, πάνω στην οποία θα στηθεί το εγχείρημα της βελτίωσης των υπηρεσιών που “παράγονται” και κατ’ επέκταση προσφέρονται στους καταναλωτές / πελάτες της εταιρείας.

Η Apple δεν σταματάει εκεί. Ενώ σήμερα εσωτερικά, κάνει χρήση υπηρεσιών άλλων εταιριών, όπως της Google και της Amazon, σταδιακά, αυτές θα αντικατασταθούν από αντίστοιχες, σχεδιασμένες όμως in-house.

Ένα παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία ενός συστήματος εσωτερικής αποθήκευσης και διαμοιρασμού φωτογραφιών με την (προσωρινή;) ονομασία “McQueen”, το οποίο και θα αντικαταστήσει λύσεις που παρέχονται από τρίτους.

Όλες αυτές οι κινήσεις φαντάζουν λογικές και αναμενόμενες. Ίσως και αργοπορημένες θα έλεγα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία είναι να αποδειχθούν αποτελεσματικές και να βελτιωθεί (κυρίως) η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε είτε απ’ ευθείας μέσω του iCloud, είτε μέσω των υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτό.

από Comball

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status