iPhone 7 - Επιβολή επανεκκίνησης (Force restart) στις νέες συσκευές

iPhone 7 - Επιβολή επανεκκίνησης (Force restart) στις νέες συσκευές
ired.gr

Στη νέα συσκευή iPhone 7 εάν προσπαθήσετε να επιβάλλετε επανεκκίνηση κρατώντας πατημένα Home + power buttons δεν θα τα καταφέρετε. Δείτε τι πρέπει να κάνετε.

Δημιουργήσαμε αυτές τις οδηγίες προκειμένου να εξηγήσουμε, πως να επιβάλετε την επαναφορά (Force restart) στη νέα σας συσκευή iPhone 7 και iPhone 7 Plus και πως να τη θέσετε σε λειτουργία αναβάθμισης (DFU) ώστε να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα, αν χρειαστεί.

Η Apple έχει αλλάξει τη διαδικασία επιβολής επαναφοράς στις νέες συσκευές iPhone 7. Είναι μία καλή ευκαιρία καθώς οι κάτοχοι της νέας συσκευής αυξάνονται καθημερινά, να σας γνωρίζουμε τι μπορείτε να κάνετε εάν τα πράγματα για κάποιο λόγο “στραβώσουν” στη νέα σας συσκευή.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - 10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε μόλις το αποκτήσετε 

Η επιβολή επανεκκίνησης (Force Restart) είναι πραγματικά σωτήρια στην περίπτωση που η συσκευή σας πάψει να ανταποκρίνεται, σε οποιοδήποτε πάτημα ή άγγιγμα. Η λειτουργία DFU από την άλλη πλευρά, επαναφέρει πλήρως το λειτουργικό της συσκευής εάν κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται μέσα από τις ρυθμίσεις της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η λειτουργία DFU επιτρέπει τη σύνδεση της συσκευής με την εφαρμογή iTunes του υπολογιστή σας, προκειμένου να ενημερωθεί το λειτουργικό στην τελευταία έκδοση.

Ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία εάν επιθυμείτε να υποβαθμίσετε την έκδοση του λειτουργικού, ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας στην κανονική της έκδοση, στην περίπτωση που συμμετέχετε σε κάποιο πρόγραμμα beta εκδόσεων.

Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσετε και στην περίπτωση που έχετε πραγματοποιήσει Jailbreak στη συσκευή σας.

Σημείωση για κατόχους συσκευών iPhone 6 ή παλαιότερων μοντέλων: H Apple αναγκάστηκε να αλλάξει τη μέθοδο επαναφοράς κι ενεργοποίησης DFU Mode στις συσκευές iPhone 7 και iPhone 7 Plus, λόγο της αλλαγής και εισαγωγής της Taptic engine στο πλήκτρο Αφετηρίας.

Το εικονικό πλήκτρο δεν ανταποκρίνεται στην παλαιότερη χειρονομία. Οι κάτοχοι συσκευών iPhone 6s / και Plus ή παλαιότερων συσκευών, συνεχίζουν τη διαδικασία με τον ίδιο τρόπο, μέχρι νεωτέρας.

Πώς να επαναφέρετε το iPhone 7 / iPhone 7 Plus

Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Ενεργοποίησης στη δεξιά πλευρά της συσκευής σας και Μείωσης έντασης ήχου στην αριστερή, έως ότου επανεκκινήσει η συσκευή σας κι εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Εάν ανταποκριθεί στην εντολή επιβολής, τότε θα επανέλθει στη φυσιολογική της λειτουργία.

iphone7 reset 01

Ενεργοποίηση της λειτουργίας DFU σε iPhone 7

  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας iPhone 7 και συνδέστε τη με το καλώδιο φόρτισης στον υπολογιστή όπου είναι ενεργοποιημένη η εφαρμογή iTunes κι ενημερωμένη στην τελευταία έκδοση.
  • Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα ενεργοποίησης και μείωσης έντασης ήχου για 10 δευτερόλεπτα.
  • Απελευθερώστε το πλήκτρο ενεργοποίησης συνεχίζοντας να διατηρείτε πατημένο το πλήκτρο μείωσης έντασης. Η οθόνη στη συσκευής σας iPhone 7 / iPhone 7 Plus θα πρέπει να παραμείνει κενή (εάν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, τότε θα πρέπει να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα).

Θα εμφανιστεί μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή σας το οποίο θα αναγράφει πως:

“Εντοπίστηκε iPhone σε λειτουργία ανάκτησης. Πρέπει να επαναφέρετε αυτό το iPhone για να το χρησιμοποιήσετε με το iTunes.”

iphone7 reset 02

Για να επαναφέρετε τη συσκευή σας από την κατάσταση ανάκτησης, στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να προχωρήσετε, αποσυνδέστε τη συσκευή από τον υπολογιστή σας και στη συνέχεια κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Ενεργοποίησης και μείωσης έντασης έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Αναλύσαμε παραπάνω τη διαδικασία επιβολής επανεκκίνησης, και τη λειτουργική κατάσταση της αναβάθμισης της συσκευής (DFU Mode). Εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN