Μηνύματα iOS 10 - Αποδεικτικά ανάγνωσης μόνο για συγκεκριμένες συνομιλίες

Μηνύματα iOS 10 - Αποδεικτικά ανάγνωσης μόνο για συγκεκριμένες συνομιλίες
ired.gr

Fb page: Η Apple μας δίνει περισσότερη ευελιξία στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα αποδεικτικά ανάγνωσης στο iMessage.

Τι είναι το αποδεικτικό ανάγνωσης

Θα έχετε παρατηρήσει όταν στέλνετε iMessage, ότι μόλις ο παραλήπτης διαβάσει το μήνυμά σας, ακριβώς από κάτω εμφανίζεται η ένδειξη «Αναγνώστηκε» (μαζί με την ώρα ανάγνωσης). Σε περίπτωση που ο παραλήπτης δεν έχει διαβάσει το μήνυμα, αναγράφεται απλώς «Παραδόθηκε».

Φυσικά, υπάρχει πάντα η περίπτωση, ο χρήστης να έχει απενεργοποιήσει το αποδεικτικό ανάγνωσης, να έχει διαβάσει το μήνυμά σας αλλά εσείς να μην το έχετε αντιληφθεί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν εσείς λαμβάνετε μηνύματα από τους άλλους. Στη συσκευή του αποστολέα, εμφανίζεται η ένδειξη αν έχετε διαβάσει το μήνυμα ή όχι.

Τι άλλαξε με το iOS 10

Με την έλευση του iOS 10, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει ότι έχετε διαβάσει τα μηνύματα iMessage που σας έχει στείλει και ποιος όχι. Μέχρι τώρα, η ρύθμιση ήταν κάπως σαν «όλα ή τίποτα», με την έννοια ότι μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τα αποδεικτικά ανάγνωσης για όλες τις συνομιλίες ή για καμία.

Επειδή, όμως, ίσως να θέλετε να περιορίσετε αυτή τη δυνατότητα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, αυτή η νέα προσθήκη θα φανεί χρήσιμη για άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στο αν έχετε διαβάσει το μήνυμά τους και δεν έχετε απαντήσει.

Πώς να ρυθμίσετε το αποδεικτικό ανάγνωσης ανά συνομιλία

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και επιλέξτε τη συνομιλία για την οποία θέλετε να ορίσετε προσαρμοσμένες ρυθμίσεις αποδεικτικού ανάγνωσης.
  • Πατήστε το σύμβολο “i” πάνω δεξιά.
  • Ανοίξτε ή κλείστε τον διακόπτη «Αποδεικτικά ανάγνωσης»
  • Πατήστε «Τέλος» και αποθηκεύστε τη ρύθμισή σας.

read receipts 01

Η ρύθμιση αυτή δεν θα επηρεάσει τις άλλες συνομιλίες στην εφαρμογή Μηνύματα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τις Ρυθμίσεις για τα αποδεικτικά ανάγνωσης;

Η επιλογή στις Ρυθμίσεις > Μηνύματα> Αποδεικτικά Ανάγνωσης μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ώστε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αποδεικτικά για όλους. Υπάρχει, όμως, περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα, αν έχετε ήδη θέσει προσαρμοσμένους κανόνες για μεμονωμένες συζητήσεις.

Όταν αλλάζετε τη ρύθμιση από την εφαρμογή των Ρυθμίσεων, αυτό, αυτόματα, αντικαθιστά οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τις επαναφέρετε όλες, χειροκίνητα, από την αρχή.

Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχετε κατά νου τι ακριβώς θέλετε, όλα ή τίποτα ή ατομικά προσαρμοσμένες ρυθμίσεις αποδεικτικού ανάγνωσης στα Μηνύματα.

Να σημειωθεί ότι το αποδεικτικό ανάγνωσης αφορά μόνο τα Μηνύματα iMessage. Για όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή για τα μηνύματα που ανταλλάσσετε με χρήστες που δεν έχουν iPhone, δεν υπάρχει δυνατότητα αποδεικτικού ανάγνωσης, ούτως ή άλλως.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να κρυφοκοιτάξτε ένα iMessage χωρίς να το ανοίξετε»

Από mirelen