Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Νέα πατέντα της Apple για αισθητήρα χωρίς πλήκτρα

iPhone 8 - Νέα πατέντα της Apple για αισθητήρα χωρίς πλήκτρα
ired.gr

Μια νέα ευρεσιτεχνία της Apple δείχνει την ύπαρξη αισθητήρα χωρίς πλήκτρο. Θα μπορούσε να μπει στο iPhone 8;

Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus μόλις που κυκλοφόρησαν και ήδη ακούμε πληροφορίες και εμφανίζονται διαρροές για το iPhone 8 του επόμενου έτους, που αναμένεται να είναι πολύ πιο ριζοσπαστικό σχεδιαστικά. Βασικά, τώρα είναι μάλλον ο κατάλληλος χρόνος να αρχίσουμε να μιλάμε γι’ αυτό, δεδομένου ότι πρόκειται να φέρει επαναστατικές αλλαγές στη σειρά των iPhone και γι’ αυτό πιθανά και η ονομασία (8 αντί για 7s).

Και επιπρόσθετα με την μεταπήδηση της Apple από τις LCD στις OLED οθόνες πια, το iPhone 8 είναι πιθανόν να έχει πλήρη κάλυψη στην πρόσοψη από οθόνη χωρίς πλήκτρα, κάτι που μπορεί να κάνει δυνατό μια νέα ευρεσιτεχνία της Apple, που αφορά έναν αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος χωρίς την ανάγκη ύπαρξης πλήκτρου.

Όλοι οι αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων μέχρι σήμερα, χρειάζονται την επαφή με το δέρμα του χρήστη για τη λειτουργία τους. Ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, χρειάζονται ηλεκτροστατική επαφή. Τα κενά ανάμεσα στο δάχτυλο του χρήστη και τον αισθητήρα, δημιουργούν, είτε διακοπές στη ροή του ρεύματος, είτε θόλωμα στην εικόνα του αποτυπώματος.

iphone8 touch 01

Αυτό το τελευταίο, είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα στην τοποθέτηση του αισθητήρα (που πρέπει να βρίσκεται κάτω από ένα πλήκτρο και όχι από μια οθόνη). Το κενό που δημιουργείται από το σύνολο αισθητήρας-οθόνη-γυαλί (με αυτή τη σειρά από κάτω προς τα πάνω), είναι τέτοιο, που κάνει αδύνατη την αναγνώριση του δαχτυλικού αποτυπώματος με ακρίβεια.

Η πατέντα της Apple, κάνει χρήση ηλεκτροστατικών φακών, κατασκευασμένων από στρώσεις επαφών διαφορετικών σχεδίων (patterns) που δημιουργούν μεταφορά του κενού που παράγεται από την απόσταση μεταξύ δαχτύλου και αισθητήρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο το αποτύπωμα αναγνωρίζεται με ακρίβεια.

iphone8 touch 02

Τώρα, αν αυτή η ευρεσιτεχνία θα περάσει στο iPhone της επόμενης χρονιάς, είναι, φυσικά, θέμα υποθέσεων ακόμη, αλλά φαίνεται πως η Apple για άλλη μια φορά ανοίγει το δρόμο σε κάτι νέο και επαναστατικό. Μάλιστα, κάποιες από τις συλλήψεις και τις τεχνολογίες που εμπεριέχονται στην πατέντα, χρησιμοποιούνται ήδη στην υλοποίηση του γνωστού μας 3D Touch στα iPhone.

Η Apple ήδη μας παρουσίασε την ιδέα του μη-πλήκτρου home button του iPhone 7, κάτι που μπορεί να μας προετοιμάσει για το άνευ πλήκτρων iPhone 8.

Δείτε ακόμη: Θα είναι το 3D Touch το νέο Home Button; 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status