iLDOCK - Φορτίστε το iPhone 7 και ακούστε μουσική ταυτόχρονα

iLDOCK - Φορτίστε το iPhone 7 και ακούστε μουσική ταυτόχρονα
ired.gr

Ένα νέο εγχείρημα στο Kickstarter θα μας δώσει έναν απλό και φθηνό αντάπτορα για φόρτιση και ακρόαση μουσικής ταυτοχρόνως.

Μια νέα εκστρατεία στο Kickstarter ελπίζει να λύσει ένα «θεματάκι» που έχει παρουσιαστεί από τότε που εμφανίστηκε το iPhone 7/7 Plus: το ζήτημα της ταυτόχρονης φόρτισης-ακρόασης μουσικής από τη θύρα lightning, λόγω της έλλειψης της γνωστής εισόδου αναλογικών ακουστικών και της έλλειψης δεύτερης θύρας lightning.

Η αλήθεια είναι - και αυτό είναι γνωστό πια - ότι η Apple παρέχει τον αντάπτορα σύνδεσης κλασικών ακουστικών στη θύρα lightning, μέσα στη συσκευασία αγοράς του iPhone 7, αλλά πάντα παραμένει το πρόβλημα της ταυτόχρονης φόρτισης της συσκευής ενώ ακούμε μουσική.

Εφόσον πάνε όλα καλά με τη χρηματοδότηση, η καμπάνια στο Kickstarter για το iLDOCK, σκοπεύει να μας δώσει ένα μικρό αντάπτορα με δύο εισόδους: μια για κλασικά αναλογικά ακουστικά και μια lightning, ενώ θα συνδέεται από την άλλη στη θύρα lightning του iPhone μας, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης και ακρόασης της μουσικής μας.

Σίγουρα το iLDOCK δεν είναι το πρώτο που παρουσιάζεται με αυτό το στόχο στην αγορά. Ήδη έχουμε δει παρόμοια προϊόντα από μεγάλα ονόματα της αγοράς όπως η Belkin και άλλοι. Για την ακρίβεια το «OnGo Dual Function Lightning Adapter + 3.5mm Headphone Jack» ήδη βρίσκεται στους καταλόγους του Amazon (26$) και προβλέπεται να πωλείται επίσημα από τις αρχές του άλλου μήνα.

Η ομάδα πίσω από το iLDOCK ελπίζει να καταφέρει να μαζέψει 5.000$ από υποστηρικτές-χορηγούς προκειμένου να καταφέρει να υλοποιήσει την ιδέα της. Μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί γύρω στα 300$ από τα 5.000$. Η καμπάνια μόλις έχει αρχίσει και θα διαρκέσει για 28 ακόμη μέρες, οπότε σίγουρα υπάρχει αρκετός χρόνος για να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό.

Ένα ακόμη μοντέλο τους, το iLDOCK Plus, θα προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες. Πέρα από την είσοδο 3,5 mm και τη θύρα lightning, θα έχει USB θύρα και είσοδο για κάρτες SD και microSD (αυτές των φωτογραφικών μηχανών). Ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος που θα προστίθεται σε αυτόν του εκάστοτε iPhone, θα φτάνει μέχρι και τα 128 GB.

Το iLDOCK θα έρχεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: ασημί, χρυσό, ροζ-χρυσό και διαστημικό γκρι (Silver, Gold, Rose Gold, and Space Gray). Δεν θα υπάρχουν το μαύρο και το γυαλιστερό μαύρο (Black ή Jet Black), αλλά σίγουρα δεν θα βρείτε αυτά τα χρώματα σε κανέναν από τους ανταγωνιστές, που το μόνο που προσφέρουν είναι ένα άσπρο πλαστικό.

ildock 02

Προσφέροντας 10$ μπαίνετε στη λίστα για ένα iLDOCK, αλλά όπως γίνεται στο Kickstarter, υπάρχουν πάντα δυνατότητες για επιπλέον προσφορές με περισσότερες απολαβές.

ildock 03

Τώρα, το κατά πόσον θα θέλατε να χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο εξάρτημα (ή οποιοδήποτε παρόμοιο) και αυτό να εξέχει από το iPhone σας, αυτό είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά και αναγκών. Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη επιπλέον θυρών στο νέο iPhone, θα μας κάνει κάποια στιγμή να καταφύγουμε σε κάτι τέτοιο μάλλον, έστω σε ώρα ανάγκης.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Ακούστε μουσική και φορτίστε ταυτόχρονα 

Από την άλλη, κάποιοι δεν θεωρούν την κατάσταση του νέου iPhone - όσον αφορά το θέμα έλλειψης εισόδου ακουστικών - τόσο δραματικό.

Περισσότερο είναι θέμα συνήθειας σε νέες συνθήκες - όπως έγινε για παράδειγμα και με την αφαίρεση του DVD drive από τα νέα Mac - και με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και την πιθανή υιοθέτηση της ιδέας και από άλλους κατασκευαστές, θα μας φαίνεται κάτι το κοινότυπο.

Δείτε βίντεο του iLDOCK.

από Elichord