Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10 - Εγκατάσταση στην πλειονότητα των συσκευών iPhone / iPad

iOS 10 - Εγκατάσταση στην πλειονότητα των συσκευών iPhone / iPad
ired.gr

Μία σοβαρή, διαχρονική, ποιοτική διαφοροποίηση από το Android η εγκατάσταση νέων εκδόσεων λειτουργικού.

Ας ξεκινήσουμε με την είδηση: Η εταιρεία ερευνών, Mixpanel, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα που συνέλεξε και αφορούν το βαθμό που το iOS 10 εγκαθίσταται στις συσκευές μας. Πριν καν κλείσει μήνας από την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος της Apple για φορητές συσκευές, το iOS 10 έχει ήδη εγκατασταθεί στο 55% από αυτές που δύνανται να το “τρέξουν”.

ios10 more 01

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό γράφημα, από τις 28 Σεπτεμβρίου και μετά, το iOS 10 αποτελεί τη δημοφιλέστερη έκδοση, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου κατείχε ποσοστό 55,29%. Ακολουθεί το iOS 9 με ποσοστό 43,8% και έντονα καθοδικές τάσεις. Τέλος, οι παλαιότερες εκδόσεις του iOS είναι εγκατεστημένες στο 4,71% των συσκευών. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως στη μία εβδομάδα της κυκλοφορίας του iOS 10, το 14% των συσκευών είχε ήδη αναβαθμιστεί!

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 Plus - Ξεχάστε τις φωτογραφίες, πρέπει να δείτε τα βίντεο 

Αν και το iOS 10 δεν είχε “χτυπητές αλλαγές στο μάτι”, τελικά, τείνει να αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές, κυρίως για τις επί μέρους και ισορροπημένες βελτιώσεις του, χωρίς να θέλω βέβαια να υποβαθμίσω τα εξαιρετικά iMessages τα οποία και βελτιώθηκαν σε υπερθετικό βαθμό.

Ας συνεχίσουμε τώρα με το σχόλιο: Φτάσαμε στο 2016 και ενώ το Android έχει ωριμάσει αρκετά, ακόμα η Google - παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της - δεν έχει καταφέρει να βρει τη λύση στο πρόβλημα του κατακερματισμού του λειτουργικού της συστήματος.

Ακόμα και αν “ξεχάσουμε” την αδυναμία των φθηνών, μη δυνατών συσκευών, να “τρέξουν” την τελευταία έκδοση του Android, η Google δεν έχει ακόμα καταφέρει να βρει το “μονοπάτι”, μέσα από το οποίο θα αναβαθμίζονται άμεσα οι συσκευές που έχουν τη σχετική “τεχνική δυνατότητα”.

ios10 more 02

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω τα πιο “φρέσκα” στατιστικά στοιχεία, τα οποία και βρήκα στο developer.android.com.

Πρώτο ζήτημα, η ασφάλεια. Ενώ η Apple με το iOS αναβαθμίζει τις συμβατές συσκευές για χρόνια, παρέχοντας και τις σχετικές διορθώσεις ασφαλείας, ο κάτοχος μίας Android συσκευής πραγματικά δεν ξέρει αν το τηλέφωνό του θα αναβαθμιστεί, και αν το ξέρει, συνήθως δεν γνωρίζει το πότε. Ρωτάω: Είναι δυνατόν, συσκευή (π.χ.) δύο ετών να είναι ευάλωτη σε bugs που ανακαλύπτονται και αφορούν την ασφάλεια;

Επίσης, πώς να εστιάσουν οι developers στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που έχει υιοθετήσει το Android, όταν στην ουσία αυτές αφορούν ένα πολύ μικρό μερίδιο του οικοσυστήματος; Μήπως αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι εκδόσεις των εφαρμογών για iOS είναι αρκετές φορές πιο καλογραμμένες;

Εκτιμώ πως όσο οι “παίκτες” του Android οικοσυστήματος δεν δίνουν μία πειστική απάντηση επ’ αυτών των ζητημάτων, τόσο η Apple θα συνεχίσει να κυριαρχεί στο high-end κομμάτι της αγοράς. Με τιμές στις ναυαρχίδες που αγγίζουν τα 800€, υπάρχουν πλέον και “ποιοτικές” απαιτήσεις και δεν αναφέρομαι στην ποιότητα κατασκευής ...

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status