Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημειώσεις - Γνωρίστε τις καλύτερες εφαρμογές για το iPad

Σημειώσεις - Γνωρίστε τις καλύτερες εφαρμογές για το iPad
ired.gr

Αν κρατάτε σημειώσεις στο iPad σας, δείτε τις καλύτερες εφαρμογές.

Τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο όπου είναι πιο πιθανό να έχουμε ένα iPad μαζί μας, παρά ένα κανονικό σημειωματάριο. Και σίγουρα θα ξέρετε ότι μπορούμε να κρατάμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα σημειώσεις στο iPad ακόμη και με την ενσωματωμένη εφαρμογή «Σημειώσεις».

Όμως υπάρχουν και καλύτερες - πολύ καλύτερες για την ακρίβεια - και αυτές σκοπεύουμε να δούμε.

Δείτε ακόμη: Ο σχεδιασμός στην εφαρμογή Σημειώσεις είναι διασκεδαστικός, δείτε πως

Evernote

Evernote

Δε γίνεται να μιλάμε για εφαρμογές σημειώσεων και να μη μιλήσουμε για το Evernote. Το Evernote είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον τομέα και μάλιστα ασχέτως πλατφόρμας. Καλύπτει το iOS, το Android, και το Mac ή PC σας και, το ακόμη καλύτερο, είναι δωρεάν. Σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις στο iPad σας και να τις μοιράζεστε απρόσκοπτα με όλες τις άλλες συσκευές σας. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε εικόνες, λίστες, πίνακες, ακόμη και φωνητικές σημειώσεις. Για όλους αυτούς που δουλεύουν με αρχεία PDF, επιτρέπει τη σημείωση, υπογράμμιση και ό,τι άλλο χρειάζεστε μέσα στο αρχείο όπως θα κάνατε και με ένα βιβλίο. Είναι επίσης συμβατό με τη λειτουργία AirPlay και μπορείτε έτσι να δείτε τις σημειώσεις σας ασύρματα στη μεγαλύτερη οθόνη ενός Mac ή στην TV σας μέσω της Apple TV.

App Link
Microsoft OneNote

Microsoft OneNote

Δημιουργημένο από έναν από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Apple, το OneNote για iPad είναι μια εξαιρετική εφαρμογή. Είναι κι αυτό συμβατό με όλες τις πλατφόρμες. Η βασική του ιδέα είναι να μεταφέρει το πραγματικό γνωστό μας σημειωματάριο στην ψηφιακή του έκδοση και μας επιτρέπει να δημιουργούμε ένα καινούριο σημειωματάριο για κάθε νέα εργασία που θέλουμε. Μας επιτρέπει να εισάγουμε κείμενα, εικόνες, PDF κλπ. Και, είτε δημιουργούμε ένα καινούριο αρχείο-σημειωματάριο για μια εργασία μας, είτε κρατάμε τα πάντα σε ένα κοινό σημειωματάριο για να τα έχουμε μαζί. Και επίσης είναι κι αυτό δωρεάν.

App Link
Noteshelf

Noteshelf

Παρόμοια με το Microsoft OneNote, το Noteshelf μας επιτρέπει τη δημιουργία ξεχωριστών σημειωματαρίων όπου μπορούμε να εισάγουμε τα διάφορα στοιχεία που θέλουμε. Μπορούμε να γράψουμε και να σημειώσουμε πάνω σε έγγραφα PDF με όποιο τρόπο θέλουμε και μάλιστα είναι φτιαγμένο με στόχο τη σχεδίαση περισσότερο. Φυσικά και μπορούμε να πληκτρολογήσουμε τις σημειώσεις μας, αλλά αν είστε ο τύπος που του αρέσει να γράφει με το χέρι, να σχεδιάζει και ζωγραφίζει πάνω σε ένα έγγραφο μαρκάροντάς το, τότε το Noteshelf έχει φτιαχτεί για σας. Τιμή: 7,99€.

App Link
Penultimate

Penultimate

Το Penultimate φτιάχτηκε με ένα και μόνο σκεπτικό: να πάρει τη γνωστή μας εμπειρία «μολύβι και χαρτί» και να τη μεταφέρει με απόλυτη ακρίβεια στο iPad. Αν λοιπόν σας λείπει η παλιά καλή αίσθηση μολύβι-χαρτί του κλασικού σημειωματάριου, τότε θα αγαπήσετε πραγματικά το Penultimate. Είναι ό,τι πιο κοντινό σ’ αυτή τη γνώριμη και οικεία αίσθηση. Με το Penultimate θα χρησιμοποιήσετε είτε το δάχτυλό σας, είτε κάποιο stylus για να σχεδιάσετε τις σημειώσεις σας σε μια επιφάνεια εικονικού χαρτιού. Και αν αναρωτιέστε κατά πόσον είναι καλό, τα εκατομμύρια κατεβάσματα της εφαρμογής ανά τον κόσμο θα σας πείσουν. Είναι δωρεάν.

App Link
Paper by FiftyThree

Paper by FiftyThree

Το Paper by FiftyThree μοιάζει με το Penultimate, αλλά είναι ακόμη περισσότερο εστιασμένο στο γραφιστικό-σχεδιαστικό στοιχείο των σημειώσεων. Αν λοιπόν σας αρέσει να σχεδιάζετε περισσότερο ή να φτιάχνετε διαγράμματα και άλλα παρόμοια, παρά να γράφετε, τότε το Paper by FiftyThree είναι η εφαρμογή που θέλετε. Παρέχει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών μολυβιών, στυλό ακόμη και βούρτσες ζωγραφικής και πάει πολύ παραπέρα από την απλή σημείωση φτάνοντας μέχρι τη ζωγραφική. Εννοείται ότι συνεργάζεται άψογα με τα διάφορα μολύβια-stylus δίνοντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Είναι δωρεάν.

App Link
Notability

Notability

Το Notability είναι ίσως η πιο πλήρης εφαρμογή σημειώσεων - και όχι μόνο - της λίστας μας και οπωσδήποτε μία από τις πιο δημοφιλείς. Είναι σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται τέλεια με τη χρήση stylus και απευθύνεται σε όλους αυτούς που νιώθουν ευχάριστα να γράφουν με το χέρι και να σχεδιάζουν τις σημειώσεις τους. Και μάλιστα, οι ενσωματωμένες βελτιώσεις του, παράγουν αποτελέσματα που είναι τα πιο ευχάριστα στο μάτι όταν επιστρέφουμε για να ξαναδούμε τις σημειώσεις που κρατήσαμε. Περιλαμβάνει επίσης ένα πολύ καλό σύστημα φωνητικών σημειώσεων, μέσω ενός εξαιρετικού εγγραφέα ήχου, οπότε μπορούμε να ηχογραφούμε όχι μόνο τις δικές μας σημειώσεις, αλλά και ολόκληρες διαλέξεις, μαθήματα κλπ. Κοστίζει 7,99€.

App Link
Simplenote

Simplenote

Το Simplenote είναι όνομα και πράγμα καθώς είναι το πιο μινιμαλιστικό πρόγραμμα σημειώσεων σε αυτόν τον κατάλογο. Εις πείσμα των διαφόρων υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικών που έχουν άλλες εφαρμογές του χώρου, πολλοί άνθρωποι θέλουν ένα καθαρό απλό και χωρίς πολλά-πολλά περιβάλλον για τις σημειώσεις τους. Το Simplenote λοιπόν κάνει ακριβώς αυτό, με ένα απλό λευκό υπόβαθρο και μαύρο έντονο κείμενο. Το πάνελ πλοήγησης είναι εξαιρετικά απλό και είστε έτοιμοι να γράψετε σε δευτερόλεπτα.Το Simplenote είναι η εφαρμογή του πουρίστα (purist) και δεν είναι καθόλου κακό. Είναι δωρεάν.

App Link
Smart Note

Smart Note

Το Smart Note είναι, κατ’ αρχήν, πανέμορφο. Με μια όψη αληθινού σημειωματάριου με κιτρινωπές σελίδες με γραμμές, που χωρίζονται με σπιράλ στη μέση και tabs-ετικέτες στα πλάγια για να επιλέγουμε ξεχωριστά θέματα όπως γκαλερί φωτογραφιών, πορτφόλιο με περιγραφή των δημιουργιών μας, ημερολόγιο όπου κρατούμε τις σημειώσεις μας και επαφές, είναι πραγματικά ένα περιβάλλον αληθινού σημειωματαρίου-ατζέντας όπως το ξέρουμε από την αληθινή ζωή. Μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις είτε με το πληκτρολόγιο, είτε με το χέρι ή stylus, να εισάγουμε εικόνες και PDF έγγραφα, να σημειώσουμε πάνω τους και να εξάγουμε τις σημειώσεις μας στο Mail και στο Photos. Η σχεδίασή του βοηθάει τον εύκολο χειρισμό και την απρόσκοπτη εργασία. Είναι δωρεάν, ενώ η έκδοση Pro κοστίζει 3,99€, αν τη χρειάζεστε βέβαια.

App Link

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status