iPhone 7 - 10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε μόλις το αποκτήσετε

iPhone 7 - 10 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνετε μόλις το αποκτήσετε
ired.gr

Με γειά το iPhone 7! Ακολουθήστε 10+1 βήματα για να το κάνετε να «πετάξει»!

Συγχαρητήρια! Καταφέρατε να αποκτήσετε το τελευταίας τεχνολογίας smartphone της Apple: ένα γυαλιστερό ή matte iPhone 7 ή iPhone 7 Plus. Αφού το βγάλετε από τη συσκευασία και το θαυμάσετε για λίγο, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βήματα, ώστε να είστε έτοιμοι για πλήρη αξιοποίηση του νέου σας smartphone.

Κάντε Back up

Αν και θα έπρεπε να μην περιμένετε να αγοράσετε καινούριο iPhone για να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του παλιού, αν δεν τον έχετε κάνει έως τώρα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Η πιο γρήγορη μέθοδος είναι μέσω iTunes αλλά μπορείτε να κάνετε back up και μέσω του iCloud.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ «Αντίγραφο ασφαλείας iPhone: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες»

Όταν η δημιουργία αντίγραφου ασφαλείας έχει ολοκληρωθεί, συνδέστε το νέο iPhone 7 και κάντε επαναφορά. Αν προηγουμένως είχατε Android, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Move to iOS.

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση

Υπάρχουν μερικά βήματα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εγκατάστασης. Θα εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο iCloud, μαζί με έναν δεύτερο κωδικό ασφαλείας, αν χρησιμοποιείτε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμφωνήσετε με τους όρους και τις προϋποθέσεις iCloud και να ρυθμίσετε το πώς θα εμφανίζεστε το iMessage και στο Facetime.

Ρυθμίστε το Touch ID

Το Touch ID, εκτός του ότι είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ξεκλειδώστε το iPhone, είναι και ο ασφαλέστερος. Θα πρέπει να ορίσετε, επίσης, έναν πιο πολύπλοκο κωδικό πρόσβασης, δεδομένου ότι δεν θα χρειάζεται να τον πληκτρολογείτε κάθε φορά. Θα πρέπει να πατήσετε επανειλημμένα το δάχτυλό σας στο Home Button για να αποθηκευτεί το αποτύπωμα.

Αν εμπιστεύεστε και κάποιον άλλον για να ξεκλειδώνει το τηλέφωνό σας, μπορείτε να προσθέσετε το δαχτυλικό τους αποτύπωμα. Μπορείτε να προσθέσετε και τα αποτυπώματα από δικά σας άλλα δάκτυλα. Πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Κωδικός Πρόσβασης

iphone7 first 01

Επιλέξτε την ευαισθησία του Home Button

Το Home Button του iPhone 7 δεν θυμίζει σχεδόν τίποτα από το Home Button των προηγούμενων iPhone. Δεν είναι ένα ξεχωριστό πλήκτρο που κινείται προς τα κάτω όταν το πατάτε, αλλά είναι ενσωματωμένο στη συσκευή. Μπορείτε, όμως, να το εντοπίσετε με τον αντίχειρά σας, χάρη στο μεταλλικό δαχτυλίδι του Touch ID που το περιβάλλει.

Όταν πατήσετε το Home Button, ωστόσο, θα εξακολουθείτε να νιώθετε μια δόνηση, έτσι ώστε να αισθάνεστε ότι κάνετε κλικ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος να συνηθίσετε τη νέα αίσθηση και το iOS 10 έχει να προσφέρει τρεις διαφορετικές «αισθήσεις» του κλικ για να επιλέξετε.

Θα πρέπει να πατήσετε το 1, το 2, το 3 και στη συνέχεια το Home Button για να αισθανθείτε τη διαφορά. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει και στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο πάνω δεξιά. Αν θέλετε να το αλλάξετε αργότερα, επισκεφτείτε τις Ρυθμίσεις> Γενικά> Home Button.

Ενημερώστε τις εφαρμογές σας

Τώρα, θα βρίσκεστε, λογικά, στην Αρχική οθόνη. Κατευθυνθείτε προς το App Store για να κατεβάσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις όλων των εφαρμογών σας, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις νέες δυνατότητες. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών στις Ρυθμίσεις> iTunes & App Store > Αυτόματες λήψεις.

Ζευγοποιήστε το Apple Watch

Εάν έχετε Apple Watch, θα πρέπει να το συνδέσετε με το νέο σας iPhone ώστε να διατηρηθούν τα δεδομένα της δραστηριότητας στη βάση δεδομένων της Υγείας και να αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις στο ρολόι. Πρώτα θα πρέπει να αποζευγοποιήσετε το ρολόι σας από το παλιό iPhone, είτε μέσω της εφαρμογής Apple Watch στην παλιά συσκευή ή μέσω του Apple Watch (Ρυθμίσεις> Γενικά> Επαναφορά).

iphone7 first 02

Στη συνέχεια, ανοίξτε το αντίστοιχο app στο νέο iPhone 7 και ακολουθήστε τη διαδικασία αντιστοίχισης. Εάν είστε νέοι στο iOS 10, η εφαρμογή είναι λίγο διαφορετική αλλά πολύ εύκολη στη χρήση. Θα χρειαστείτε το iOS 10 για να αναβαθμίσετε το ρολόι σας σε watchOS 3. Συνδέστε το Apple Watch στον φορτιστή, αφήστε το κάπου κοντά στο iPhone 7 και σιγουρευτείτε ότι είναι τουλάχιστον κατά 50% φορτισμένο. Στη συνέχεια, αναζητήστε την επιλογή Ενημέρωση Λογισμικού, στην εφαρμογή Apple Watch.

Δοκιμάστε την καινούρια κάμερα

Αν είστε από τους υπερτυχερούς που απέκτησαν το iPhone 7 Plus, τότε έχετε την πιο προηγμένη κάμερα που είχε μια συσκευή iPhone ποτέ. Αλλά και η φωτογραφική μηχανή του iPhone 7 είναι εξαιρετική: 12 megapixels και την καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Πάρτε μερικές φωτογραφίες σε σκοτεινό σκηνικό και μερικές σε εξωτερικό χώρο με φως. Και οι δυο θα πρέπει να εμφανίζουν πολλές λεπτομέρειες. Κάντε λήψεις από λουλούδια για να θαυμάσετε τα ζωντανά χρώματα του iPhone 7, το οποίο έχει μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

iphone7 first 03

Επεξεργαστείτε μια Live Photo

Η Apple εισήγαγε τις Live Photos με το iPhone 6s και το 6s Plus αλλά και με το iPhone SE. Αν το παλιό σας iPhone δεν ήταν κάποιο από αυτά, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη δυνατότητα αμέσως.

Στην εφαρμογή της κάμερας ενεργοποιήστε τις Live Photos, πατώντας το μικρό εικονίδιο που μοιάζει με πυροτέχνημα, στη μέση της επάνω γραμμής των εργαλείων, όταν βρίσκεστε στην κανονική λειτουργία.

Όταν παίρνετε μια φωτογραφία, το iPhone θα συλλάβει 1,5 δευτερόλεπτο βίντεο πριν και μετά, οπότε κρατήστε σταθερό το τηλέφωνο για καλύτερα αποτελέσματα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες σε δράση, πηγαίνετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Πατήστε πάνω τους με 3D Touch για να δείτε το animation.

Στο iOS 9, δεν μπορούσατε να επεξεργαστείτε τις Live Photos. Αλλά, τώρα, στο iOS 10 μπορείτε να τις περικόψετε, να προσθέσετε φίλτρο, να ρυθμίσετε τα χρώματα και τον φωτισμό ή να χρησιμοποιήσετε το μαγικό ραβδί της αυτόματης ρύθμισης. Αρκετές εφαρμογές υποστηρίζουν πλέον τις Live Photos: το Google Photos τις αποθηκεύει, το Facebook επιτρέπει τη δημοσίευσή τους κ.α.

Διαβάστε επίσης: «Live Photos: μια νέα συναρπαστική λειτουργία που θα συναντήσετε στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus»

iphone7 first 04

Προσθέστε widgets

Το iOS 10 ξεφορτώθηκε το χαρακτηριστικό Slide to Unlock και τώρα, αν σύρετε προς τα δεξιά στην οθόνη κλειδώματος θα δείτε τα widgets, ενώ αν σύρετε προς τα αριστερά θα ανοίξετε την κάμερα.

Σε ξεκλείδωτη οθόνη, ακόμη κι αν είστε μέσα σε ένα app, μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά ή να τραβήξετε προς τα κάτω το Κέντρο ειδοποιήσεων, το οποίο έχει τα widgets σε ένα δεύτερο παράθυρο.

Μπορείτε να προσθέσετε νέα widgets με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης, πατώντας στο «Επεξεργασία». Μπορείτε να αναδιατάξετε τα widgets ή να αφαιρέσετε κάποια από τη λίστα.

Όμως με το 3D Touch υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος. Από την οθόνη αφετηρίας, πατήστε με 3D Touch όποιο εικονίδιο θέλετε για να δείτε αν έχει widget. Αν θέλετε να το προσθέσετε, πατήστε το σύμβολο της πρόσθεσης.

Αποφασίστε τι θα κάνετε με τα ακουστικά

Το iPhone 7 έρχεται μαζί με έναν προσαρμογέα που σας επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε τυπικό ζευγάρι ακουστικών που έχετε ήδη. Στη συσκευασία υπάρχουν επίσης τα EarPods με καλώδιο Lightning. Μπορείτε, επίσης, να συνδέσετε ένα σετ ακουστικών Bluetooth, αλλά αυτό απαιτεί να ενεργοποιήσετε το Bluetooth στις Ρυθμίσεις: Ρυθμίσεις > Bluetooth.

Καλέστε κάποιον

Το iPhone 7 είναι πάνω από όλα ένα σούπερ τηλέφωνο. Καλέστε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο για να του ανακοινώσετε ότι μόλις καταφέρατε να θέσετε σε πλήρη λειτουργία το ολοκαίνουριο σας iPhone 7 ή iPhone 7 Plus.

Από mirelen