Apple - Μας ετοιμάζει νέα MacBook και ένα 5Κ μόνιτορ

Apple - Μας ετοιμάζει νέα MacBook και ένα 5Κ μόνιτορ
ired.gr

Εκτός από τα iPhone και Apple Watch Series 2 η Apple έχει κι άλλους «άσους στο μανίκι της».

Όπως φαίνεται η Apple δεν τέλειωσε με τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων της.

Σύμφωνα με μια αναφορά από τους - αξιόπιστους ως πηγές πληροφοριών - Mark Gurman και Jungah Lee του Bloomberg, που μίλησαν με ανθρώπους μέσα από τον κύκλο της Apple, νέα Mac θα εμφανιστούν αργότερα αυτή τη χρονιά, ενώ ένα νέο βελτιστοποιημένο λογισμικό για το iPad μπορεί να δούμε προς τις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες λοιπόν, η Apple ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τη σειρά των iMac, MacBook Air και MacBook Pro και μαζί θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο εξαιρετικής ποιότητας 5Κ μόνιτορ που θα αντικαταστήσει το παλαιωμένο πια Apple Cinema Display (που έχει καταργηθεί).

Σύμφωνα με τις αναφορές, η LG συνεργάζεται με την Apple για το συγκεκριμένο μόνιτορ. Η άφιξή του θα σημάνει και τη επιστροφή της εταιρίας του iPhone, στην αγορά των μόνιτορ που είχε αφήσει μετά τη διακοπή του Apple Thunderbolt Display εδώ και δύο μήνες.

Όπως ακούσαμε και για το MacBook Pro, το νέο MacBook Air επίσης θα έχει μία μόνο θύρα τύπου USB-C, ενώ μελλοντικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν και μια νέα έκδοση του iMac με επεξεργαστές της AMD στην κάρτα γραφικών αντί της καθιερωμένης NVIDIA.

Καμία από τις εξελίξεις αυτές δεν εκπλήσσει, αν συνυπολογίσουμε και το τοπίο στην αγορά υπολογιστών, αλλά αν σκεφτούμε την υψηλή απόδοση ενός 5Κ μόνιτορ και το ότι η Apple δεν έχει αναβαθμίσει κανένα - πλην ενός - από τα μοντέλα της τα τελευταία χρόνια, κάθε αλλαγή θα είναι ευπρόσδεκτη.

Η αναφορά επίσης επιβεβαιώνει μια προηγούμενη πληροφορία του Gurman που ανέφερε μια σειρά πλήκτρων αφής στη βάση της οθόνης των νέων MacBook (στη θέση των σημερινών Function-F keys). Μια ενδιαφέρουσα υποσημείωση, όπως φαίνεται, η λωρίδα αυτή με τα νέα πλήκτρα, θα μπορεί επίσης να απεικονίζει εντολές σχετικές με την εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται, όπως, π.χ., εντολές για το Safari ή το iMovie.

Πηγαίνοντας στο iPad τώρα, αν και οι πωλήσεις σταθερά πέφτουν, η Apple έχει δει αύξηση στα κέρδη από τα iPad, χάρις στο iPad Pro.

apple 02

Είναι ξεκάθαρο ότι «έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι» όσον αφορά την αναγνώριση από το κοινό των πολύ ισχυρότερων δυνατοτήτων του Pro για επαγγελματίες που είναι και διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα χρήματα, γιατί εκεί κυρίως απευθύνεται το 13 ιντσών μοντέλο της εταιρίας.

Οι νέες βελτιστοποιήσεις του λογισμικού του iPad, θα έχουν σκοπό την προσέλκυση επαγγελματιών, σύμφωνα με το Bloomberg, και περιλαμβάνουν βέβαια μεγαλύτερη ακόμη ενσωμάτωση στο περιβάλλον εργασίας της γραφίδας της Apple - του Apple Pencil.

Ως τώρα, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το Pencil, είναι λίγες και αραιά διασκορπισμένες, γι’ αυτό, η Apple σκέφτεται να επεκτείνει τις δυνατότητές του και σε εφαρμογές όπως ο Safari, το Mail, το iMessage κλπ, μέσω μιας νέας αναβάθμισης λογισμικού.

Πιθανολογείται ότι η Apple θα παρουσιάσει τις νέες δυνατότητες μέσω μιας αναβάθμισης του iOS 10 στις αρχές του 2017, ή μπορεί ακόμη και να περιμένει μέχρι να παρουσιαστεί το νέο της λειτουργικό για φορητές συσκευές, το iOS 11.

Η αναφορά επίσης περιλαμβάνει και κάποια ακόμη ψήγματα για ταχύτερη και ακόμη ομαλότερη απόκριση της οθόνης του iPad, αν και σίγουρα δε θα δούμε άλλο iPad να εμφανίζεται πριν από κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά.

Δείτε ακόμη: MacBook Pro 2016: Νέα σχεδίαση με επιπλέον οθόνη αφής OLED και αισθητήρα Touch ID

από Elichord