Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετατρέψτε την κάμερα του iPhone σε μεγεθυντικό φακό

Μετατρέψτε την κάμερα του iPhone σε μεγεθυντικό φακό
ired.gr

Ο ελβετικός σουγιάς σας ....εχμμ, συγνώμη, το iPhone, διαθέτει και μεγεθυντικό φακό! Το γνωρίζατε;

Αν έχετε ποτέ βρεθεί σε ανάγκη ενός μεγεθυντικού φακού, τώρα θα βρείτε έναν στο iPhone σας. Η νέα λειτουργία δεν θα πρέπει να συγχέεται με το ζουμ που ήταν ήδη εφικτό με την κάμερα. Αυτή τη φορά, κάνει χρήση της κάμερας και του φλας για να διευκολύνει την ανάγνωση μικρών γραμμάτων και όχι μόνο.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον μεγεθυντικό φακό

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Μεγεθυντικός φακός.

Ενεργοποιήστε τον εικονικό διακόπτη. Αν θέλετε το iOS να ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα και την αντίθεση, όταν ανοίγετε τον μεγεθυντικό φακό, ενεργοποιήστε και την «Αυτόματη Φωτεινότητα».

Ο μεγεθυντικός φακός είναι ενεργοποιημένος.

magnifier 01

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Οδηγός απόκρυψης προεγκατεστημένων εφαρμογών στο iPhone»

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον μεγεθυντικό φακό

Για να τον ανοίξετε, κάντε τριπλό κλικ στο Home Button. Αν ο μεγεθυντικός φακός είναι η μόνη επιλογή προσβασιμότητας που έχετε, θα ανοίξει αμέσως. Αν έχετε περισσότερες από μια ρύθμιση στο τριπλό κλικ, τότε θα δείτε ένα αναδυόμενο μενού με τις επιλογές σας. Εσείς, απλώς, πατήστε το «Μεγεθυντικός Φακός».

magnifier 02

Ο μεγεθυντικός φακός ανοίγει στο χαμηλότερο επίπεδο ζουμ. Σύρετε το zoom slider για να επιλέξετε το επίπεδο που θέλετε.

Αν είστε σε έναν σκοτεινό χώρο και θέλετε να διαβάσετε μια απόδειξη, π.χ. σε ένα εστιατόριο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τον φακό σας, πατώντας το σηματάκι με την αστραπή, κάτω αριστερά.

Ο φακός, σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιεί μια χαμηλότερη φωτεινότητα από την προεπιλεγμένη και εκτυφλωτική που χρησιμοποιείται από τον κανονικό φακό. Όταν εστιάσετε σωστά, πατήστε το κουμπί με το Κλείδωμα για να κλειδώσετε το ζουμ και να σταθεροποιήσετε την εικόνα.

magnifier 04

Στην κύρια οθόνη του μεγεθυντικού φακού, υπάρχουν επίσης μια σειρά από φίλτρα, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εικόνα λίγο πιο καθαρή.

magnifier 05

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του μεγεθυντικού φακού είναι το Freeze Frame, δηλαδή η ικανότητα να παγώνει το πλαίσιο, ώστε ο χρήστης να το εξετάζει χωρίς να χρειάζεται να κρατάει τη συσκευή πάνω από αυτό που κοιτά.

Το Freeze Frame είναι το κεντρικό κουμπί, στο κάτω μέρος. Όταν θέλετε να επιστρέψετε στον μεγεθυντικό φακό, απλώς πατήστε την οθόνη. Αυτή η λειτουργία δεν αποθηκεύει την εικόνα αλλά μπορείτε πάντα να κάνετε screenshot, πατώντας το Home button και το Power Button ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – ποια παρελκόμενα θα βρείτε ανοίγοντας τη συσκευασία του»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status