Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone του 2017 - Τι έχει να μας προσφέρει η επόμενη συσκευή;

iPhone του 2017 - Τι έχει να μας προσφέρει η επόμενη συσκευή;
ired.gr

Να και οι πρώτες φήμες / αναφορές του επόμενου iPhone...

Ενώ η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει βρει ακόμα διαθέσιμο το iPhone 7 στην ελληνική αγορά (μην αναφέρουμε καν το τι γίνεται για το Plus μοντέλο), οι πρώτες φήμες για το iPhone του 2017 έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Το επόμενο μοντέλο παντού αναφέρεται ως “iPhone του 2017” καθώς, κανείς δεν ξέρει πώς τελικά θα ονομάζεται.

Αν και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να περιμένουμε μοντέλο “s”, το γεγονός πως η επόμενη υλοποίηση του iPhone θα είναι και η δέκατη, κάνει τους απανταχού αναλυτές να θεωρούν πως θα είναι μία “επετειακή” και με μεγάλες αλλαγές υλοποίηση.

Διαβάστε επίσης: Προσέξατε την αντίδραση της Apple, στην ανάκληση του Galaxy Note 7; 

Βέβαια, από τις καινούργιες φήμες δεν μάθαμε κάτι νέο. Θεωρώ απλά σημαντικό το ότι είναι σε πλήρη “αρμονία” με τις προγενέστερες, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητές τους να ευσταθούν.

Λοιπόν, σύμφωνα με τους New York Times και παράλληλα με τις κριτικές του iPhone 7, αναφέρθηκε πως “το iPhone του επόμενου έτους θα φέρει οθόνη πλήρους μεγέθους που θα καλύπτει το σύνολο της πρόσοψης της συσκευής, καθώς και ενσωματωμένο εικονικό πλήκτρο αφετηρίας σε αυτή”.

Κατά τον συντάκτη, το επόμενο iPhone θα είναι επετειακό (“10 year anniversary iPhone”) και η Apple πρόκειται να αλλάξει “εμφατικά” τη ροή του σχεδιασμού και των αναβαθμίσεων των συσκευών της (mega-cycle).

Όλα αυτά “συμφωνούν” με τις έως τώρα αναφορές, καθώς, έχουμε ξανακούσει για full screen πρόσοψη / οθόνη με ενσωματωμένο το πλήκτρο αφετηρίας, ακόμα και για ενσωματωμένη FaceTime κάμερα. Συνδυάστε το και με τις αναφορές για OLED οθόνη και το παζλ μοιάζει σιγά σιγά να σχηματίζεται.

Άποψη

Τα “νέα’ σας τα μεταφέραμε. Και από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται, μάλλον ...υπάρχει καπνός. Ας μοιραστώ μαζί σας τις ενστάσεις μου:

  • Ενσωματωμένο Πλήκτρο Αφετηρίας: δεν “στέκει” η Apple να μας “συστήνει” το νέο πλήκτρο αφετηρίας του iPhone 7, για να το αφαιρέσει ένα χρόνο μετά. Αντιλαμβάνομαι πως με κάποιο τρόπο προσπαθεί να μας “εκπαιδεύσει”, κάτι που η εταιρεία συνηθίζει να κάνει καλά, αλλά, αναρωτιέμαι, μόνο για ένα χρόνο;
  • Θα είναι μόνο ένα το μοντέλο με το “εικονικό” / “softwarικό” Πλήκτρο Αφετηρίας; Δύσκολο.
    Ενσωματωμένη FaceTime κάμερα: δύσκολο. Δεν ξέρω καν αν κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς “παράπλευρα” προβλήματα...
  • OLED οθόνη: σύμφωνα με το DisplayMate, το iPhone 7 φέρει την καλύτερη οθόνη από όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν. Γιατί λοιπόν να πάει σε AMOLED; Δεν θεωρώ πως είναι τόσο “ώριμη” αυτή η τεχνολογία, έχοντας πάντα στο νου μου πως κάποια από τα “εντυπωσιακά” αποτελέσματα που συναντάμε, αποτελούν κυρίως περιπτώσεις υπερκορεσμένων (έως καμένων θα έλεγα) χρωμάτων.

Κλείνοντας

Ίσως τελικά το 2017 δούμε μόνο μέρος αυτών που διαβάζουμε, να γίνονται πραγματικότητα. Ναι, τα bezels πρέπει να μειωθούν και η Apple πρέπει να κάνει κάποιες έξυπνες επιλογές για να μπορέσει να δημιουργήσει μία συσκευή που να είναι όμορφη, αλλά ταυτόχρονα και “οικεία” στους χρήστες του οικοσυστήματός της. Είδωμεν...

Προς το παρόν, κάποιοι είμαστε ακόμα στο “κυνήγι” της συσκευής έκπληξης της χρονιάς: του iPhone 7 Plus.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status