Εκτύπωση αυτής της σελίδας

macOS Sierra - Πρέπει να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας Mac;

macOS Sierra - Πρέπει να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας Mac;
ired.gr

Αν σκέφτεστε την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό της Apple διαβάστε παρακάτω.

Παρόλο που η Apple κάνει διαθέσιμα τα νέα της λειτουργικά σε όσο περισσότερες από τις παλαιότερες συσκευές της είναι δυνατόν, μπορεί ωστόσο να μην είναι η καλύτερη ιδέα να εγκαταστήσετε το τελευταίο της λειτουργικό στο μηχάνημά σας, ακόμη κι αν αυτό είναι συμβατό.

Είναι το Mac μου συμβατό;

Εάν έχετε ένα από τα παρακάτω μοντέλα Mac μπορείτε να εγκαταστήσετε το macOS Sierra:

  • Mac Pro (μέσα 2010 ή νεότερο)
  • iMac (τέλη 2009 ή νεότερο)
  • Mac mini (μέσα 2010 ή νεότερο)
  • MacBook Pro (μέσα 2010 ή νεότερο)
  • MacBook (τέλη 2009 ή νεότερο)
  • MacBook Air (τέλη 2010 ή νεότερο)

Αν το Mac σας είναι παλαιότερο από οποιοδήποτε από αυτά τα μοντέλα, τότε δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό της Apple.

Ακόμη και αν το Mac σας είναι στη λίστα συμβατότητας, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Sierra. Υπάρχουν επίσης και κάποια άλλα θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Θα χρειαστεί να έχετε ένα σχετικά νέο μοντέλο Mac και ένα συμβατό iPhone ή Apple Watch, για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως το Handoff, το Auto Unlock, τη Siri, το Apple Pay στο διαδίκτυο, το χαρακτηριστικό Continuity της Apple και πολλά άλλα.

Γενικά, για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του macOS Sierra, θα πρέπει το Mac σας να ανήκει σε ένα από τα παρακάτω:

  • Mac Pro (τέλη 2012 ή νεότερο)
  • iMac (τέλη 2012 ή νεότερο)
  • Mac mini (τέλη 2012 ή νεότερο)
  • MacBook Pro (μέσα 2012 ή νεότερο)
  • MacBook (αρχές 2015 ή νεότερο)
  • MacBook Air (μέσα 2012 ή νεότερο)

Επίσης, πρέπει να έχετε ένα iPhone 6 ή νεότερο που να έχει εγκατεστημένο το iOS 10. Ακόμη, αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το Auto Unlock, θα χρειαστεί να έχετε ένα Mac που να είναι του 2013 ή νεότερο και ένα Apple Watch που να έχει εγκατεστημένο το watchOS 3.

Επιπλέον, προκειμένου να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το macOS Sierra, το Mac σας θα πρέπει να καλύπτει τις παρακάτω συνθήκες:

  • Το Mac σας θα πρέπει να έχει εγκατεστημένο το OS X 10.7.5 ή νεότερο.
  • Θα χρειαστείτε 2 GB μνήμης.
  • Θα χρειαστείτε 8,8 GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.
  • Για να χρησιμοποιήσετε το iCloud, το iTunes, και το Mac App Store, θα χρειαστείτε επίσης ένα Apple ID.

Αν τυχόν δεν καλύπτετε όλες τις παραπάνω συνθήκες για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του macOS Sierra, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε πάλι αν αξίζει τον κόπο να το εγκαταστήσετε.

Οποιοδήποτε Mac είναι παλαιότερο του 2012, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει λειτουργίες όπως το Continuity, το Handoff, το AirDrop, το Καθολικό Πρόχειρο (Universal Clipboard) και το Apple Pay στο διαδίκτυο. Εάν αυτές οι λειτουργίες είναι σημαντικές για σας, τότε ίσως θα είναι καλύτερο να αναβαθμίσετε το Mac σας.

Δείτε ακόμη: macOS Sierra - Όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε γι’ αυτό

Τι γίνεται αν δεν μου αρέσει;

sierra 01

Η αναβάθμιση σε ένα νέο λειτουργικό, ειδικά σε έναν υπολογιστή, μπορεί να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, δυσκολίες και σύγχυση. Μπορεί να ενθουσιαστήκατε διαβάζοντας για όλα τα νέα χαρακτηριστικά του macOS Sierra, αλλά σύντομα να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι κατάλληλο για σας.

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αναβαθμίσετε, είναι το να κρατήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο του Mac σας.

Επίσης, μια άλλη καλή ιδέα είναι το να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα στο σκληρό δίσκο του Mac σας, ώστε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά το macOS Sierra και να το έχετε μαζί με το παρόν λειτουργικό σας.

Κατά αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο λειτουργικό μέχρι να το συνηθίσετε και εντωμεταξύ να χρησιμοποιείτε και το παλιό με το οποίο είστε εξοικειωμένοι. Επίσης θα είναι ευκολότερο να διαγράψετε το νέο λειτουργικό, σε περίπτωση που αποφασίσετε ότι δεν το χρειάζεστε.

Εάν ήδη έχετε κατεβάσει, το macOS Sierra στον κύριο σκληρό δίσκο σας και το εγκαταστήσατε πάνω από το παλιό σας λειτουργικό, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο προηγούμενο OS X (downgrade).

Δείτε ακόμη: iOS 10: Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ!

Ωραία λοιπόν θα το δοκιμάσω!

sierra 02

Δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα να προσπαθήσετε να κατεβάσετε ένα τόσο μεγάλο αρχείο τις πρώτες μέρες που εμφανίζεται. Ένας αριθμός από διαφορετικούς παράγοντες μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα και αρνητικές εμπειρίες από την αρχή κιόλας.

Εκατοντάδες ή ίσως και χιλιάδες ανθρώπων θα προσπαθήσουν ταυτόχρονα με εσάς να κατεβάσουν το νέο λειτουργικό την πρώτη κιόλας ημέρα που παρουσιάζεται δημόσια. Κάτι τέτοιο δημιουργεί υπερβολικό φόρτο στους servers, δημιουργώντας έτσι προβλήματα κατά το κατέβασμα και μεγάλους χρόνους αναμονής προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Και με τις αλλαγές που θα φέρει το νέο λειτουργικό, αυτό σημαίνει ότι και κάποιες άλλες εφαρμογές θα χρειάζονται επίσης αναβάθμιση. Και σίγουρα δεν θα έχουν έτοιμες αναβαθμίσεις όλοι οι κατασκευαστές λογισμικού.

Και εάν υπάρχουν κρίσιμες εφαρμογές που δεν μπορείτε χωρίς αυτές, τότε ίσως θα είναι καλύτερο να περιμένετε. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν οι σημαντικές για σας εφαρμογές είναι έτοιμες για το macOS Sierra, θα είναι η επίσκεψή σας στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών τους.
Προχωρήστε με προσοχή!

Εάν λοιπόν μετά από όσα διαβάσατε, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι να αναβαθμιστείτε, τότε προχωρήστε και κάντε το. Ένα είναι σίγουρο, ότι είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό και πιθανότατα θα το αγαπήσετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πιο πριν ένα εφεδρικό αντίγραφο του Mac σας, σε περίπτωση κάτι πάει στραβά.

Δείτε ακόμη: MacOS Sierra - H νέα μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού είναι διαθέσιμη!

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status