iOS 10 - Εξετάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά των έξυπνων φωτογραφιών

iOS 10 - Εξετάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά των έξυπνων φωτογραφιών
ired.gr

Δείτε τα νέα εργαλεία που προστέθηκαν στις Φωτογραφίες του iOS

Με την έλευση του iOS 10 και του macOS Sierra, η Apple παρουσίασε ένα νέο σετ εργαλείων που αυτοματοποιούν διάφορες εργασίες στις Φωτογραφίες, όπως είναι οι νέοι αλγόριθμοι εκμάθησης και αυτόματης αναγνώρισης προσώπων και τοποθεσιών, που συνδυάζονται προκειμένου να κάνουν την αναζήτηση φωτογραφιών και την οργάνωσή τους ευκολότερη από ποτέ.

Πριν από την αναβάθμιση, οι χρήστες της Apple έπρεπε να ψάχνουν και να τακτοποιούν την βιβλιοθήκη φωτογραφιών τους χειροκίνητα. Η ανακάλυψη φωτογραφιών που είχαν τραβηχτεί πριν από πολλά χρόνια ήταν κάτι το επίπονο καθώς έπρεπε κανείς να ψάχνει μέσα σε άλμπουμ που ήταν οργανωμένα κατά ημερομηνίες και πιθανόν πολλά χρόνια πίσω.

ios10 photos 02

Αν για παράδειγμα, ψάχνεις για φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου προσώπου μπορείς απλά να ψάξεις γι’ αυτές στο άλμπουμ Άτομα, και να προσθέσεις το όνομά του. Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπων ομαδοποιεί τα πρόσωπα που είναι όμοια μέσα στο άλμπουμ Άτομα.

Οι Φωτογραφίες θα κάνουν σάρωση των αποθηκευμένων εικόνων σας και των βίντεο για αναγνώριση αντικειμένων και σκηνών, καθώς επίσης και τοποθεσιών, και θα τις συγκεντρώσουν χρησιμοποιώντας χιλιάδες διαφορετικές πιθανές λέξεις κλειδιά.

Για να οργανώσετε τις φωτογραφίες φίλων και συγγενών κατά πρόσωπο, πρώτα πηγαίνετε στο άλμπουμ Άτομα, των Φωτογραφιών, και μετά κάνετε κλικ με το ποντίκι στο επιθυμητό μίνι άλμπουμ. Το λογισμικό της Apple αυτόματα αναγνωρίζει πρόσωπα σαν μέρος της διαδικασίας σάρωσης και παράγει ατομικά μίνι άλμπουμ για κάθε διαφορετικό πρόσωπο, γεμίζοντάς το με όλες τις φωτογραφίες όπου αυτό εμφανίζεται.

ios10 photos 01

Πατώντας πάνω σε ένα από αυτά τα μίνι άλμπουμ μπορούμε να προσθέσουμε ονόματα στα πρόσωπα που το λογισμικό έχει αναγνωρίσει. Έτσι έχουμε ένα άλμπουμ πια με όλες τις φωτογραφίες που αφορούν αυτό το πρόσωπο.

Για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, πατήστε στο άλμπουμ Μέρη και θα εμφανιστούν αμέσως όλες οι φωτογραφίες που περιέχουν πληροφορίες τοποθεσίας πάνω στο χάρτη.

Κάνοντας ζουμ, μπορούμε να βρούμε την τοποθεσία που ψάχνουμε και μετά να κάνουμε κλικ πάνω στη φωτογραφία στη συγκεκριμένη περιοχή, και μια λίστα από φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει εκεί, θα εμφανιστεί με χρονολογική σειρά.

ios10 photos 03

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την Siri για να ψάξει για φωτογραφίες με συγκεκριμένη ημερομηνία ή περιοχή.
Όπως είπαμε παραπάνω, μπορούμε να εισάγουμε ονόματα των προσώπων που βρίσκονται σε φωτογραφίες ώστε να μπορούμε να τις αναζητήσουμε ευκολότερα με το όνομα του προσώπου και επίσης μπορούμε να σύρουμε και να αφήσουμε φωτογραφίες προσώπων στο τμήμα με τα Αγαπημένα στην κορυφή.

Μπορούμε ακόμη να ψάξουμε για αντικείμενα όπως «σκύλος», «παραλία», «φαγητό», για παράδειγμα, μέσα στις φωτογραφίες μας.

Η εφαρμογή των Φωτογραφιών έχει επίσης μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Αναμνήσεις και συγκεντρώνει φωτογραφίες με βάση τοποθεσίες, χρονολογία και ονόματα προσώπων προκειμένου να δημιουργήσει slide show.

Χρησιμοποιεί φωτογραφίες από την camera roll για να δημιουργήσει το βίντεο αυτό. Η Apple ονομάζει αυτή τη λειτουργία «highlights» από ξεχασμένα γεγονότα ταξίδια και φίλους.

Μπορεί έτσι να δημιουργήσει κάτι που να είναι πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, ανάλογα το τι είδους ξεχασμένες πληροφορίες θα βρει μέσα στην συσκευή σας. Βεβαίως μπορείτε εύκολα να μοιραστείτε τις αναμνήσεις αυτές με φίλους και συγγενείς.

Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι ότι δεν συγχρονίζεται μεταξύ συσκευών. Πληροφορίες που είδη έχετε εισάγει από προηγούμενες φωτογραφίες θα χαθούν.

Επίσης όλη η δουλειά που κάνατε προσθέτοντας ονόματα, τοποθεσίες και δημιουργώντας βίντεο, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες συσκευές iOS.

Δείτε ακόμη: Το iOS 10 επηρέασε τη ζωή της μπαταρίας του iPhone; 10 λύσεις μόνο για εσάς!

από Elichord