Apple Car - Η Apple σε συζητήσεις για εξαγορά της McLaren;

Apple Car - Η Apple σε συζητήσεις για εξαγορά της McLaren;
ired.gr

Φήμες από έγκυρη πηγή λένε ότι η Apple συζητάει με τη γνωστή εταιρεία supercars για εξαγορά ή συνεργασία.

Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών που είναι κοντά στα τεκταινόμενα στη μεγάλη εταιρία του Cupertino, μαθαίνουμε ότι ο τεχνολογικός γίγαντας έχει οπισθοχωρήσει στο «Project Titan», που είναι ένα μυστικό τμήμα της εταιρίας το οποίο εργάζεται πάνω στο «Τιτάνιο» έργο της σχεδίασης και ανάπτυξης ενός δικού της αυτοκινήτου.

Και τώρα, μια νέα αναφορά λέει, ότι ετοιμάζεται να ανοίξει τα σεντούκια της και να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό στη Βρετανική κατασκευάστρια supercars και μηχανών - τη McLaren Technology - προκειμένου να επιταχύνει στο δρόμο της για την κατασκευή του Apple Car και την είσοδό της στην αυτοκινητιστική βιομηχανία.

Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τους Financial Times. Η Apple δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν είναι καλύτερα να αγοράσει την McLaren απευθείας ή απλά να κάνει μία στρατηγική επένδυση στη μικρή αυτή εταιρεία.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα αποκτήσει πρόσβαση στην τεράστια εξειδίκευση της McLaren στον τομέα των ελαφρών υλικών κατασκευής αμαξωμάτων όπως τα ανθρακονήματα και το αλουμίνιο, καθώς επίσης και στην ενημέρωση για την κατασκευή μηχανών και αυτοκινήτων που η ίδια στερείται.

Η McLaren κατασκευάζει κατά αποκλειστικότητα υπεραυτοκίνητα και αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται να κάνει κάποια κίνηση όσον αφορά την εξαγορά της, όμως πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κάνει μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση στο θέμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει, ότι αγοράζοντας την εταιρία, η Apple, θα αποκτούσε επίσης πρόσβαση στα στοιχεία αυτά που τις χρειάζονται για την κατασκευή προχωρημένων υβριδικών αυτοκινήτων βενζίνης-ηλεκτρισμού αλλά και πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Apple σκέφτεται την κατασκευή ενός σπορ αυτοκινήτου που θα ανταγωνιζόταν τις Ferrari και Lamborghini, οπότε μην περιμένετε το σήμα με το μήλο να εμφανιστεί σε κάποιο κουπέ αγωνιστικό μοντέλο εξελιγμένο στο αρχηγείο της McLaren στο Woking.

Το τεχνολογικό γκρουπ της McLaren είναι χωρισμένο σε αρκετά τμήματα. Έχει τον έλεγχο στο 80% της McLaren Automotive, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη σχεδίαση μοντέλων όπως τα 570S, 675LT, και το ξεπουλημένο ήδη P1.

Η McLaren Technology επίσης έχει στην ιδιοκτησία της τη μέτριας επιτυχίας ομάδα της McLaren στη φόρμουλα ένα, καθώς επίσης και μια ομάδα μηχανικών με την ονομασία McLaren Applied Technologies που ανακατεύεται σε αρκετές και διαφορετικές αγορές όπως οι μεταφορές, ο τομέας υγείας, φαρμακευτικής και ενέργειας.

Πηγές πλησίον της Apple, ισχυρίζονται ότι τα σχέδια της εταιρείας για την απόκτηση της McLaren υπολογίζεται να κοστίσουν ανάμεσα στο ένα και ενάμιση δισεκατομμύριο λίρες Αγγλίας, δηλαδή μεταξύ 1,3 και 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, με τις τρέχουσες τιμές. Και η Apple και η McLaren αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες αυτές, οπότε είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η εξαγορά θα λάβει χώρα τελικά.

Αφότου εμφανίστηκε η συγκεκριμένη είδηση, η McLaren λέγεται ότι αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς.

Δημοσιογράφοι που μίλησαν με αντιπροσώπους της McLaren έλαβαν την απάντηση, «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η McLaren δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple όσον αφορά οποιαδήποτε πιθανή επένδυση».

Μια τέτοια απάντηση θα μπορούσε να είναι αρκετά επίσημη ώστε να ακυρώσει την οποιαδήποτε φήμη, αλλά ο Tim Bradshaw των Financial Times, έγραψε στο Twitter επιμένοντας ότι η συγκεκριμένη φήμη ισχύει, όπως έγραψε και στο αρχικό του άρθρο.

Δείτε ακόμη: Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car 

από Elichord