iOS 10.1 - Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση

iOS 10.1 - Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση
ired.gr

Με την iOS 10.1 public beta, ενεργοποιείται το “Portrait Mode” στο iPhone 7 Plus

Σήμερα Παρασκευή, έστω θεωρητικά, κυκλοφόρησαν τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus στη χώρα μας. Θεωρητικά, γιατί όπως αποδεικνύεται, όποιος έχει βάλει στο μάτι το phablet της εταιρίας, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά, καθώς στη χώρα μας έφτασαν ελάχιστα τεμάχια, κατά πολλούς δε, κανένα (!).

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Πώς να σχεδιάζετε συγκεκριμένα σχήματα στο Phone και το iPad 

Αναφέρθηκα ειδικά στο iPhone 7 Plus γιατί το θέμα του παρόντος κειμένου αφορά κυρίως τη συγκεκριμένη συσκευή. Η Apple, παρέδωσε στους developers αλλά και στους public testers την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του iOS 10.1. Με την έκδοση αυτή η Apple επιχειρεί να κάνει ένα fine tuning στο iOS, δηλαδή, να κάνει τα “μαζέματα” και να εξαλείψει τα bugs της πρώτης επίσημης έκδοσης.

Κυρίως όμως (και εδώ είναι το σημείο που το “Plus” μπαίνει στο παιχνίδι), με την 10.1 beta ενεργοποιείται το Portrait Mode στην εφαρμογή της κάμερας της συσκευής. Πρόκειται ίσως για μία από τις λειτουργίες που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Keynote.

portrait mode 01

Κατά τη χρήση της κάμερας, εκτός από τα γνωστά modes (βίντεο, φωτογραφία κλπ), πλέον, οι χρήστες του phablet της Apple, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα νέο, το Portrait Mode, στο οποίο, ο χρήστης, σε πραγματικό χρόνο κατά την προεπισκόπηση της φωτογραφίας, μπορεί να δει το “εφέ βάθους”, το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Η συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα το πρόσωπο της φωτογραφίας και με τη χρήση του δεύτερου φακού, “θαμπώνει” το background, ενώ παράλληλα εστιάζει στο “θέμα”. Είναι εντυπωσιακό το live preview, καθώς μας δίνει πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος, πριν συλλάβουμε τη φωτογραφία.

Παράλληλα, αποθηκεύεται και η “νορμάλ” έκδοσή της, κάτι που μας βοηθά να κάνουμε και την τελική σύγκριση του εφέ, αλλά και για να αποθηκεύσουμε τη “στιγμή” και σε μια “παραδοσιακή” φωτογραφία.

Αν και κατεβάσαμε και εγκαταστήσαμε τη νέα αυτή έκδοση, δεν είμαστε ακόμα σε θέση να δοκιμάσουμε το Portrait Mode και να σας παρουσιάσουμε παραδείγματα (τα official της Apple τα έχουμε δει όλοι), λόγω έλλειψης του iPhone 7 Plus στην ελληνική αγορά. Ελπίζουμε τα προβλήματα διαθεσιμότητας να αποκατασταθούν γρήγορα και να υπάρξει η σχετική διαθεσιμότητα.

Τώρα, σχετικά με την beta του iOS, όλα δείχνουν πως η Apple θα “παραδώσει” γρήγορα το feature του Portrait Mode, το πιθανότερο, εντός του Οκτωβρίου. Όσοι μπορέσετε να προμηθευτείτε το phablet της εταιρίας και “δεν κρατιέστε”, μπορείτε μέσω του public beta προγράμματος της Apple να εγκαταστήσετε τη δοκιμαστική αυτή έκδοση και να χαρείτε (περισσότερο) την καταπληκτική - διπλή κάμερα του iPhone 7 Plus.

από Kostthem