Apple Watch Series 2 - Με μεγαλύτερη μπαταρία και ενισχυμένη στεγανότητα (teardown video)

Apple Watch Series 2 -  Με μεγαλύτερη μπαταρία και ενισχυμένη στεγανότητα (teardown video)
ired.gr

Το iFixit έφτασε στα ενδότερα του έξυπνου ρολογιού της Apple

Αύριο Παρασκευή, μαζί με το iPhone 7, κυκλοφορεί στη χώρα μας και η νέα έκδοση του έξυπνου ρολογιού της Apple, Apple Watch Series 2. Η εταιρεία μας παρουσίασε στο ετήσιο Keynote τα χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, αλλά, όπως πάντα, η μεγάλη τεχνολογική παγκόσμια παρέα και κυρίως οι υποψήφιοι αγοραστές του, περιμένουν και το παραδοσιακό teardown από το iFixit, το οποίο μας δίνει και μία καλή εικόνα για τα υποσυστήματά της.

Διαβάστε επίσης: Apple watch Series 2 - Τέλος το χρυσό, στη θέση του το κεραμικό

Το άνοιγμα της συσκευής έδειξε μεγαλύτερη μπαταρία. Ενώ η προηγούμενη ήταν στα 205mAh, στη δεύτερη έκδοση της συσκευής η χωρητικότητά της αυξήθηκε στα 273mAh. Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, η αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας δεν θα “πάει υπέρ αυτονομίας”, αλλά, θα “απορροφηθεί” από τις ανάγκες του αυτόνομου - πλέον - GPS chip, αλλά και της πιο φωτεινής - και κατ’ επέκταση πιο ενεργοβόρας - οθόνης. Η Apple, συνεχίζει να “δίνει” 18 ώρες αυτονομίας στη συσκευή.

Δείτε την αποσυναρμολόγηση:

Σχετικά με την αδιαβροχοποίηση, ενώ η ομάδα του iFixit ανακάλυψε κάποιες extra φλάντζες στο εσωτερικό της συσκευής, θεωρεί πως η “πρόοδος” επετεύχθη περισσότερο μέσω μίας πιο ανθεκτικής πάστας συγκόλλησης, αλλά, κυρίως μέσα από την “τεχνολογία” του ηχείου, όπου χρησιμοποιείται ο ήχος (!) για την αποστράγγιση των υγρών (προφανώς μέσω του ειδικού σχεδιασμού του ηχείου και των παλμών που οι ήχοι “προκαλούν”).

Η Taptic Engine η οποία και είναι “υπεύθυνη” για την απτική ανάδραση (ελεύθερη μετάφραση: οι απαλές δονήσεις που διαφοροποιούνται ανά κατηγορία ειδοποίησης ή ενέργειάς μας) είναι μεγαλύτερη (το τσιπ) και λόγω της προσθήκης του GPS, το κύκλωμα της κεραίας είναι πιο πολύπλοκο. Η έκπληξη όμως ήταν το δεύτερο μικρόφωνο που ανακάλυψε η ομάδα του iFixit, προφανώς για τη μείωση των θορύβων και κατ΄ επέκταση για την πιο αξιόπιστη “ακοή” της Siri.

Επικοινωνήσαμε με κατάστημα επίσημου μεταπωλητή και αναμένουν αύριο Παρασκευή λίγα κομμάτια από το νέο smartwatch της Apple, στην ίδια, ή σχεδόν στην ίδια τιμή με αυτή του προκατόχου του. Καλές αγορές!

από Kostthem