iOS 10 - Προβλήματα με την «Ώρα ύπνου» στην εφαρμογή Ρολόι

iOS 10 -  Προβλήματα με την «Ώρα ύπνου» στην εφαρμογή Ρολόι
ired.gr

Το απίστευτα χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό που μας «αναγκάζει» να πάμε για ύπνο, φαίνεται πως δεν λειτουργεί αποτελεσματικά το πρωί, εξαιτίας ενός bug.

Το iOS 10 περιλαμβάνει ένα νέο χαρακτηριστικό για να βοηθήσει όσους κοιμούνται και ξυπνάνε χωρίς προγραμματισμό, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν ενεργοποιεί την ειδοποίηση ξυπνήματος το πρωί.

Τι είναι η Ώρα Ύπνου

Η «Ώρα Ύπνου» είναι ένα νέο είδος ξυπνητηριού που ορίζει όχι μόνο την ώρα αφύπνισης αλλά και την ώρα ύπνου. Στόχος του είναι να σας πείσει να κοιμηθείτε για όσο διάστημα χρειάζεται ώστε να είστε ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα αλλά και να παρατηρήσει αν τηρείτε αυτή την υπόσχεση.
Θα βρείτε την Ώρα Ύπνου, στην εφαρμογή Ρολόι, σε μία νέα καρτέλα που εμφανίστηκε με το iOS 10, στο κάτω μέρος.

Εκεί, θα έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε και στη συνέχεια η εφαρμογή θα θέσει την ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο.

Διαβάστε περισσότερα για την Ώρα ύπνου εδώ: «iOS 10 – Λειτουργία ‘Ώρα Ύπνου’ για να αποκτήσετε καλές συνήθειες»

 

bedtime 01

Παράξενη συμπεριφορά

Το όλο στήσιμο της εφαρμογής είναι λίγο ανάποδο από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Π.χ. όταν ζητείται από τους χρήστες το ποιες ημέρες της εβδομάδας θέλουν να ισχύει η υπενθύμιση για τον ύπνο, στην ουσία ο χρήστης καταργεί τις μη επιθυμητές ημέρες και δεν επιλέγει αυτές που θέλει να ισχύει η Ώρα ύπνου, π.χ. καθημερινές ή Σαββατοκύριακα.

Κάποιοι, επίσης, έχουν αναφέρει ότι ρυθμίζοντας το ξυπνητήρι και την Ώρα ύπνου την ίδια ώρα, καμία από τις δυο υπενθυμίσεις δεν «χτυπάει» το πρωί. Στο Reddit, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναφέρουν ότι παρέλειψαν να ξυπνήσουν, προφανώς επειδή το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ και έκανε snooze από μόνο του.

Επίλυση

Ο καλύτερος τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι τα δυο ξυπνητήρια να μην έχουν οριστεί για το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή να έχουν δυο ή τρία λεπτά διαφορά ή μια από τις δυο λειτουργίες να είναι απενεργοποιημένη.

Η Ώρα Ύπνου εκτός από του ότι διασφαλίζει ότι έχετε περισσότερο ύπνο, είναι ένας εύκολος τρόπος για την αυτοματοποίηση της αφύπνισης κάθε πρωί. Χρησιμοποιεί επίσης δεδομένα κίνησης και άλλες πληροφορίες για να «μαντέψει» πότε κοιμάται και πότε ξυπνά, στην πραγματικότητα, ο χρήστης.

Η «διαγωγή» στον ύπνο αναγράφεται στο διάγραμμα εντός του app Ρολόι, ώστε ο χρήστης να βλέπει πόσο καλά τα πάει και αν κοιμάται όσο θα έπρεπε.

Από mirelen