HissGate στο iPhone 7 - H νέα συσκευή βουίζει υπάρχει λόγος ανησυχίας;

HissGate στο iPhone 7 - H νέα συσκευή βουίζει υπάρχει λόγος ανησυχίας;
ired.gr

Τι είναι το iPhone 7 HissGate και γιατί κάθε φορά πρέπει να έχουμε ένα –Gate;

Τα νέα iPhone 7 και iPhone 7 Plus ξεκίνησαν να πωλούνται την περασμένη Παρασκευή και από ό,τι όλα δείχνουν το iPhone 7 Plus είναι sold out τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο. Όμως, μερικοί από τους τυχερούς που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους τη νέα συσκευή παρατήρησαν έναν περίεργο ήχο όταν ο επεξεργαστής A10 εργάζεται σκληρά.

Το «πρόβλημα» αναφέρθηκε από τον Stephen Hackett του 512Pixels.net και, αφού δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, κέρδισε όλη την προσοχή του κοινού. Για πρώτη φορά, o συγκεκριμένος χρήστης άκουσε τον περίεργο ήχο κατά την επαναφορά του λογαριασμού του από το iCloud και δήλωσε ότι ήταν αρκετά δυνατός αφού ακουγόταν ενώ η συσκευή ήταν ακουμπισμένη στο τραπέζι και όχι δίπλα στο αυτί του.

Η AppleCare αντικατέστησε το «ελαττωματικό» iPhone αλλά από τότε κι άλλοι ιδιοκτήτες iPhone 7 έχουν παρατηρήσει το ίδιο ζήτημα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν κάποιες από τις πρώτες παρτίδες του iPhone 7 είναι ελαττωματικές ή απλά ότι ορισμένοι υπερέβαλαν λιγάκι για τον ήχο που άκουγαν. Σύμφωνα με πολλούς, ένας θόρυβος κατά τη διάρκεια μιας επαναφοράς συστήματος ή κάποιας άλλης «βαριάς» εργασίας, είναι αποδεκτός για μια τέτοιου είδους συσκευή, ειδικά όταν ο επεξεργαστής βρίσκεται υπό πίεση.

Όλες οι συσκευές, ανεξαρτήτως εταιρείας, λίγο ως πολύ, κάνουν κάποιους ήχους όταν «ζορίζονται». Ίσως και να υπάρχει κάτι διαφορετικό στα iPhone 7 που κάνει τον θόρυβο λίγο πιο δυνατό και πιο αισθητό από το συνηθισμένο, ίσως και όχι. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση ο κόσμος να έχει επηρεαστεί και από την πρόσφατη ανάκληση του Galaxy Note 7 και να φοβάται το ολοκαύτωμα!

Διαβάστε επίσης: «Η Samsung κάνει ανάκληση παγκοσμίως όλα τα Galaxy Note 7» Εκ πρώτης όψεως, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας από τους ειδικούς.

Βέβαια, σχεδόν με κάθε κυκλοφορία νέου iPhone υπάρχει σχεδόν πάντα και ένα –Gate, για να ασχολούνται όσοι ανησυχούν και να διασκεδάζουν όσοι γνωρίζουν.
Το συγκεκριμένο ονομάστηκε HissGate, μιμούμενο τον θόρυβο που ακούγεται, αλλά, όλοι εμείς, οι Apple fans, έχουμε ζήσει και καρδιοχτυπήσει και με άλλα.

BendGate: λυγίζει ή δεν λυγίζει το iPhone 6;

AntennaGate: χάνεται το σήμα στο iPhone 4 αν κρατάς τη συσκευή με συγκεκριμένο τρόπο;

U2Gate: το νέο άλμπουμ των U2 με το ζόρι δωρεάν στο iTunes

MapsGate: τι Λώζάννη, τι Κοζάνη, καμία ακρίβεια στο πρωτοεμφανιζόμενο app Apple Maps

Από mirelen