iPhone 7 - Αδιάβροχο σε νερό, ανθρακούχα πορτοκαλάδα και... καφέ!

iPhone 7 - Αδιάβροχο σε νερό, ανθρακούχα πορτοκαλάδα και... καφέ!
ired.gr

Δείτε τι έδειξαν τα τεστ αδιαβροχοποίησης του iPhone 7 (videos)

Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, η Apple μας “χάρισε” το πρώτο επίσημα αδιάβροχο iPhone. Είναι προφανές πως η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια εξέλισσε την δική της τεχνολογία αδιαβροχοποίησης, καθώς, είχαμε προσέξει από το iPhone 6s πως είχε εξαιρετική αντοχή στην επαφή με το νερό, αν και δεν έφερε το χαρακτηριστικό “water resistant”.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Ανθεκτικό στο νερό, αδιάβροχο, δείκτης IPX, τι είναι όλα αυτά; 

Πλέον, με τις πρώτες συσκευές να βρίσκονται ήδη στα χέρια των καταναλωτών, είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε videos από όλο τον κόσμο, στα οποία πρωταγωνιστούν τα νέα iPhones σε “real life” δοκιμασίες, ή, και ακόμα “σκληρότερες”.

Όπως μπορείτε να δείτε, το iPhone 7 άντεξε σε βύθιση μέσα σε νερό, ανθρακούχα πορτοκαλάδα, ακόμα και σε καφέ! Οι διάφορες πιστοποιήσεις σχετικά με το βαθμό αδιαβροχοποίησης των προϊόντων είναι μεν σημαντικές, δεν δίνουν όμως την ακριβή εικόνα στους καταναλωτές, καθώς, συνήθως αναφέρονται σε συγκεκριμένες συνθήκες, όπως για παράδειγμα το “γλυκό νερό”.

Με τη θέαση αυτών των videos, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε πως το νέο απόκτημά μας δεν θα κινδυνέψει, ακόμα και αν χυθεί ολόκληρο ποτήρι καφέ επάνω του, κάτι που θεωρώ πως είναι αρκετά καθησυχαστικό. Και πάλι όμως, θα σας συνιστούσα να συνεχίσετε να προσέχετε το ίδιο με τις κούπες ζεστού καφέ.

“Real life” συνθήκες όμως είναι και άλλες, όπως η επαφή της συσκευής με το θαλασσινό νερό. Όπως μπορείτε να δείτε στο video, η απλή επαφή με το θαλασσινό νερό δεν δημιούργησε προβλήματα στη συσκευή. Σαφώς και δεν “προτείνεται”, αλλά αν τύχει, το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Οι περισσότεροι υποθέτω πως σκέπτεστε ότι θα ήταν ωραία αν θα μπορούσατε να πάρετε το iPhone σας κάτω από το νερό και να αρχίσετε να βιντεοσκοπείτε. Είναι κάτι που θα το ήθελα πάρα πολύ, καθώς δεν “είμαι φίλος” με τις αδιάβροχες θήκες. Μάλλον όμως, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγα χρόνια ακόμα για κάτι τέτοιο.

Εν κατακλείδι, όσοι αποκτήσουμε το iPhone 7, εκτός των διαβεβαιώσεων της Apple, έχουμε πλέον και videos από πραγματικούς χρήστες, τα οποία μας δείχνουν πως δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για το ζήτημα των υγρών και εν γένει της αδιαβροχοποίησης. Η δουλειά που έκανε η Apple, είναι (και δοκιμασμένα) καλή και οι συσκευές μας πλέον δεν κινδυνεύουν.

από Kostthem