Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 7 - Σας κρασάρουν οι εφαρμογές μόλις τις ανοίγετε; Η λύση είναι εδώ

iPhone 7 - Σας κρασάρουν οι εφαρμογές μόλις τις ανοίγετε; Η λύση είναι εδώ
ired.gr

Αν σας κρασάρουν όλες οι εφαρμογές μόλις τις ανοίγετε στο νέο σας iPhone 7, να τι θα κάνετε.

Κάποιοι χρήστες, αφότου αγόρασαν ένα νέο iPhone 7 και το διαμόρφωσαν ως νέα συσκευή, παρατήρησαν ένα περίεργο φαινόμενο: σχεδόν κάθε προεγκατεστημένη εφαρμογή κράσαρε τη στιγμή που την εκκινούσαν.

Εφαρμογές όπως το Safari, το Τηλέφωνο, και τα Μηνύματα, επί παραδείγματι, μπορεί να λειτουργούσαν, αλλά οποιαδήποτε από τις άλλες, όπως τα Numbers, Pages, iTunes U, iMovie, Keynote, Garageband, iBooks και οι όμοιές τους έκλειναν αμέσως μόλις τις άνοιγαν.

Μερικές φορές, αν επέμενε κάποιος σε μια εφαρμογή συνεχώς, αυτή στο τέλος κόλλαγε για κάμποσο σε μια μαύρη οθόνη και τελικά κράσαρε και πάλι.

Όμως τελικά δεν είναι κάτι το σοβαρό. Ευτυχώς είναι μια πολύ απλή δυσλειτουργία που είναι πανεύκολη η επίλυσή της. Αν λοιπόν πήρατε (ή θα πάρετε) ένα νέο iPhone και σας συμβεί κάτι τέτοιο, κάνετε τα παρακάτω για να το διορθώσετε.

  • Εγκαταστήστε αρχικά οποιαδήποτε ενημέρωση που μπορεί να λείπει από το iPhone σας. Επειδή τα πωλούμενα iPhone 7 έχουν την έκδοση 10.0 του iOS πρέπει να τα αναβαθμίσετε στην έκδοση 10.0.1 που κυκλοφορεί.
  • Αφού γίνει η εγκατάσταση και η επανεκκίνηση, ανοίξτε το App Store.
  • Κατεβάστε μια οποιαδήποτε νέα εφαρμογή, δωρεάν ή επί πληρωμή, εσείς αποφασίζετε.
  • Θα δείτε ένα παράθυρο να εμφανίζεται που λέει ότι έχουν αλλάξει οι όροι και οι συνθήκες του App Store, απλά πατήστε «Συμφωνώ» στο κάτω μέρος του και πατήστε πάλι «Συμφωνώ» στις επόμενες οθόνες που θα εμφανιστούν.
  • Βγείτε από το App Store και επιστρέψτε στην οθόνη αφετηρίας (Home Screen) και εκκινήστε και πάλι τις εφαρμογές που πριν κράσαραν.
  • Τώρα θα δείτε ότι λειτουργούν σωστά.

Όλη η ιστορία έχει να κάνει με αυτούς τους όρους και κανονισμούς που άλλαξαν και που πρέπει να συμφωνήσετε για να επιτρέψουν στις εφαρμογές να εκκινούν και να λειτουργούν κανονικά. Επειδή δεν είχατε συμφωνήσει ακόμη, το App Store εμπόδιζε τις εφαρμογές να εκκινήσουν με συνεπακόλουθο το κρασάρισμά τους.

Είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για πρόβλημα που θα συμβαίνει παντού, μάλιστα όσοι κάνουν επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο στο νέο τους iPhone δεν θα το δουν καθόλου, καθώς το πρόβλημα συμβαίνει - αν συμβεί - μόνο σε διαμόρφωση του iPhone 7 ως νέας συσκευής.

Αν όμως είστε από τους «τυχερούς», ακολουθείστε τα παραπάνω βήματα και το πρόβλημα θα λυθεί. Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται για πρόβλημα του iPhone αυτού καθαυτού, αλλά για bug του iOS 10 που συνέπεσε με την εμφάνιση του νέου iPhone.

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Επτά τρόποι να ακούσετε μουσική παρά την έλλειψη εισόδου ακουστικών 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status