iPhone 7 Plus - Για πρώτη φορά το phablet της Apple είναι πρώτο σε πωλήσεις

iPhone 7 Plus - Για πρώτη φορά το phablet της Apple είναι πρώτο σε πωλήσεις
ired.gr

iPhone 7 & iPhone 7 Plus. Ποιο μοντέλο πουλάει περισσότερο; Ποιο χρώμα προτίμησαν οι καταναλωτές;

Ήδη οι πρώτοι τυχεροί έχουν στα χέρια τους τις ολοκαίνουργιες συσκευές που μας παρουσίασε πρόσφατα η Apple. Εμείς στη χώρα μας, μετράμε τις (ελάχιστες) μέρες που έχουν απομείνει και προσμένουμε σε ένα “ικανό” stock που θα μπορέσει να καλύψει τη ζήτηση. Σιγά σιγά, έρχονται στο φως αναφορές από εταιρείες που παρακολουθούν το κύκλωμα των παραγγελιών και τα ευρήματά τους είναι εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης: Η επίσημη δερμάτινη θήκη της Apple για το iPhone 7 φέρει “μηχανικά” κουμπιά αλουμινίου 

Για πρώτη φορά, το phablet της Apple, iPhone 7 Plus, ξεπερνά - έστω στις προ-πωλήσεις - το “απλό” μοντέλο των 4,7 ιντσών, κάτι που είναι εντυπωσιακό, ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο μοντέλων. Για την ακρίβεια, το 55% των προ-παραγγελιών αφορά το iPhone 7 Plus, ενώ το 45% το iPhone 7.

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα, σας ενημερώνουμε πως το “μείγμα” των προ-πωλήσεων κατά τα προηγούμενα έτη ήταν κατά πολύ, “υπέρ” του μοντέλου των 4,7 ιντσών: το iPhone 6 Plus είχε προσελκύσει το 35% των αγοραστών, ενώ το iPhone 6s Plus το 41%.

Θεωρώ πως ο κυριότερος λόγος της αλλαγής των προτιμήσεων των καταναλωτών είναι η νέα κάμερα του Plus και ίσως για κάποιους η αύξηση της RAM στα 3GB. Ελπίζω όλοι αυτοί οι καταναλωτές, αλλά κυρίως εσείς, οι αναγνώστες μας, να θυμούνται πως το δεύτερο feature της κάμερας του Plus, το οποίο και δημιουργεί το εντυπωσιακό blur effect (bokeh), δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, αλλά θα ενεργοποιηθεί μέσω αναβάθμισης λογισμικού, μερικές εβδομάδες αργότερα.

phablet 01

Πάμε τώρα και στις προτιμήσεις ως προς τα χρώματα (σικ: φινιρίσματα). Ενώ όλοι θα περίμεναν το Jet Black να κατέχει την πρώτη θέση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το μαύρο ματ έρχεται στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, με ποσοστό 46% επί των παραγγελιών.

Δεύτερο έρχεται το Jet Black με 23% και ακολουθεί το Rose Gold με 15%. Στον (άνωθεν) πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα σχετικά ποσοστά, ανά μοντέλο, από την εποχή του iPhone 6 έως και σήμερα, από την σχετική έρευνα της Slice Intelligence.

Ασφαλώς, όλα αυτά είναι σχετικά. Δηλαδή, δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι ποσοστό θα έφτανε το Jet Black, αν υπήρχε καλή διαθεσιμότητα σε αυτό το “φινίρισμα”. Αρκετοί χρήστες σίγουρα επέλεξαν το ματ, διότι δεν ήθελαν να περιμένουν περισσότερο για να παραλάβουν τη συσκευή τους.

Συμπληρωματικά, είναι λογικό να υπάρχει ένας ενθουσιασμός για το phablet της Apple (κυρίως λόγω της κάμερας), o οποίος και να “συνοδεύεται" από μεγάλα ποσοστά, είναι όμως δύσκολο να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου αυτή η αναλογία πωλήσεων. Εν καιρώ, θεωρώ πως το μοντέλο των 4,7 ιντσών θα ανακτήσει την πρώτη θέση, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω το εντυπωσιακό “μπάσιμο” του iPhone 7 Plus...

από Kostthem