iOS 10 tip - Απενεργοποιήστε Siri και Voice Control στην κλειδωμένη οθόνη

iOS 10 tip -  Απενεργοποιήστε Siri και Voice Control στην κλειδωμένη οθόνη
ired.gr

 Το Voice Control ή η Siri «πετάγονται» όταν πατάτε κατά λάθος παρατεταμένα το Home Button σε κλειδωμένο iPhone; Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να το αλλάξετε.

Το iOS 10 έφερε τα πάνω κάτω στην οθόνη κλειδώματος. Εκ πρώτης όψεως, είναι όλα πολύ καινούρια και εντυπωσιακά, όμως, στη πράξη υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που έχουν ξεκινήσει να ενοχλούν κάποιους χρήστες.

Η αρχή έγινε με τη διαδικασία ξεκλειδώματος. Έχουμε γράψει σχετικό οδηγό για το πώς μπορείτε να μειώσετε το χρόνο ξεκλειδώματος, σε περίπτωση που διαθέτετε συσκευή με Touch ID, δηλαδή από iPhone 5s και επάνω.

Διαβάστε εδώ: «Ξεκλείδωμα – το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό του iOS 10 και πώς να το αλλάξετε»

Στην προκειμένη περίπτωση, το πρόβλημα είναι διαφορετικό και άκρως ενοχλητικό. Σε περίπτωση που δεν έχετε πραγματοποιήσει τη ρύθμιση που αναφέρουμε στο παραπάνω blog post και συνεχίζετε να πατάτε παρατεταμένα το Home Button, εμφανίζεται, κατά λάθος, το Voice Control!

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ!

Αν, λοιπόν, δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, αλλάξτε τον τρόπο που ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας, γλιτώνοντας χρόνο αλλά και αποφεύγοντας την κατά λάθος ενεργοποίηση της Siri (αν δεν την έχετε απενεργοποιήσει) ή του Voice Control. Ακολουθήστε τον οδηγό μας, πατώντας το link που βλέπετε πιο πάνω.

ΟΔΗΓΟΣ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ» VOICE CONTROL ΑΠΌ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ ΟΘOΝΗ

Υπάρχει, όμως, κι άλλος ένας τρόπος, που αφορά όλες τις συσκευές, ακόμη και το iPhone 5. Πρόκειται για τον «τελευταίο των Μοϊκανών» που κατάφερε να πάρει την αναβάθμιση λειτουργικού iOS 10, ακόμη κι αν δεν διαθέτει Touch ID. Η διαδικασία έχει ως εξής:

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Siri και ενεργοποιήστε την ή τσεκάρετε ότι είναι ενεργοποιημένη ήδη.
  • Πηγαίνετε στο μενού Touch ID & συνθηματικό (ή Συνθηματικό αν έχετε το iPhone 5).
  • Θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας ή να ξεκλειδώσετε με το Touch ID.
  • Στο σημείο όπου αναγράφεται Φωνητική Κλήση, γυρίστε τον εικονικό διακόπτη στο OFF.
  • Επιστρέψτε στο μενού της Siri και απενεργοποιήστε την επιλογή «Σε οθόνη κλειδώματος»

voiice control 01

Τι καταφέρατε με αυτή τη ρύθμιση;

Τώρα, το Voice Control και η Siri δεν λειτουργούν σε κλειδωμένη οθόνη και δεν ενεργοποιούνται με παρατεταμένο πάτημα του Home Button.

Η Siri, όμως, είναι ενεργοποιημένη όταν η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Δεν υπάρχει τρόπος να την απενεργοποιήσετε, όσο κι αν το θέλετε. Σύμφωνα με την Apple, ένα από τα δυο, Voice Control ή Siri, θα πρέπει να λειτουργούν.
Σας βολεύει αυτή η ρύθμιση;

Από mirelen