Steve Jobs - Επιθυμούσε την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών

Steve Jobs -  Επιθυμούσε την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών
ired.gr

Οι σκέψεις του Steve Jobs για το «θάρρος», πριν από έξι χρόνια, δικαιολογούν τη σημερινή απόφαση της Apple για την υποδοχή ακουστικών.

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει το headphone jack ή, ελληνιστί, την υποδοχή ακουστικών, δίχασε τον κόσμο της τεχνολογίας και στεναχώρησε πολλούς φανατικούς θαυμαστές της Apple. Μια τέτοια κίνηση, όμως, είναι ακριβώς ό,τι θα έκανε και ο ίδιος ο Steve Jobs.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε υπέροχα προϊόντα για τον κόσμο και έχουμε τουλάχιστον το θάρρος της γνώμης μας να πούμε ότι αν κάτι δεν ταιριάζει σε ένα υπέροχο προϊόν, θα το αφήσουμε εκτός»,

είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Recode το 2010.

*Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε ένα YouTube σύνδεσμο με ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα της συνέντευξης.

Αυτές οι δηλώσεις του Steve Jobs είναι, σήμερα, τόσο επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, αφού ταιριάζουν απόλυτα με τα πρόσφατα λόγια του διευθυντή marketing της Apple Phil Schiller.

Και εκείνος χρησιμοποίησε τον όρο “courage”, όταν ανακοίνωσε ότι η Apple είχε αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών στο iPhone 7. Υποστήριξε ότι η τεχνολογία είναι παλιά, ότι οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να δοκιμάσουν κάτι νέο και η Apple θέλει να προσφέρει μια τεχνολογία που θα μας κάνει «καλύτερους».

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7: το πρώτο iPhone χωρίς υποδοχή ακουστικών»

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η Apple δεν έχει «ξεστρατίσει» από το μονοπάτι που χάραξε ο Steve Jobs αλλά ακολουθεί κατά γράμμα το όραμά του για το μέλλον. Αυτός ήταν που στο παρελθόν είχε τολμήσει να εξαφανίσει δημοφιλή προϊόντα από τις συσκευές του, όπως την υποστήριξη του Adobe Flash, τις υποδοχές για δισκέτες κ.α.

steve jobs 01

Ο Jobs πέθανε το 2011, μετά από μια μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, εμπνέοντας τους συνεργάτες του να συνεχίσουν με την ίδια φιλοσοφία. Ο σημερινός CEO της Apple Tim Cook, ο επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ivy και ο Schiller που προαναφέραμε, έμαθαν πολλά από το πρώην αφεντικό τους.

Και ενώ, τελικά, μπορεί να φαίνεται περίεργο για μια εταιρεία τόσο μεγάλη όπως η Apple να αφαιρεί την υποδοχή ακουστικών, τελικά κάτι τέτοιο ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της.

Διαβάστε επίσης: «iPhone 7 – Η αφαίρεση της θύρας ακουστικών ήταν σημαντική για την αδιαβροχοποίηση»

Αυτό που είναι εντυπωσιακό πάντως είναι ότι ο Steve Jobs είχε σχεδόν έτοιμη την απάντηση στους επικριτές του, έξι χρόνια πριν την αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών. Και στο τέλος, το επιχείρημά του ότι οι πελάτες θα αποφασίσουν τελικά με το πορτοφόλι τους αν ήταν η σωστή απόφαση, κρύβει όλη την ουσία και την αλήθεια της αγοράς ή όχι ενός νέου iPhone 7.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Steve Jobs:

Από mirelen.