Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung Galaxy Note 7 - Τα περιστατικά εκρήξεων είναι ατελείωτα

Samsung Galaxy Note 7 - Τα περιστατικά εκρήξεων είναι ατελείωτα
ired.gr

Οι εκρήξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το FBI ανησυχεί για τρομοκρατία.

Όπως είπαμε και σε άλλο άρθρο μας, τα ολοκαίνουρια Galaxy Note 7 άρχισαν να εκρήγνυνται κατά τη φόρτιση με ρυθμούς που εξανάγκασαν τη Samsung να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα παγκόσμιας απόσυρσης του μοντέλου που προβλέπεται να της στοιχίσει πάνω από 1 δις δολάρια.

Όμως επειδή δεν υπάρχουν συσκευές προς αντικατάσταση των υπαρχουσών, πολλοί κάτοχοι διστάζουν να επιστρέψουν τη συσκευή τους, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να αυξάνονται σε ανησυχητικούς ρυθμούς και με εξίσου ανησυχητικά αποτελέσματα.

Παρακάτω έχουμε μερικά περιστατικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι η νέα συσκευή και πόσο επικίνδυνο είναι να παράγει μια εταιρία κάτι κοιτώντας μόνο την ομορφιά και όχι την ποιότητα και την ασφάλεια. Το λυπηρό είναι ότι όλα αυτά προήλθαν από μια εταιρία που και τυχαία δεν είναι και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αβλεψίες μέχρι τώρα.

Samsung Galaxy Note 7: έκρηξη σε ξενοδοχείο

samsung 02

Ο κύριος Tham Hua είχε γείρει να ξεκουραστεί στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο όπου έμενε στο Perth της Αυστραλίας, όταν το Galaxy Note 7 που είχε εξερράγη κατά τη φόρτιση δημιουργώντας ζημιές που ξεπέρασαν τα 1.400$.

Κατά τα λεγόμενά του:

«Το τηλέφωνο ψήθηκε κυριολεκτικά. Δεν είχα αφαιρέσει την κάρτα sim ή την SD card. Χρησιμοποιούσα τον αυθεντικό φορτιστή και καλώδιο, σε περίπτωση που αναρωτιέστε. Τρύπησε το μαξιλάρι και το σεντόνι και κατέστρεψε το χαλί του δωματίου όταν το πέταξα κάτω ενώ μου έκαψε ένα δάχτυλο στην προσπάθεια.

Όπως είδα, ήταν μια μικρή έκρηξη. Στην αρχή τσιτσίρισε και μετά έσκασε βγάζοντας καπνό και φλόγα. Κόντεψα να πάθω κρίση πανικού καθώς με ξύπνησε απότομα.»

Και καταλήγει: «Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή αυτή, είναι πολύ επικίνδυνη για να αξίζει τον κόπο".

Γνώριζα για το πρόγραμμα απόσυρσης και είχα ήδη κάνει αίτηση περιμένοντας όταν, τρεις μέρες μετά μου συνέβη αυτό.»

Όσον αφορά τις ζημιές, η Samsung θα πληρώσει το ... μάρμαρο.

samsung 03

samsung 04

Samsung Galaxy Note 7: έκρηξη καταστρέφει τζιπ

samsung 05

Ο Nathan Dornacher είχε αγοράσει το νέο του Note 7 μόλις λίγες μέρες. Όπως λέει, δεν γνώριζε για την απόσυρση.

Ευτυχώς κανείς δεν ήταν στο αυτοκίνητό του όταν η συσκευή εξερράγη. Ο Dornacher με τη γυναίκα, την 8-χρονη κόρη και το σκύλο τους, είχαν πάει σε ένα παζάρι τη Δευτέρα το πρωί στη γιορτή της Labor Day.

Στην επιστροφή τους στο σπίτι, το κινητό είχε μείνει συνδεδεμένο στη φόρτιση, ενώ ο Dornacher και η γυναίκα του ξεφόρτωναν ένα γραφείο από το πορτ-μπαγκάζ. Αφού έμειναν για λίγο μέσα στο σπίτι, είπε στην κόρη του να πάει πάλι στο τζιπ όταν, κοιτώντας από το παράθυρο, το είδε τυλιγμένο στις φλόγες.

Αν και η ασφαλιστική θα του πληρώσει τις ζημιές, ο Dornacher λέει ότι έχασε χιλιάδες δολάρια από αλλαγές και βελτιώσεις που του είχε κάνει. Αν και φαν του iPhone πρωτύτερα, ο Dornacher στράφηκε στη Samsung όταν είδε τη σειρά Note και ειδικά το Note 7 που πήρε κιόλας. Μετά από αυτό, δεν ξαναγοράζει άλλο προϊόν της Samsung. Τώρα, αν η Apple ήθελε να κάνει διαφημιστικό με τέτοια ιστορία, σίγουρα της ήλθε κουτί.

samsung 06

Δείτε ακόμη: ΣΟΚ - Το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Note 7 είναι πιο αργό από το περσινό iPhone 6s! 

Samsung Galaxy Note 7: έκρηξη τραυματίζει 6-χρονο παιδί

Τα πράγματα σοβαρεύουν όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Σύμφωνα με τη New York Post, ένα εξάχρονο αγοράκι από το Μπρούκλιν έπαθε εγκαύματα καθώς ένα Galaxy Note 7 εξερράγη στα χέρια του το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η γιαγιά του αγοριού λέει ότι η συσκευή έσκασε βγάζοντας φλόγες, ενώ το παιδάκι έβλεπε βίντεο στην οθόνη της. Η γιαγιά συμπληρώνει ότι η φωτιά ενεργοποίησε το συναγερμό πυρκαγιάς, ενώ το παιδί τελικά μεταφέρθηκε στο Downstate Medical Center για να το φροντίσουν από τα σοβαρά εγκαύματα που έπαθε σε όλο του το σώμα.

samsung 07

Samsung S7 Edge: έκρηξη μέσα σε καφετέρια

Κι έτσι για αλλαγή στο μενού έχουμε και ένα S7 Edge, το δίδυμο μικρότερο μοντέλο του Note 7 με το ίδιο hardware όμως.

Περίπου δυο μέρες μετά το παραπάνω περιστατικό με το εξάχρονο αγόρι, ένα διαφορετικό μοντέλο της Samsung, εξερράγη στα χέρια μιας δασκάλας, μητέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα μες τις αναφορές, η τριαντάχρονη Sarah Crockett ήταν μέσα σε μια καφετέρια γεμάτη κόσμο όταν συνειδητοποίησε ότι το σχετικά καινούριο της - τριών μηνών - Samsung S7 Edge άρχισε να «φουσκώνει σαν μπαλόνι».

Αμέσως μετά άρχισε να βγάζει καπνούς (απ’ το θυμό του;) και ύστερα έλιωσε (ερωτευμένο μήπως;) σε «έναν άχρηστο σωρό». Και επειδή, άμα δε σε πάει, δε σε πάει, μια κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό για να μπορεί η Apple να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικά διαφημιστικά της.

Δείτε το βίντεο

 

Το περιστατικό συνέβη στην καφετέρια Witham, στο Essex, της Αγγλίας. Σύμφωνα με την κάτοχο: «Ξαφνικά φούσκωσε μέσα στα χέρια μου και ταυτόχρονα έκαιγε τρομερά. Το πέταξα στο τραπέζι και σε δευτερόλεπτα άρχισε να βγάζει καπνούς κι εγώ πετάχτηκα πάνω για να ξεφύγω. Ολόκληρη συσκευή είχε γίνει μπάρμπεκιου.» (μήπως η Samsung κάνει πειράματα με το BIG-BANG και τη διαστολή του σύμπαντος και δεν το ξέρουμε;).

Μετά από όλα αυτά, για ν’ ακούσω πάλι όλους αυτούς που τους βρόμισε η «παρωχημένη» σχεδίαση του iPhone 7 

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Μήπως πρέπει να αποκτήσετε τη νέα συσκευή;

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status