iPhone 7 - Λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών δείχνει μεγαλύτερη μπαταρία και 3GB μνήμης στο μεγαλύτερο μοντέλο

iPhone 7 - Λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών δείχνει μεγαλύτερη μπαταρία και 3GB μνήμης στο μεγαλύτερο μοντέλο
ired.gr

Επιτέλους, η Apple αύξησε τη χωρητικότητα των μπαταριών των iPhone 7 και iPhone 7 Plus

Το iPhone 7 παρουσιάστηκε και από την προσεχή Παρασκευή οι πρώτοι τυχεροί θα το έχουν στα χέρια τους. Όπως πάντα, η Apple φρόντισε να μας ενημερώσει για τις δυνατότητες των νέων συσκευών, καθώς και για μέρος των τεχνικών χαρακτηριστικών τους.

Και πάλι όμως, δεν ανακοίνωσε την ακριβή χωρητικότητα των νέων μπαταριών, ούτε όμως και την ποσότητα της μνήμης RAM που φέρουν οι νέες συσκευές, κάτι που οι περισσότεροι θεώρησαν ως έμμεση παραδοχή “μη αύξησής” της.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Μήπως πρέπει να αποκτήσετε τη νέα συσκευή; 

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. Το MacRumors αναμετέδωσε δημοσίευμα του κινεζικού site TENAA, το οποίο αναφέρει κάποια άγνωστα σε εμάς τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών.

iphone7 battery 01

Με βάση λοιπόν αυτή τη δημοσίευση, το iPhone 7 φέρει μπαταρία 1.960 mAh, ενώ, το iPhone 6s διέθετε μπαταρία στα 1.715 mAh. Το iPhone 7 Plus διαθέτει μπαταρία στα 2.900 mAh, σε αντίστοιχη αύξηση ως προς αυτή του προκατόχου του (2.750 mAh).

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Apple δεν “ανεβάζει” και τόσο συχνά τις χωρητικότητες των μπαταριών που χρησιμοποιεί, αλλά προτιμά να βελτιώνει τη διαχείριση ενέργειας των επεξεργαστών της και κατ’ επέκταση των συσκευών της. Φέτος, κατάφερε να συνδυάσει και τα δύο. Οι δύο πυρήνες του τετραπύρηνου Α10 Fusion θα “τρέχουν” τις μη απαιτητικές εργασίες, αφήνοντας στους άλλους δύο (ενεργοβόρους) πυρήνες τη “βρόμικη” δουλειά.

Έτσι εξηγείται και η μεγάλη βελτίωση που επετεύχθη στην αυτονομία των συσκευών. Με συνδυασμό μεγαλύτερης μπαταρίας και ταυτόχρονη χρήση λιγότερο ενεργοβόρου επεξεργαστή.

Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσω πως - με βάση τις ανακοινώσεις της Apple - οι χρήστες του iPhone 7 θα “δουν” βελτίωση της αυτονομίας κατά δύο ώρες ανά πλήρη φόρτιση (ως προς το iPhone 6s), ενώ οι χρήστες του iPhone 7 Plus κατά μία ώρα (σε σύγκριση με το iPhone 6s Plus).

Παράλληλα, δείχνει να λύνεται και το παζλ της ποσότητας μνήμης του iPhone 7 Plus. Η Apple δεν έκανε σχετική ανακοίνωση και κάποια sites όπως το GSM Arena έκανα αναφορά για μνήμη RAM στα 2GB. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, το phablet της Apple φέρεται να διαθέτει μνήμη RAM στα 3GB. Ίσως για την καλύτερη διαχείριση των νέων δυνατοτήτων της κάμεράς του.

Σε κάθε περίπτωση, sites και “υπηρεσίες” όπως το iFixit, με το που κυκλοφορήσουν οι συσκευές θα τις “ξεψαχνίσουν” και τότε θα έχουμε τις πιο έγκυρες “λίστες χαρακτηριστικών”.

Φυσικά, παρακολουθούμε όλα τα νεότερα σχετικά με τις πολυαναμενόμενες συσκευές και θα σας κρατάμε ενήμερους. Προς το παρόν, “κρατήστε” την είδηση των μεγαλύτερων (επιτέλους) μπαταριών και της βελτιωμένης αυτονομίας των νέων συσκευών.

από Kostthem