Θείο δώρο για την Apple η ανάκληση της συσκευής Samsung Galaxy Note 7

Θείο δώρο για την Apple η ανάκληση της συσκευής Samsung Galaxy Note 7
ired.gr

Ο αείμνηστος Steve Jobs πρέπει να τα έχει βρει με το Θεό, δεν εξηγείται αλλιώς. Πρόκειται για θείο δώρο η ανάκληση της συσκευής Note 7.

Ακόμη και παραγγελία να το είχε κάνει η Apple, δεν θα είχε καταφέρει να επιτύχει την κατάλληλη χρονική στιγμή, την ώρα που οι συσκευές iPhone 7 Plus θα αναζητούν μία περίοπτη θέση στις βιτρίνες των καταστημάτων, η Samsung να αποσύρει τις δικές της συσκευές Galaxy Note 7.

Αναλυτής που ασχολείται συστηματικά με την Apple, πιστεύει πως οι πωλήσεις της θα κινηθούν σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα ο Gene Monster αναλυτής της εταιρείας Piper Jaffray, ανέφερε πως το θέμα της μπαταρίας που εκρήγνυται στις ανταγωνιστικές με την Apple συσκευές Samsung Note 7, θα προσφέρει “ούριο άνεμο” στις πωλήσεις της μεγαλύτερης έκδοσης iPhone 7 Plus.

Το συγκεκριμένο θέμα διογκώθηκε, όταν η εταιρεία Samsung επίσημα εξέδωσε παγκόσμια ανάκληση, λίγο πριν ανακοινωθεί η συσκευή iPhone 7 Plus.

“Η ανάκληση ήρθε στην καλύτερη στιγμή για την Apple και δυστυχώς στη χειρότερη για τη Samsung” δήλωσε γραπτώς ο Munster.

Άλλη μία αναφορά που ανέβηκε χθες σε τεχνολογικές ιστοσελίδες κάνει λόγο για απαίτηση των αεροπορικών εταιρειών American Airlines και Delta οι επιβάτες, κάτοχοι συσκευών Samsung - όχι μόνο Galaxy Note 7 - να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους (δεν έχει αναφερθεί κρούσμα με άλλη έκδοση συσκευής Samsung για έκρηξη μπαταρίας).

Επιπρόσθετα την περασμένη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εξέδωσε δημόσια γραπτή δήλωση με την οποία προειδοποιεί τους επιβάτες, για τη μη χρήση της συσκευής Galaxy Note 7, κατά την διάρκεια της πτήσης. Επίσης η επιτροπή ασφάλειας καταναλωτικών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσε τους ιδιοκτήτες Galaxy Note 7, να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους.

Πέραν του ζητήματος της Samsung, ο αναλυτής παρακολουθεί τις παραγγελίες και τους χρόνους αναμονής / παράδοσης των νέων συσκευών iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Από τη Δευτέρα οι υποψήφιοι πελάτες, προκειμένου να αποκτήσουν μία συσκευή iPhone 7 4,7 ιντσών, εκτιμάται πως θα πρέπει να περιμένουν 1-2 βδομάδες. Οι χρόνοι αυτοί είναι ανάλογοι της αναμονής των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6s (7 - 10 εργάσιμες ημέρες).

iphone7 sales 01

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι παραδόσεις των συσκευών iPhone 6 και iPhone 6s, ξεκίνησαν μία επιπλέον εβδομάδα μετά από τις ανακοινώσεις των νέων εκδόσεων, παρέχοντας έτσι στην εταιρεία περισσότερο χρόνο για προγραμματισμό.

Το σημαντικό είναι πως οι χρόνοι αναμονής για τη συσκευή iPhone 7 Plus από τη Δευτέρα, έχουν φθάσει στις 3 εβδομάδες κατά μέσο όρο - λιγότερο από το χρόνο αναμονής 3-5 εβδομάδων για τις προ-παραγγελίες των προηγούμενων Plus συσκευών. (iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus).

O αναλυτής της Pipper Jaffrey πιστεύει πως οι μικρότεροι χρόνοι της φετινής έκδοσης iPhone 7 Plus, είναι αντιπροσωπευτικοί για το γεγονός πως η εταιρεία Apple έχει παράγει μεγαλύτερες ποσότητες της έκδοσης των 5,5 ιντσών.

Η αναβαθμισμένη κάμερα της συσκευής με ένα μοναδικό σύστημα δύο φακών και με οπτικό zoom, ξεχωρίζει, ενώ η μικρότερη έκδοση συνεχίζει να διαθέτει κάμερα με έναν ενιαίο φακό, χωρίς οπτικό zoom.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου των νέων προϊόντων, ο Munster πιστεύει πως η Apple θα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 11% σε σύγκριση με τις πωλήσεις το ανάλογο χρονικό διάστημα των συσκευών iPhone 6s και iPhone 6s Plus.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Το καλύτερο, αδιάβροχο iPhone που δημιουργήθηκε ποτέ! 

Τις πρώτες ενδείξεις για τις πωλήσεις των νέων συσκευών θα τις έχουμε μέσα στον Οκτώβριο. Η Apple παραδοσιακά ανακοινώνει τις πωλήσεις του πρώτου Σαββατοκύριακου για κάθε νέα έκδοση, αλλά φέτος έχει από καιρό ενημερώσει πως δεν θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Εσείς θα αποκτήσετε ένα από τα νέα iPhone 7;

από DINFUN