Apple watch Series 2 - Τέλος το χρυσό, στη θέση του το κεραμικό

Apple watch Series 2 - Τέλος το χρυσό, στη θέση του το κεραμικό
ired.gr

Η Apple καταργεί το χρυσό μοντέλο στα Apple watch Series 2 και το αντικαθιστά με το πιο ανθεκτικό κεραμικό.

Κατά την παρουσίαση του νέου Apple watch - Series 2 στην εκδήλωση της 7ης Σεπτεμβρίου, η Apple - χωρίς πολλές φανφάρες - κατάργησε το πανάκριβο αληθινό χρυσό μοντέλο που γνωρίζαμε από τη σειρά 1 και το αντικατέστησε με ένα αρκετά πιο σκληρό και ανθεκτικό κεραμικό.

Ένα απλό κεραμικό μοντέλο με αντίστοιχο ταιριαστό σπορ λουράκι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο του ρολογιού της Apple με τιμή - κρατηθείτε - 1.249$ για το μέγεθος των 38 mm και 1.299$ για το μέγεθος των 42 mm.

Φυσικά δεν γίνεται σύγκριση με τα πανάκριβα χρυσά μοντέλα της πρώτης σειράς που ξεκινούσαν από τα 10.000$ και μπορούσαν να φτάσουν άνετα και μέχρι τα 17.000$, εις πείσμα του γεγονότος ότι, πέρα από το χρυσό, δεν είχαν καμία απολύτως διαφορά από τα φθηνότερα αδέλφια τους, σε hardware και δυνατότητες.

Όταν πρωτοπαρουσίασε το χρυσό μοντέλο της πρώτης σειράς του Apple watch, η Apple έκανε αρκετή διαφημιστική φασαρία, τονίζοντας τη διάθεσή του μέσω διαφόρων άρθρων και συνεντεύξεων στον τύπο όπου παρουσιάζονταν διάσημοι όπως η τραγουδίστρια Beyoncé και ο σχεδιαστής μόδας Karl Lagerfeld να το φορούν περήφανα στον καρπό τους.

Οι αγοραστές του συγκεκριμένου μοντέλου αντιμετωπίζονταν πολύ ιδιαίτερα - σαν V.I.P’s - και τους παρέχονταν ειδικές συνθήκες μεταφοράς του προϊόντος, μια πολύ ιδιαίτερη θήκη που λειτουργούσε και σαν φορτιστής και επιπλέον ιδιαίτερες συνθήκες δοκιμής κατά την αγορά.

ceramic 02

Ωστόσο, το χρυσό μοντέλο αποδείχθηκε πως είχε μάλλον περιορισμένη απήχηση στο αγοραστικό κοινό (καθόλου παράξενο, θα προσθέσουμε), ακόμη και μεταξύ των πλουσίων, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί τελικά από την ιστοσελίδα της Apple και η εταιρία να το αναφέρει όλο και πιο σπάνια. Ακόμη και διάσημοι όπως ο Stephen Colbert προτίμησαν το πιο στάνταρ ατσάλινο μοντέλο.

Η αλήθεια είναι ότι είναι άλλο να αγοράζει κανείς ένα αληθινό χρυσό ρολόι που θα του μείνει για μια ζωή κι αν είναι και με κανονικό μηχανισμό, μπορεί κάποια στιγμή να θεωρηθεί και κλασικό και είναι εντελώς άλλο πράγμα να αγοράσει ένα χρυσό κομπιούτερ χειρός (γιατί αυτό είναι στην ουσία το Apple watch) το οποίο θα θεωρείται ξεπερασμένο μετά από ένα δυο χρόνια κι ας έχει δώσει «ένα σκασμό» λεφτά.

Το συγκεκριμένο πείραμα της Apple ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένο να αποτύχει και είναι παράξενο που οι «εγκέφαλοι» του Cupertino δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα.
Όπως και να ‘χει φαίνεται να το κατάλαβαν έστω και καθυστερημένα και το αντικατέστησαν με ένα απλούστερο αν και πάλι σχετικά ακριβό μοντέλο.

Είναι πιθανόν, αν κάποιος δίνει για ένα iPhone 1200$, να δώσει και για ένα Apple watch Series 2 τα αντίστοιχα. Θα δούμε πώς θα πάει αυτή τη φορά το πείραμα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Apple Watch Series 2

από Elichord