Super Mario Run - ο Mario έρχεται, τρέχοντας, στο iOS

Super Mario Run -  ο Mario έρχεται, τρέχοντας, στο iOS
ired.gr

 O Mario βρήκε το δρόμο του για το mobile gaming. Διαβάστε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. (+Bonus, κάτι διασκεδαστικό που λίγοι πρόσεξαν στην παρουσίαση!

Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις μας επιφύλασσε το Apple Event. Μία από αυτές είχε κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό και αποκαλύφθηκε σχεδόν στα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης. Ο δημιουργός του Super Mario Bros, Shigeru Miyamoto, εμφανίστηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει το πρώτο παιχνίδι Mario για κινητά τηλέφωνα, το Super Mario Run.

Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για το παιχνίδι μέχρι σήμερα.

iOS ή και Android;

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αποκλειστικά για iOS, για τις συσκευές iPhone και iPad. Ωστόσο, η Nintendo σχεδιάζει “απελευθέρωση” του παιχνιδιού και για Android μέσα στο 2017. Οι χρήστες των Windows Phone, πιθανότατα, δεν θα δουν ποτέ το παιχνίδι στη δική τους πλατφόρμα.

mario 01

Gameplay

Η Nintendo Mobile κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το πραγματικό gameplay στο YouTube.

Όσοι γνωρίζουν τον Super Mario από το μακρινό παρελθόν θα αναγνωρίσουν τα πλάνα από το New Super Mario Bros με ελαφρώς καλύτερα γραφικά. Ο Mario μπορεί να κινηθεί μόνο προς τα εμπρός, πάνω και κάτω. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές λειτουργίες παιχνιδιού:

  • το single player mode, όπου στόχος είναι να πάρετε όσα περισσότερα κέρματα μπορείτε και να καταλήξετε στο κοντάρι της σημαίας στο τέλος του επιπέδου, πριν τελειώσει ο χρόνος. Στη διαδρομή, θα πρέπει να αποφύγετε τα Goombas ή να πατήσετε πάνω τους για να τα συντρίψετε.
  • το Toad Rally, όπου μπορείτε να ανταγωνιστείτε με άλλους παίκτες για να δείτε ποιος μπορεί να κερδίσει.
  • Τέλος, στον τρίτο τρόπο παιχνιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κέρματα που έχετε συλλέξει για να δημιουργήσετε το δικό σας Mushroom Kingdom.

Διαβάστε επίσης: «Pokemon Go – Παγκόσμια φρενίτιδα για το παιχνίδι της Nintendo»

Κόστος

Το παιχνίδι θα είναι δωρεάν, τουλάχιστον για αρχή. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κάνετε μια εφάπαξ πληρωμή για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Το Super Mario Run θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2016. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του App Store του παιχνιδιού.

Η Nintendo ανακοίνωσε επίσης, ότι μαζί με το παιχνίδι θα κυκλοφορήσουν και νέα stickers με τον Mario για το iMessage.

Προβλέψεις

Σύμφωνα με τον αναλυτή Serkan Toto, το παιχνίδι μπορεί να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο downloads σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ολόκληρο τον κύκλο της ζωής του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες που θα το κατεβάσουν, θα ξεκλειδώσουν και το πλήρες περιεχόμενο, αλλά το νούμερο είναι από μόνο του πολύ εντυπωσιακό. Ίσως, καταφέρει να ξεπεράσει ακόμη και το Pokemon Go, το οποίο, αν θυμάστε, είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Την αισιοδοξία αυτή συμμερίζονται και οι επενδυτές, όπως φάνηκε και από το άλμα, κατά 13%, στις μετοχές της Nintendo, στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Διαβάστε επίσης: «Το Nintendo 64 και το Playstation έρχονται στο Mac OS X χάρη στο OpenEmu»

Και ένα dessous της εμφάνισης του Super Mario Run στο Apple Event:

η Nintendo έκανε την παρουσίαση με Windows 10.

Δείτε το βίντεο, στο 0:37 εμφανίζεται το λογότυπο.

Από mirelen