iPhone 7 - Η αφαίρεση της θύρας ακουστικών ήταν σημαντική για την αδιαβροχοποίηση

iPhone 7 - Η αφαίρεση της θύρας ακουστικών ήταν σημαντική για την αδιαβροχοποίηση
ired.gr

Το νέο iPhone 7 είναι αδιάβροχο, και με νέο σύστημα κάμερας.

Η Apple αφαίρεσε τελικά την περιβόητη θύρα εισόδου αναλογικών ακουστικών από το νέο iPhone 7 και 7 Plus, μια κίνηση που ξεσήκωσε ουκ ολίγες διαμαρτυρίες ανάμεσα στους οπαδούς της. Στη χθεσινή εκδήλωση, οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν ότι αυτό έγινε για να εξοικονομηθεί χώρος και για να γίνουν βελτιώσεις για την τεχνολογία των νέων ασύρματων ακουστικών της, αλλά σε μια συνέντευξη στο BuzzFeed, οι Greg Joswiak, Dan Riccio, και Phil Schiller της Apple, εξήγησαν με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια γιατί πάρθηκε η απόφαση της αφαίρεσης της εισόδου των 3,5 mm.

Η ιδέα για την απόφαση αυτή πάρθηκε κατά την ανάπτυξη του iPhone 7. Με λίγα λόγια, το σύστημα οδήγησης της οθόνης και του οπίσθιου φωτισμού της, που συνήθως τοποθετείτο δίπλα στην κάμερα, μπλεκόταν τώρα με το σύστημα της νέας κάμερας των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αναγκάζοντας τους σχεδιαστές να ψάξουν για άλλα σημεία τοποθέτησης. Μεταφέρθηκε λοιπόν δίπλα στη θύρα ακουστικών, αλλά και πάλι δημιουργούσε προβλήματα με διάφορα άλλα εξαρτήματα, του audio jack συμπεριλαμβανομένου, κι έτσι, οι μηχανικοί της Apple άρχισαν να «φλερτάρουν» την ιδέα της απομάκρυνσής του.

headphone removal 01

Όταν η είσοδος ακουστικών αφαιρέθηκε, οι μηχανικοί συνειδητοποίησαν ότι ήταν ευκολότερο να τοποθετήσουν τον απτικό μηχανισμό του νέου home button, μεγαλύτερη μπαταρία και, το εξίσου σημαντικό, να ανεβάσουν τον συντελεστή αδιαβροχοποίησης της συσκευής σε ΙΡ67. Οπότε, η αφαίρεση του headphone jack ήσαν πια εκ των ουκ άνευ.

Οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Apple πιστεύουν επίσης ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι πια μια ξεπερασμένη τεχνολογία που χρειάζεται να αποχωρήσει και να δώσει τόπο σε νέες πιο προχωρημένες. Σύμφωνα με τον Dan Riccio, κρατούσε πίσω την Apple από ένα σημαντικό αριθμό πραγμάτων που η εταιρία ήθελε να προσθέσει στη συσκευή, κατακρατώντας χώρο για βελτιώσεις που μπορούσαν να γίνουν στην κάμερα, τη μπαταρία, τον επεξεργαστή κλπ.

«Η θύρα ακουστικών είναι πάνω από 100 χρονών», είπε ο Joswiak. «Η τελευταία της μεγάλη βελτίωση έγινε πριν περίπου 50 χρόνια. Ξέρετε ποια ήταν; Την έκαναν μικρότερη. Από τότε δεν έχει αγγιχτεί καν. Είναι ένας δεινόσαυρος. Καιρός να προχωρήσουμε πια.»

Για τον Dan Riccio, κύριο αντιπρόεδρο της Apple στο τμήμα μηχανικών hardware, η είσοδος ακουστικών των 3,5 mm, είχε πια καταντήσει σαν να περνούσε τους τελευταίους μήνες μιας καταδικασμένης, αν και όμορφης, σχέσης: οικεία και άνετη, αλλά τελικά μια τροχοπέδη προς μια καλύτερη ζωή. «Έχουμε αυτή τη θύρα των 50 χρονών - μια απλή τρύπα γεμάτη αέρα - και κάθεται εκεί κρατώντας χώρο, πραγματικά πολύτιμο χώρο» είπε.

headphone removal 02

Σύμφωνα με τον Phil Schiller της Apple, δεν υπάρχει κάποιο «σκοτεινό» κίνητρο πίσω από την απομάκρυνση της εισόδου των 3,5 mm. «Αφαιρούμε το audio jack γιατί έχουμε βρει έναν καλύτερο τρόπο να παρέχουμε ήχο. Δεν έχει να κάνει καθόλου με πνευματικά δικαιώματα ή το DRM - αυτά είναι παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας», πρόσθεσε.

Για να βοηθήσει στη μετάβαση από τη θύρα των 3,5 mm, η Apple παρέχει μαζί έναν αντάπτορα από 3,5mm σε lightning και ακουστικά με lightning βύσμα. Τα νέα AirPods της Apple, είναι εντελώς ασύρματα και κοστίζουν 159$ και βέβαια έχουν σκοπό να κάνουν ευκολότερη τη ζωή με μια συσκευή χωρίς την κλασική είσοδο ακουστικών.

Όσον αφορά τα νέα AirPods, ο Schiller λέει ότι είναι τόσο προχωρημένα σαν ιδέα, όσο το Apple Pencil και σχεδιάζονται από την εποχή που σκέφτονταν και το πρώτο Apple watch στην εταιρία. «Γνωρίζαμε ότι χρειαζόμασταν μια εξαιρετική λύση για ασύρματο ήχο», είπε. «Πώς θα ήταν αν σχεδιάζαμε το πώς νομίζαμε ότι θα είναι το μέλλον των ακουστικών; Αυτό είπαμε στην ομάδα μας να σχεδιάσει.»

Αν θέλετε να διαβάσετε ακόμη περισσότερα για το θέμα και γνωρίζετε αγγλικά, πηγαίνετε εδώ (https://www.buzzfeed.com/johnpaczkowski/inside-iphone-7-why-apple-killed-the-headphone-jack?utm_term=.bp62Jd4Jmn#.ybm8mQ0moB»

Δείτε ακόμη: iPhone 7 - Το καλύτερο αδιάβροχο iPhone που δημιουργήθηκε ποτέ! 

από Elichord