App Store - Η Apple θα αρχίσει το ξεκαθάρισμα στην «κόπρο του Αυγεία»

App Store - Η Apple θα αρχίσει το ξεκαθάρισμα στην «κόπρο του Αυγεία»
ired.gr

Η Apple αποφάσισε να βάλει τάξη στο App Store, αφαιρώντας τα παλιά και άχρηστα apps.

Αρχίζει το ξεκαθάρισμα στο App Store της Apple. Χθες η Apple έστειλε ένα email στους διάφορους προγραμματιστές εφαρμογών επισημαίνοντας τη νέα μέθοδο πιστοποίησης που θα ακολουθήσει, προκειμένου να βρει προβληματικές και «ξεχασμένες» εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και πολύ καιρό, ή δεν είναι συμβατές με το iOS και το macOS. Όπως λέει η Apple, ψάχνει για εφαρμογές που «δεν λειτουργούν πια όπως θα έπρεπε», αλλά και αυτές που αποτυγχάνουν να ευθυγραμμιστούν με τις οδηγίες της εταιρίας. Ο ιστότοπος προγραμματιστών της Apple (Apple developer website https://developer.apple.com/support/app-store-improvements/), επίσης έχει ενημερωθεί με ένα σημείωμα που αναφέρει τους νέους κανόνες.

Αν βρεθούν προβλήματα, η εταιρία θα ενημερώσει τους συγκεκριμένους προγραμματιστές που έχουν αφήσει τις εφαρμογές τους να «μαζεύουν σκόνη» μέσα στο App Store, ότι πρέπει να κάνουν ενημερώσεις εντός 30 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εφαρμογές θα αφαιρούνται ακαριαία. Ακαριαία επίσης, θα αφαιρούνται και οι εφαρμογές που δοκιμάζονται και κρασάρουν μόλις ανοίγουν, κατά την διαδικασία πιστοποίησης από την Apple. «Η ποιότητα είναι αποφασιστικής σημασίας για μας», γράφει το email. «Γνωρίζουμε ότι πολλοί από σας εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν καινοτόμες εφαρμογές και να τις ενημερώνουν στο App Store με νέο περιεχόμενο και χαρακτηριστικά», συνεχίζει το email.

Εντωμεταξύ, αν κάποιος έχει κατεβάσει μια εφαρμογή που έχει «πάρει πόδι» από το App Store, θα συνεχίσει να μπορεί να τη χρησιμοποιεί

appstore 02

Η Apple άλλαξε κάτι ακόμη σε επόμενο σημείωμά της: τα ονόματα των νέων εφαρμογών δεν θα μπορούν πια να ξεπερνούν τους 50 χαρακτήρες. Σύμφωνα με την Apple, αυτό το βήμα πάρθηκε για να σταματήσουν κάποιοι να εκμεταλλεύονται την «αναζήτηση» του App Store, προσθέτοντας κάθε είδους στοιχείο και χαρακτηριστικό (ακόμη και άσχετα) προκειμένου να ανεβαίνουν ψηλά στη λίστα αναζήτησης, μπερδεύοντας έτσι το App Store και ταλαιπωρώντας τους χρήστες που άλλα αναζητούν και με άλλα καταλήγουν

Το email μάλιστα προσθέτει ότι τέτοια μεγάλα ονόματα δεν εμφανίζονται έτσι κι αλλιώς στο App Store και δεν έχουν καμία αξία για τους χρήστες. Αυτή η αλλαγή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του iOS 10, που θα εισάγει το νέο χαρακτηριστικό των «Διαφημίσεων αναζήτησης» που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να πληρώνουν για να ανεβαίνουν οι εφαρμογές τους ψηλότερα στις λίστες αναζήτησης, για όρους που όμως είναι σχετικοί με τις εφαρμογές τους. Και οι δύο αυτές αλλαγές θα λάβουν χώρα από τις 7 Σεπτέμβρη (και πέρα) - την ίδια μέρα που η Apple θα παρουσιάσει το νέο της iPhone, το Apple watch δεύτερης γενιάς και βέβαια, το iOS 10.

Εννοείται ότι μιλάμε για εφαρμογές που δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια, οπότε, μην ανησυχείτε για νέες εφαρμογές. Η Apple λέει ότι, προς το παρόν, το App Store έχει πάνω από δύο εκατομμύρια εφαρμογές, άρα είναι καιρός να αρχίσει να ξεφορτώνεται πια τη σαβούρα και κυρίως πολλά ξεχασμένα τμήματα του App Store από την εποχή της πρώτης λειτουργίας του, για να κάνει χώρο για τη νέα εποχή των εφαρμογών.

Δείτε ακόμη: App Store και αναζήτηση: Αναζητήστε έξυπνα εφαρμογές στο κατάστημα της Apple 

από Elichord