iOS - Πώς να διαγράψετε παλιά μηνύματα από το iPhone σας

iOS - Πώς να διαγράψετε παλιά μηνύματα από το iPhone σας
ired.gr

Διαγράψτε παλιά μηνύματα και κερδίστε πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή σας.

Ίσως δεν το ξέρατε, αλλά τα μηνύματα, καθώς μαζεύονται, τείνουν να κρατάνε μεγάλο μέρος του αποθηκευτικού χώρου στην iOS συσκευή σας (ειδικά στα iPhone με τα «αναιμικά» 16 GB). Γι’ αυτό, σας δίνουμε παρακάτω έναν απλό οδηγό για να τα διαγράφετε γρήγορα κι εύκολα.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι να γλιτώσετε χώρο στο iPhone σας, και η διαγραφή μηνυμάτων είναι ένας από αυτούς. Και, σε κάποιες περιπτώσεις, θα δείτε να διαγράφονται μέχρι και ολόκληρα GB. Κι αυτό γιατί τα μηνύματα δεν αυτο-διαγράφονται, αλλά συγκεντρώνονται και καταλήγουν να «ροκανίζουν» τον πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο της συσκευής μας χωρίς να το πάρουμε είδηση.

Πώς γίνεται

Αν λοιπόν το iPhone έχει τη ρύθμιση να διατηρεί τα μηνύματα για πάντα, τότε θα δείτε σιγά-σιγά να καταναλώνονται μέχρι και ολόκληρα GB αποθηκευτικού χώρου, χωρίς να το καταλάβετε.

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να τα διαγράψετε.

  • Πηγαίνετε στη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μηνύματα.
  • Σύρετε παρακάτω μέχρι την ετικέτα Ιστορικό μηνυμάτων.
  • Πηγαίνετε στην επιλογή Διατήρηση μηνυμάτων.
  • Θα δείτε τρεις επιλογές: 30 μέρες, 1 χρόνος, Για πάντα.
  • Επιλέξτε 30 μέρες για να κρατήσετε τα μηνύματα των τελευταίων 30 ημερών και να σβηστούν αυτόματα όλα τα υπόλοιπα.
  • Επιβεβαιώστε ότι όντως θέλετε να σβηστούν όλα τα παλαιότερα μηνύματα και οι επισυνάψεις τους, στην ερώτηση που θα σας γίνει.
  • Εννοείται ότι δεν θα σβηστούν όλα σας τα μηνύματα, καθώς θα κρατηθούν όσα είναι 30 ημερών και νεότερα, αλλά, αν τυχόν είχατε τη ρύθμιση «Για πάντα» ενεργοποιημένη, τότε θα δείτε να απελευθερώνεται σημαντικός χώρος στη συσκευή σας.

Στο συγκεκριμένο iPhone που έγινε αυτό, υπήρχαν 2,2 GB μηνυμάτων τα οποία “κατέβηκαν” στα 112 ΜΒ με τη ρύθμιση των «30 ημερών».

Δοκιμάσαμε επίσης τη ρύθμιση «1 χρόνος» ώστε να κρατηθούν περισσότερα μηνύματα και είδαμε να κατεβαίνουν τα 2,2 GB στα 885 ΜΒ. Και πάλι η διαφορά είναι μεγάλη.

old messages 01

Η τελική μας επιλογή ήταν να προτιμήσουμε τις «30 ημέρες» καθώς αυτές πρόσφεραν περισσότερο ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο και τα παλαιότερα μηνύματα έτσι κι αλλιώς δεν μας ενδιέφεραν.

old messages 02

Από εκεί κι έπειτα, μπορούμε να διαγράψουμε χειροκίνητα πια, ένα προς ένα τα επιπλέον μηνύματα που δεν χρειαζόμαστε, απελευθερώνοντας έτσι, ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Αν πάλι αλλάξετε γνώμη και θέλετε να επαναφέρετε τα διαγραμμένα μηνύματά σας, γίνεται κι αυτό, αλλά είναι μια άλλη ιστορία που θα αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο.

Δείτε ακόμη: iOS - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το iMessage

από Elichord