iPhone - Αξεσουάρ για επαγγελματική φωτογράφιση

iPhone - Αξεσουάρ για επαγγελματική φωτογράφιση
ired.gr

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το iPhone μας για επαγγελματική φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση; Η αγορά λέει ναι!

Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε την επαγγελματική εφαρμογή βιντεοσκόπησης FilMic Pro που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και σε παλιότερα iPhone να τραβήξουν βίντεο 3Κ στα 50 Mbps, που δεν το υποστηρίζουν, ενώ σε ένα iPhone 6s που υποστηρίζει εγγενώς το 4Κ βίντεο, δίνει δυνατότητες βιντεοσκόπησης στα 4Κ με 100 Mbps streaming κάτι που μόνο καλές mirrorless και DSLR μηχανές μπορούν.

Επίσης είδαμε σε άλλο άρθρο μας το βίντεο που τράβηξαν δύο επαγγελματίες παραγωγοί πάνω από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας μόνο ένα iPhone 6s και το βίντεο που παράχθηκε τελικά ήταν σαν μια άριστη χολιγουντιανή παραγωγή, οι δε παραγωγοί είχαν μείνει άναυδοι και οι ίδιοι από την ποιότητα του βίντεο που τράβηξε το iPhone.

Ερχόμαστε λοιπόν σε αυτό το άρθρο μας να σας δείξουμε μερικά από τα πάρα πολλά αξεσουάρ που έχουν κατακλύσει την αγορά παγκοσμίως και που δίνουν τη δυνατότητα σε συσκευές με ποιοτική κάμερα, σαν το iPhone και αρκετές Android ναυαρχίδες, να αντικαταστήσουν επάξια τις ογκώδεις επαγγελματικές κάμερες που μέχρι τώρα ξέραμε. Άλλωστε, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, ένα iPhone 6s με 128 GB αποθηκευτικού χώρου μπορεί άνετα να τραβήξει συνεχόμενα 2-3 ώρες (ανάλογα το streaming και το framerate) άριστης ποιότητας 4Κ βίντεο, στοιχίζοντας ένα κλάσμα του ποσού μιας αντίστοιχης επαγγελματικής κάμερας αντίστοιχων επιδόσεων (η φθηνότερη καλή 4Κ κάμερα ξεπερνάει τα 2.500€).

Και για του λόγου το αληθές, από πέρυσι, ένας τηλεοπτικός σταθμός στη Σουηδία αντικατέστησε αρκετές από τις παλαιότερες κάμερές του με iPhone 6s γιατί είχε πολύ καλύτερη κάμερα και κόστιζε πολύ λιγότερο από αντίστοιχες επαγγελματικές. Ποιος ξέρει; Ίσως στο μέλλον οι επαγγελματίες να χρησιμοποιούν μόνιμα ένα καλό smartphone μαζί με τα αντίστοιχα αξεσουάρ για τη δουλειά τους.

Παρακάτω θα σας δείξουμε διάφορα αξεσουάρ που δίνουν τη δυνατότητα να γίνετε επαγγελματίας του χώρου της φωτογραφίας ή του βίντεο (εφόσον έχετε και τις γνώσεις), με μόνη απαίτηση ένα iPhone 6s ή αντίστοιχο Android με αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τα παραγόμενα αρχεία.

Και φανταστείτε τι έχει να γίνει με το iPhone 7 Plus με τη διπλή κάμερα και τα 256 GB αποθηκευτικού χώρου!

Α! και κάτι ακόμη: τα ίδια αξεσουάρ κάνουν και για iPad εκτός από θήκες όπου θα δείξουμε όμως τις αντίστοιχες.

Θήκες στήριξης και προστασίας

BEASTGRIP PRO

photo accessories 02

Η απόλυτη ίσως θήκη και πλήρες «camera rig» για smartphone με σχεδίαση modular (κομμάτι-κομμάτι) ώστε να μπορείτε να ταιριάξετε οποιοδήποτε smartphone, με αντάπτορα προσαρμογής (37mm) μεγάλων φακών κάμερας στην κάμερα του smartphone (και μετατροπέα 37-52 mm), με «cold shoe» για τη στήριξη προβολέα για βίντεο ή μικρόφωνο ή άλλα συμβατά αξεσουάρ (ακόμη και φορητούς σκληρούς δίσκους) με δυνατότητα χρήσης ως βάση στήριξης ή προσάρτηση σε άλλες βάσεις στήριξης (όπως τρίποδα) και με τιμή κτήσης μόνο 134$ στο Amazon. Για ένα επαγγελματία ή παθιασμένο ερασιτέχνη, το ποσόν είναι αστείο γι’ αυτά που προσφέρει.

Δείτε βίντεο:

 

PADCASTER

photo accessories 03

Τι λέγαμε για το iPad; Να λοιπόν η επίσης κορυφαία θήκη για το iPad σας (από μοντέλο 2 και άνω). Θήκη «κλουβί» προστασίας του iPad σας, επίσης με αντάπτορες 72-58 mm για προσάρτηση μεγάλων φακών στην κάμερα του iPad σας, με «cold shoe» για στήριξη αξεσουάρ όπως μικρόφωνα, προβολείς κλπ, και επίσης ειδικές βίδες προσάρτησης σε τρίποδα και άλλα συστήματα στήριξης. Τιμή: 190$ στο Amazon.

Δείτε βίντεο:

 

photo accessories 04

Και το iPad mini όμως δεν μένει παραπονεμένο καθώς έχει τη δική του θήκη για επαγγελματικές λήψεις. Με αντάπτορα για 37mm φακούς που θα προσαρτηθούν στην κάμερα του mini, «cold shoe» για τα διάφορα κατάλληλα αξεσουάρ, βάση στήριξης για τρίποδα κλπ, και πλαϊνά hand grips που δίνουν τη δυνατότητα να κρατάμε σταθερά το σύνολο iPad-θήκη-αξεσουάρ-φακοί για σταθερές λήψεις. Υπάρχει επίσης μοντέλο και για τα μεγάλα iPad των 10 ιντσών. Τιμή στο Amazon 60$ για το iPad mini και 60$ επίσης για το μεγάλο μοντέλο.

Δείτε βίντεο:

 

WATERSHOT® PRO LINE HOUSING KIT IPHONE® 6/6S PLUS

photo accessories 05

Ζηλεύατε τον Κουστώ και τους δύτες του όταν ήσασταν μικροί; Θέλατε να γίνετε υποβρύχιος οπερατέρ; Και μήπως (λέμε τώρα) έχετε ένα iPhone 6/6s Plus; Μην ψάχνετε άλλο. Το όνειρό σας έγινε πραγματικότητα με αυτή τη θήκη υποβρύχιας βιντεοσκόπησης/φωτογράφισης για το iPhone σας. Δεν είναι μια απλή θήκη, αλλά ένα πλήρες «housing» για το iPhone σας (6/6s Plus) για επαγγελματικές υποβρύχιες λήψεις μέχρι τα 60 μέτρα. Δέχεται δύο φακούς, κανονικό και ευρυγώνιο και έχει grip για ασφαλές κράτημα και λουράκι για ασφάλεια. Τιμή στο Amazon 190$.

WATERSHOT® SPLASH HOUSING KIT IPHONE® 6/6S

photo accessories 06

Η μικρή αδελφή της παραπάνω απευθύνεται στα «απλά» iPhone 6 και 6s και είναι αδιάβροχη επίσης αλλά όχι για μεγάλα βάθη. Φτάνει μέχρι τα 10 μέτρα βάθος και μας δίνει τη δυνατότητα να χειριζόμαστε την οθόνη αφής, αν είμαστε στην επιφάνεια του νερού, ενώ κλείνει και προστατεύει αφήνοντας μόνο το χειρισμό των power-volume controls κάτω από το νερό. Τιμή στο Amazon 130€

MCAMLITE

photo accessories 07

Η συγκεκριμένη θήκη είναι για τα iPhone 5/5s και - με αντάπτορες - και για τα 4 και 4S. Περιλαμβάνει σύστημα σταθεροποίησης μέσω των grip που την κρατάμε, εξαιρετική προστασία (είναι από αλουμίνιο) 37mm ευρυγώνιο και macro φακούς. Τιμή στο Amazon 152$.

ZTYLUS METAL SERIES CAMERA KIT

photo accessories 08

Μια ακόμη εξαιρετική από αλουμίνιο και ανθρακονήματα θήκη σε διάφορα χρώματα μόνο για το iPhone 6/6s όμως, 4 σε 1 φακό (Macro Lens / Wide Angle Lens / Fisheye Lens / CPL (Circular Polarizing Filter) Lens), πλήρους προστασίας με μαλακό εσωτερικό για να μην γδέρνεται η συσκευή μας γυαλισμένη μεταλλική βάση με δέρμα, βάση στήριξης σε τρίποδα και αντάπτορα για αξεσουάρ. Τιμή στο Amazon 80$.

IK MULTIMEDIA iKlip A/V

photo accessories 09

Μια επίσης κορυφαία θήκη smartphone με πλήρη κάλυψη audio-video υποστηρίζει ασύρματα μικρόφωνα (έχει έτοιμο σύστημα υποδοχής με XLR είσοδο) πλαϊνό hand grip για σταθερό κράτημα, στήριξη σε τρίποδα. Τιμή στο Amazon 261,51$.

Φακοί

MOONDOG LABS ANAMORPHIC ADAPTER

photo accessories 10

1.33X Anamorphic Adapter για iPhone 5/5s, 6/6s, 6/6s Plus. 1.33X Anamorphic Adapter για iPro Lens System (iPhone μόνο). Επίσης διαθέτει διάφορους αντάπτορες για προσαρμογή φακών από κάμερες στα αντίστοιχα μοντέλα iPhone. Τιμή 175$ στο online Store της εταιρίας.

IPRO LENS KIT 6/6S PLUS, 6S Plus

photo accessories 11

Θήκη με σετ από φακούς πολύ καλής ποιότητας για τα iPhone 6/6s PLUS, 6s Plus, ενώ υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα και για τα 5 και 5s. Περιλαμβάνει Macro lens, Super Wide lens, και 2X Tele lens. Το χερούλι περιλαμβάνει θήκη για την αποθήκευση των φακών. Τιμή στο Amazon 284$.

EXOLENS FOR IPHONE

photo accessories 12

Αλουμινένιο Bracket ακριβείας με φακό και βάση στήριξης σε τρίποδο. Super Wide-Angle Lens, Telephoto Lens, Microfiber θήκη για τους φακούς. Τιμή στο Amazon 92$.

OLLOCLIP IPHONE 6/6s/6 Plus/6s Plus

photo accessories 13

Οι βραβευμένοι φακοί 4 σε 1 της OLLOCLIP για τα iPhone (υπάρχουν και για τα μοντέλα 5/5S), περιλαμβάνουν Fisheye, Wide-Angle, Macro 10x & 15x. Επίσης υπάρχει και άλλο μοντέλο με φακούς Telephoto + Circular Polarizing Lens. Τιμή στο Amazon 80$.

Μικρόφωνα

SHURE MV88

photo accessories 14

Apple MFi διαπιστευμένο και συμβατό με όλες τις iOS συσκευές με lightning αντάπτορα Matched cardioid και bi-directional 1 cm κάψες για άκρως ποιοτικό ήχο, Mid-side αρχιτεκτονική για phase-perfect, πεντακάθαρη στεροφωνική εικόνα, 5 DSP preset modes (Speech, Singing, Flat, Acoustic Instrument, Loud). Τιμή στο Amazon 149$.

SHURE MVI DIGITAL AUDIO INTERFACE

photo accessories 15

Apple MFi (Made for iPhone/iPod/iPad) διαπιστευμένο για απευθείας σύνδεση σε οποιαδήποτε iOS συσκευή χωρίς την ανάγκη οποιουδήποτε άλλου αντάπτορα, Discrete JFET Class A buffered προενισχυτής οργάνου, είσοδος για εξαίρετη καθαρότητα ήχου. Τιμή στο Amazon 130$.

RODE VIDEOMIC ME

photo accessories 16

Υψηλής πιστότητας μικρόφωνο ειδικά για βιντεοσκοπήσεις που συνδέεται στη θύρα ακουστικών/μικροφώνου του iPhone (ή Android smartphone). Τιμή στο Amazon 59$.

RODE IXY RECORDING MIC

photo accessories 17

Υψηλής πιστότητας μικρόφωνο που συνδέεται στην 30 pin και lightning θύρα του iPhone με δυνατότητα εγγραφής στα 24 kbit/ 96 Khz, μεταλλικό περίβλημα υψηλής αντοχής, δύο αντικριστά μικρόφωνα για ακρίβεια στερεοφωνικής εικόνας, windshield, θήκη, Software-switchable 72 Hz high pass filter για μείωση θορύβου χαμηλών συχνοτήτων. Τιμή στο Amazon 85$.

IRIG MIC FIELD

photo accessories 18

Άλλο ένα εξαιρετικής ποιότητας στέρεο μικρόφωνο πολύ μικρού μεγέθους που συνδέεται στη lightning θύρα του iPhone. Είναι περιστρεφόμενο ώστε να μπορείτε να «σημαδέψετε» την πηγή του ήχου σας όπως σας φαίνεται καλύτερο. Τιμή στο Amazon 99$.

Συστήματα στήριξης-σταθεροποίησης

ISTABILIZER GIMBAL

photo accessories 19

Κατασκευασμένο ώστε να υποστηρίζει σχεδόν όλα τα smartphone της αγοράς, ένα από τα απόλυτα συστήματα σταθεροποίησης που θα σας επιτρέψει να συλλάβετε βίντεο χωρίς τον παραμικρό κραδασμό με αποτέλεσμα την επαγγελματική ποιότητα σταθεροποίησης και την πλήρη ομαλότητα στην αναπαραγωγή. Τιμή στο Amazon 400$.

IKAN FLY-X3-PLUS

photo accessories 20

Εξίσου κορυφαίο σύστημα σταθεροποίησης ακόμη και για λήψεις μέσα από ελικόπτερο. Τιμή στο Amazon 269$.

STEADICAM SMOOTHEE

photo accessories 21

Επίσης πολύ καλό σταθεροποιητικό σύστημα με αντίβαρα για όλα τα smartphone της αγοράς σχεδόν. Τιμή στο Amazon 149$.

Κάποια επιπλέον αξεσουάρ

IBLAZR 2 LED FLASH

photo accessories 22

Πολύ καλό και ισχυρό φλας με 4 LED συγχρονίζεται ασύρματα μέσω Bluetooth με την εφαρμογή κάμερας του iOS ή Android smartphone σας. Συνεχής φωτισμός, 5.600Κ θερμοκρασία φωτός (daylight) ελεγχόμενη φωτεινότητα. Τιμή στο Amazon 48$.

IBLAZR LED FLASH

photo accessories 23

Συνεχής φωτισμός, ελεγχόμενη φωτεινότητα, Selfie mode, 5600K θερμοκρασία φωτός, 70 μοίρες γωνία φωτισμού, προστασία από «κόκκινα μάτια». Τιμή στο Amazon 50$.

Εδώ τελειώνουμε την περιήγησή μας στον επαγγελματικό εξοπλισμό φωτογράφησης - βιντεοσκόπησης με smartphone. Σε καμία περίπτωση δεν τα καλύψαμε όλα, μάλλον ιδέες σας δώσαμε για το τι κυκλοφορεί. Όσο για τις τιμές, είναι ενδεικτικές και ψάχνοντας μπορείτε να βρείτε και αλλού τα προϊόντα και ίσως και σε καλύτερες.

από Elichord