Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα Greenpeace - Υπερπληθώρα συσκευών και μηδέν ανακύκλωση

Έρευνα Greenpeace - Υπερπληθώρα συσκευών και μηδέν ανακύκλωση
ired.gr

Η Apple και η Samsung κατασκευάζουν περισσότερα smartphones από όσα χρειαζόμαστε.

Μια νέα έρευνα της Greenpeace σε 6.000 άτομα από την Αμερική, την Κίνα, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα έδειξε ότι ο μέσος άνθρωπος έχει τουλάχιστον τρία κινητά τηλέφωνα στο σπίτι του. Το 50% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν θα είχε πρόβλημα αν η αλλαγή μεταξύ των συσκευών γινόταν λιγότερο συχνά.

Η έρευνα αποτελεί μέρος της νέας εκστρατείας της Greenpeace “True Innovation”, η οποία προκαλεί τις τεχνολογικές εταιρείες να δημιουργήσουν προϊόντα που είναι εξίσου πρωτοποριακά για τον πλανήτη όσο και για τη ζωή μας με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της χρήσης τοξικών χημικών. Πραγματική καινοτομία για τη Greenpeace σημαίνει gadgets σχεδιασμένα να διαρκέσουν, να επισκευαστούν και να ανακυκλωθούν.

greenpease 01

Το ποσοστό ανακύκλωσης των κινητών τηλεφώνων είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σύγκριση με άλλα τεχνολογικά προϊόντα και οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αν πρέπει να επικοινωνήσουν με εταιρείες ανακύκλωσης, το κράτος ή τον κατασκευαστή. Μάλιστα, πολλοί δεν ξέρουν πώς να διαγράψουν τα δεδομένα τους, αλλά αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο πράγμα που θα παρέχει ο φορέας της ανακύκλωσης.

Διαβάστε επίσης: «Εσείς κρατήσατε ή πετάξατε το κουτί του iPhone;»

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν το 30% των ιδιοκτητών smartphone αγόρασαν νέα συσκευή επειδή η προηγούμενη είχε σπάσει ή χαλάσει, ενώ περισσότεροι άλλαξαν μοντέλο επειδή ήθελαν μια συσκευή με πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Apple και η Samsung κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά smartphone, πολλές ευθύνες επιρρίπτονται σε αυτές τις δύο εταιρείες. Η Samsung δεν έχει δώσει καμία έμφαση στην ανακύκλωση μέχρι σήμερα. Η Apple κάνει φιλότιμες προσπάθειες και μάλιστα παρουσίασε το ρομπότ Liam, το οποίο έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα «απόβλητα» iPhone.

Δείτε τον Liam

 

 

Στην έρευνα της Greenpeace, οι καταναλωτές που συμμετείχαν δήλωσαν ότι οι ίδιοι οι κατασκευαστές θα έπρεπε να είναι υπεύθυνοι για την ανακύκλωση των συσκευών τους, ενώ 4 στους 5 απάντησαν ότι είναι σημαντικό ένα νέο smartphone να μπορεί να επισκευαστεί εύκολα σε περίπτωση ζημιάς.

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status