Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone - Η Japan Display, θέλει να περάσει στην OLED τεχνολογία

iPhone - Η Japan Display, θέλει να περάσει στην OLED τεχνολογία
ired.gr

Η Japan Display, προμηθευτής οθονών των iPhone ψάχνει δάνεια για τη μεταπήδησή της στην OLED τεχνολογία.

Η κατασκευάστρια LCD (ως τώρα) οθονών, Japan Display, έχει οικονομικά προβλήματα αφότου οι παραγγελίες αυξήθηκαν και ψάχνει για σίγουρο δάνειο, προκειμένου να μεταπηδήσει στη νέα, χαμηλότερης κατανάλωσης ισχύος, OLED τεχνολογία για τα πάνελ οθονών, ώστε να είναι έτοιμη για τα μελλοντικά iPhones που θα έχουν OLED οθόνες.

Οι αιτήσεις της αντιμετωπίζουν εμπόδια όμως, σύμφωνα με το Nikkei Asian Review. Στελέχη του μεγαλύτερου μετόχου της Japan Display, της Innovation Network Corporation Ιαπωνίας, πιστεύουν - σύμφωνα με δηλώσεις τους - ότι δεν πρέπει να δοθεί δάνειο σε μια εταιρία από τη στιγμή που βρίσκεται στο χρηματιστήριο

Η εταιρία (Innovation Network) ισχυρίστηκε ότι οι προβλέψεις της Japan Display για προηγούμενες πωλήσεις, που ήταν ήδη κατά πολύ λιγότερες εν σχέσει με το προηγούμενο τρίμηνο του χρόνου, είχαν βγει πολύ ψηλά - στο 10.8%. Η πτώση στα κέρδη οφείλεται από τις πωλήσεις που έπεσαν σε χαμηλότερες τιμές στην Κίνα και μια αλλαγή στο είδος των smartphone που πωλούνταν σε άλλες αγορές, κυρίως σε αυτήν των ΗΠΑ.

Η Japan Display ιδρύθηκε το 2012 μετά την απογείωση της ζήτησης σε οθόνες LCD από τις Hitachi, Sony, και Toshiba. Το iPhone είναι μόνιμα το 50% των παραγγελιών σε οθόνες για τη Japan Display.

Δείτε ακόμη: Η Sharp αρχίζει να παράγει OLED οθόνες για τα μελλοντικά iPhone 

Η εταιρία αυτή τη στιγμή θέλει να επενδύσει δυναμικά στην τεχνολογία των οθονών OLED για το μέλλον, προκειμένου να ανταγωνιστεί το μονοπώλιο της Samsung στον τομέα. Οι οθόνες OLED, ως γνωστόν έχουν ανώτερη απόδοση χρωμάτων και ευκρίνειας εν σχέσει με τις αντίστοιχες LCD που παράγει αυτή τη στιγμή η Japan Display. Χωρίς την ανάγκη ενός επιπλέον στρώματος για το φωτισμό τους, εφόσον είναι αυτόφωτες, οι OLED οθόνες είναι και ελαφρύτερες και λεπτότερες από τις αντίστοιχες LED, κάτι που είναι επιπλέον πλεονέκτημα.

Οι αναλυτές υποθέτουν ότι η μελλοντική χρήση OLED οθονών, για τα iPhone τουλάχιστον, από την Apple, θα οδηγήσει στην υιοθέτηση της τεχνολογίας και την προώθησή της σε μια αγορά που έχει πια τελματώσει. Οι οθόνες OLED χρησιμοποιούνται ήδη στο Apple watch. Σύμφωνα με τις φήμες, θα δούμε το πρώτο iPhone με OLED οθόνη, το 2017.

Δείτε ακόμη: 40 εκατομμύρια οθόνες OLED οι πρώτες παραγγελίες για το iPhone του 2017 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status