Apple - «Κλέβει» τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Samsung

Apple - «Κλέβει» τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Samsung
ired.gr

Η πονηρή πρακτική της Apple θορύβησε την επίσημη χορηγό των Ολυμπιακών αγώνων Samsung

Η Samsung είναι επίσημος χορηγός των Ολυμπιακών αγώνων στο Ρίο και πωλεί συσκευές της αποκλειστικά σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Όμως η Apple δελεάζει τον κόσμο με τα δικά της ανεπίσημα ολυμπιακά προϊόντα.

Το σχέδιο είναι έξυπνο, αφού μόλις δέκα χιλιόμετρα από το κεντρικό Ολυμπιακό Πάρκο στο Ρίο, βρίσκεται ένα Apple Store, όπου πωλούνται αποκλειστικά λουράκια για το Apple Watch σε ειδικές εκδόσεις. Μερικοί αγοραστές, μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι αθλητές, χωρίς να γνωρίζουν ότι κάνουν ζημιά στην Samsung, έχουν ήδη περήφανα «διαφημίσει» τα δικά τους λουράκια στα social media.

H Apple δεν ρισκάρει να κατηγορηθεί για τη χρήση των Ολυμπιακών Δακτυλίων ή του λογότυπου, αποκλειστική χρήση του οποίου έχει η Samsung στα προϊόντα της. Τα λουράκια των Apple Watch είναι διαθέσιμα σε 14 versions, από 14 εθνικές σημαίες χωρών.

apple samsung 01

Ούτε η Apple, ούτε η Samsung έχουν απαντήσει σε αιτήματα δημοσιογράφων για σχολιασμό των συγκεκριμένων προϊόντων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά από το κατάστημα της Apple στη Barra de Tijuca. Η τιμή τους είναι στα 100$ έκαστο.

Μια άλλη κορυφαία εταιρεία, χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων, η Omega, δεν έδειξε καμία ανησυχία. Το μόνο που δήλωσε ο πρόεδρός της ήταν ότι σε αντίθεση με την εταιρεία του, η Apple δεν θα μπορούσε να μιλήσει για την ιστορία των Αγώνων.

Η Apple δεν έχει το δικαίωμα να εμφανίζει τα συγκεκριμένα λουράκια του Apple Watch στο ίδιο πλάνο με το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων ή οποιαδήποτε άλλο προφανές σύμβολο, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει μερικούς οπαδούς της Apple να το κάνουν.

Ο σπρίντερ των HΠΑ Trayvon Bromell έκανε tweet μια φωτογραφία του όπου φοράει το Apple Watch με το αμερικάνικο λουράκι, στα χρώματα του λευκού, κόκκινου και μπλε, μαζί με το τατουάζ των Ολυμπιακών κύκλων που έχει στο χέρι. Και ο Ashton Eaton, πρωταθλητής στο δέκαθλο, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Twitter φορώντας ένα νέο λουράκι της Apple στο Apple Watch του.

Οι μεγάλοι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων μπορεί να πληρώσουν έως και 100 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τεσσάρων ετών στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τα αποκλειστικά δικαιώματα μάρκετινγκ των Αγώνων. Φυσικά, παρακολουθούν στενά οποιαδήποτε περίπτωση ανταρτοπόλεμου κατά τη διάρκεια των Αγώνων από τους αντιπάλους τους. Μέχρι στιγμής, η Apple είναι στο απυρόβλητο.

Διαβάστε επίσης: «Προσθέστε το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ημερολόγιο (iOS, OS X / macOS)»

Από mirelen