Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 20 καλύτερες εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Μέρος ΙΙ)

Οι 20 καλύτερες εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Μέρος ΙΙ)
ired.gr

Παρουσιάζουμε τις 20 πιο δημοφιλείς εφαρμογές Augmented Reality (A.R).

Συνεχίζουμε λοιπόν το ταξίδι μας στις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας και με αυτό το άρθρο κλείνουμε για την ώρα. Θα επανέλθουμε όταν θα υπάρχουν νέες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις κάτι που μάλλον θα γίνει σύντομα μιας και μπήκε το νερό στ’ αυλάκι πια.

11. Ingress (δωρεάν)

Augmented Reality 02

iOS 

Android 

Το Ingress ήταν η πρώτη προσπάθεια της Google στην αγορά της A.R και είναι ακόμη μια από τις πιο δημιουργικές εφαρμογές που έχουμε δει. Βασικά το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των ΜΜΟ, χωρίζοντας τους παίκτες σε δύο ομάδες - τους Πεφωτισμένους και την Αντίσταση - και τους βάζει να μάχονται σε ένα γιγάντιο παιχνίδι τύπου «Ο βασιλιάς του λόφου» (king of the hill για τους γνώστες του είδους). Οι παίκτες αποκτούν ένα υλικό που λέγεται «εξωτική ύλη» (Exotic Matter - ΧΜ), με το να περπατούν πέρα δώθε και μπορούν να το χρησιμοποιούν για να κατακτούν εικονικά portals.

Όταν καταληφθούν τρία τουλάχιστον portals από οποιαδήποτε ομάδα, τότε αυτή έχει και τον έλεγχο της περιοχής ανάμεσα στα portals. Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής στον πυρήνα του, με βαθιές ρίζες στην επιστημονική φαντασία και εμπλουτιζόμενο από συνεχή ανοικτή εκφώνηση-περιγραφή, ενώ προσφέρει την μεγαλύτερη εμπειρία κοινωνικότητας μεταξύ ατόμων από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Όπως έχουμε ξαναπεί η κατασκευάστριά του είναι η Niantic που έφτιαξε και το Pokémon Go για τη Nintendo.

12. SpecTrek (3€)

Augmented Reality 03

Android 

Το SpecTrek είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας που φέρνει τη γνωστή μας ταινία Ghostbusters στα smartphones - χωρίς όμως τις ηλεκτρικές σκούπες και τα ευφυολογήματα του Dan Aykroyd. Το παιχνίδι γεμίζει την περιοχή σας με εικονικά φαντάσματα κάθε είδους και σας καλεί να τα κυνηγήσετε με το smartphone σας.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας οριζόντια για να εμφανιστεί ο χάρτης της περιοχής, χρησιμοποιήστε το ραντάρ φαντασμάτων για να βρείτε τα «αερικά» και τέλος, κρατήστε τη συσκευή σας κάθετα για να έλθει σε κατάσταση σάρωσης και να τα συλλάβετε μέσω της κάμεράς σας. Επιπρόσθετα, το παιχνίδι παρέχει στατιστικές, μετάλλια, τίτλους, εγγραφές και άλλα χαρακτηριστικά και είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι αν την έχετε δει Sam ή Dean Winchester (βλέπει κανείς Supernatural;).

Δείτε ακόμη: Οι 20 καλύτερες εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας (Μέρος Ι) 

13. SnapShot Showroom (δωρεάν)

Augmented Reality 04

iOS 

Είναι βέβαιο ότι θα έλθει εκείνη η μέρα που θα πρέπει πια να αλλάξετε τον παλιό σας καναπέ (και όχι μόνον). Με το SnapShot Showroom λοιπόν, μπορείτε να δείτε τι είδους έπιπλα και σχέδια ταιριάζουν με το χώρο σας, σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Άπαξ και πάρετε μια φωτό του δωματίου που θέλετε να επιπλώσετε, μπορείτε μετά να ψάξετε γρήγορα στον κατάλογο επίπλων και διακόσμησης που υπάρχουν σε μεγάλα καταστήματα - όπως το ΙΚΕΑ για μας στην Ελλάδα - και να δείτε τι σας κάνει. Μπορείτε μετά να τους αλλάξετε μέγεθος, να τα τοποθετήσετε σε διάφορες θέσεις, να τους αλλάξετε χρώματα μέχρι να ταιριάξουν όπως τα θέλετε. Μπορείτε ακόμη να τα αγοράσετε απευθείας μέσα από την εφαρμογή και να ζητήσετε την αποστολή τους στο σπίτι σας αν θέλετε να αποφύγετε την ταλαιπωρία να πάτε να τα πάρετε μόνοι σας.

14. Augment (δωρεάν)

Augmented Reality 05

iOS 

Android 

Η απεικόνιση οποιουδήποτε τρισδιάστατου μοντέλου σε επαυξημένη πραγματικότητα είναι ειδικότητα του Augment. Το Augment είναι μια εφαρμογή φτιαγμένη για να προωθήσει τις πωλήσεις, να ζωντανέψει εκτυπώσεις και να δείξει “ζωντανά” τις δυνατότητες που υπάρχουν για ένα προϊόν. Από τη στιγμή που θα κάνει ο χρήστης ένα δωρεάν λογαριασμό, μπορεί να ανεβάσει τα 3D μοντέλα του από εφαρμογές όπως τα Cinema 4D, Sketchup, Maya και άλλα αντίστοιχα και να βάλει τρισδιάστατα μοντέλα σε ένα εικονικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού του. Μια κάπως δύσκολη εκμάθηση ακολουθεί τις πιο προχωρημένες δυνατότητες, αλλά αυτές είναι και που κάνουν την εφαρμογή ακόμη πιο δυνατή. Η μεγάλη του δύναμη είναι όμως το ότι μπορείτε να δείτε εκ των προτέρων πώς θα φαίνεται εκείνο το κτίριο που σχεδιάσατε για παράδειγμα σε μια δεδομένη περιοχή.

15. Quiver (δωρεάν)

Augmented Reality 06

iOS 

Android 

Λόγω του ότι τα smartphones απευθύνονται κυρίως σε μεγάλους κι όχι σε παιδιά, δεν είναι παράξενο που το περιεχόμενο A.R για παιδιά δεν είναι και τόσο τεράστιο. Έτσι, το Quiver (πρότερα γνωστό ως ColAR Mix) έρχεται να ζωντανέψει τα δισδιάστατα βιβλία με ζωγραφιές των παιδιών μας με ζωντανεμένες-animated εικόνες που ξεπετάγονται ακριβώς μέσα από τα σχέδια των σελίδων του βιβλίου που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι της κουζίνας σας.

Παρόλο που το πρόγραμμα χρειάζεται τυπωμένες έγχρωμες σελίδες, μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο (ή όλα) από τα έτοιμα πακέτα εικόνων (δωρεάν) από τον ιστότοπο του Quiver, όπου κάθε ένα περιέχει κάθε είδους εικόνα, από δράκους που ξερνούν φωτιές, μέχρι τρυφερά αρκουδάκια, πανύψηλους δεινόσαυρους και άγρια αδάμαστα άλογα.

Αφού τα χρωματίσετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να βεβαιωθείτε ότι η σελίδα ολόκληρη είναι ορατή από την κάμερα του smartphone και τότε, η εικόνα θα ζωντανέψει με όλες τις ζωγραφισμένες λεπτομέρειές της και συνοδευτική μουσική. Μπορείτε να δείτε την «παράσταση» από κάθε γωνία, να τη σταματήσετε, να ζουμάρετε σαν να βλέπετε αληθινό αντικείμενο και - παρόλο που απευθύνεται σε παιδιά - μάλλον θα αιχμαλωτίσει τον καθένα.

16. Layar (δωρεάν)

Augmented Reality 07

iOS 

Android 

Blackberry 

Ο χώρος των εκτυπώσεων έχει φτάσει στα όριά του στον ψηφιακό κόσμο των διαδραστικών πολυμέσων. Ντυμένο με ένα βρεφικό γαλάζιο interface το Layar σχεδιάστηκε για να φέρει τον χώρο των εκτυπώσεων στον ψηφιακό κόσμο, βοηθώντας τους χρήστες να σαρώσουν στα γρήγορα ένα κατάλογο και να βρουν πληροφορίες για την αγορά προϊόντων με τη χρήση του smartphone ή tablet τους.

Από τη στιγμή που θα σαρωθεί ο τυπωμένος κατάλογος, η εφαρμογή θα μας δώσει άμεσα πληροφορίες απευθείας για τα διάφορα προϊόντα του, ή θα μας δείξει βίντεο που θα περιλαμβάνουν το πιο πρόσφατο τεύχος ενός συγκεκριμένου περιοδικού. Ακόμη, η εφαρμογή περιλαμβάνει εργαλεία για το διαμοιρασμό των δεδομένων που βρήκαμε στα γνωστά κοινωνικά δίκτυα. Η δυνατότητα επίσης να σαρώνει κωδικούς QR, περιοδικά και οποιοδήποτε άλλο τυπωμένο περιεχόμενο κάνει πιο εύκολη την αγορά των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν.

Δείτε ακόμη: Σας αρέσει το Pokemon Go; Δείτε κι αυτά τα παιχνίδια, θα εκπλαγείτε 

17. Sun Seeker (10€)

Augmented Reality 08

iOS 

Android

Όπως φαίνεται κι από το όνομα, το Sun Seeker είναι μια εφαρμογή που ασχολείται με τον ήλιο μας. Έχει μια απλή και μια 3D πυξίδα, οπτική A.R και μας δείχνει το «μονοπάτι» του ήλιου στον ουρανό, τη μέγιστη ανύψωση, ωριαία διαστήματα, ώρες ανατολής και δύσης μεταξύ άλλων αξιοσημείωτων πληροφοριών. Επίσης μας δείχνει τη θερινή και χειμερινή διαδρομή του ήλιου στο στερέωμα και βοηθάει να βρούμε την ακριβή θέση του στον ουρανό, μαζί με ωριαίους δείκτες θέσεων.

Παρόλο που μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε τοποθεσία στη γη, η εφαρμογή παίρνει πληροφορίες τοποθεσίας από το GPS και το μαγνητόμετρο της συσκευής μας παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες σε κηπουρούς, βοτανολόγους, φωτογράφους, αρχιτέκτονες, αγοραστές γης και οποιονδήποτε θα ήθελε να γνωρίζει ακριβείς πληροφορίες για τις θέσεις του ήλιου σε μια δεδομένη τοποθεσία. Επιπλέον μπορούμε να δούμε τη διαδρομή και τις θέσεις του ήλιου για μια δεδομένη ημερομηνία. Οι Αζτέκοι θα μας ζήλευαν.

18. Google SkyMap (δωρεάν)

Augmented Reality 09

Android 

Είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς σε μια εφαρμογή που έχει μισό εκατομμύριο οπαδούς στο Play Store. Το Google SkyMap θα σας δώσει ικανότητες τύπου Carl Sagan και θα σας δώσει “δυνάμεις”, όπως την ικανότητα να ταυτοποιήσετε ό,τι βλέπετε στο νυχτερινό ουρανό. Άπαξ και το εγκαταστήσετε, υψώστε απλά τη συσκευή σας στο νυχτερινό ουρανό (μόνο να έχει κάπως καλή ορατότητα) και η εφαρμογή θα σας δείξει τα άστρα, τους αστερισμούς και τους πλανήτες που φαίνονται στην περιοχή σας.

Όπως καταλαβαίνετε, η αναγνώριση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και μας επιτρέπει να ψάξουμε για συγκεκριμένους πλανήτες κι αστερισμούς που μπορεί να μη φαίνονται στην οθόνη μας. Αφού το βρει, η εφαρμογή θα μας καθοδηγήσει προς την κατεύθυνση του πλανήτη ή αστεριού που αναζητούμε, ακόμη κι αν καλύπτεται ο ουρανός από σύννεφα.

19. iOnRoad (1€)

Augmented Reality 10

Android 

Υπήρξαν πάνω από 34.000 θάνατοι στις ΗΠΑ το 2012. Είναι ένα τρομακτικό νούμερο, αλλά θα μπορούσε να μειωθεί με εφαρμογές A.R όπως το iOnRoad. Αφού στηρίξουμε το κινητό μας σε μια βάση στο τζάμι, η εφαρμογή, με τη χρήση της κάμερας, μας βοηθά να αποφύγουμε εμπόδια και συγκρούσεις και ακόμη μας παρέχει πλοήγηση προς κάποια κατεύθυνση που θέλουμε.

Η εφαρμογή ξεκινάει αυτόματα με την εκκίνηση του αυτοκινήτου και αποθηκεύει τις θέσεις στάθμευσης, μας ειδοποιεί όταν τρέχουμε περισσότερο από όσο πρέπει, όταν πατάμε διαχωριστικές γραμμές και παίρνει φωτογραφίες άλλων οχημάτων που οδηγούν επικίνδυνα σε σχέση με το δικό μας για αποδείξεις σε ένα ατύχημα. Επιπλέον μας παρέχει στατιστικές για κατανάλωση καυσίμου, διαδρομές, ταχύτητα, ασφάλεια και επιτάχυνση. Και ακόμη μας παρέχει πρόσβαση στη μουσική και τις επαφές μας.

20. SpotCrime (δωρεάν)

Augmented Reality 11

iOS 

Android 

Μερικές φορές η άγνοια είναι ευτυχία, αλλά όχι όταν ερχόμαστε σε θέματα ασφάλειας. Με το SpotCrime οι χρήστες μπορούν να μαζέψουν κάθε είδους πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για εγκλήματα στην ευρύτερη περιοχή τους στις ΗΠΑ, Αγγλία και Καναδά (προς το παρόν). Η εφαρμογή βλέπει την τοποθεσία μας μέσω του GPS και παίρνει πληροφορίες για εγκλήματα που έγιναν από τα αστυνομικά τμήματα, τα ΜΜΕ και άλλες διαθέσιμες πηγές.

Τα εγκλήματα επεκτείνονται από ληστείες, πυροβολισμούς, επιθέσεις, συλλήψεις κλπ και βάζουν δείκτες για κάθε περιστατικό στο χάρτη. Ακόμη περισσότερο, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν ειδοποιήσεις για συγκεκριμένα εγκλήματα και σε συγκεκριμένη περιοχή και να λάβουν επιπλέον πληροφορίες. Έτσι, η εφαρμογή μας δείχνει ποιες περιοχές είναι πολύ επικίνδυνες ώστε να τις αποφεύγουμε, ποιες ώρες να μην κυκλοφορούμε κάπου κλπ.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status