Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Myth Busters - 5 μύθοι για το λειτουργικό του iPhone

Myth Busters - 5 μύθοι για το λειτουργικό του iPhone
ired.gr

Αν πέσουν στην αντίληψή σας, μην τους πιστεύετε, γιατί δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Τα iPhones και η πλατφόρμα της Apple, iOS, είναι παντού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα ακούτε για το λειτουργικό σύστημα είναι σωστά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μια σειρά από επίμονες παρανοήσεις σχετικά με το iOS που δυσκολεύουν τους χρήστες να κατανοήσουν το πώς λειτουργεί πραγματικά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους πέντε μύθους για το iOS και γιατί αυτές οι θεωρίες είναι εσφαλμένες.

1. Το iOS δεν προσβάλλεται από κακόβουλο λογισμικό

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι επειδή το iOS είναι ένα κλειστό σύστημα, του οποίου η Apple έχει εκτεταμένο έλεγχο, είναι αδύνατο μια συσκευή iOS να καταλήξει με κακόβουλο λογισμικό. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ακόμη κι αν η Apple εξετάζει όλες τις εφαρμογές που εμφανίζονται στο App Store, είναι ακόμη δυνατό να υπάρχουν εφαρμογές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τηλεφώνου σας.

Οι συσκευές iOS είναι επίσης ευάλωτες σε επιθέσεις του διαδικτύου, π.χ. σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, σε καφετέριες, αεροδρόμια κλπ. Ακόμη κι αν συνδέεστε σε ένα δίκτυο που έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, ένας χάκερ θα μπορούσε να έχει πρόσβαση μέσω αυτού στις επικοινωνίες, τους κωδικούς πρόσβασης και σε άλλες προσωπικές πληροφορίες.

2. Το Touch ID δεν είναι ασφαλές

Μέχρι τώρα, πολλοί θεωρούν ότι το Touch ID μπορεί να χακαριστεί, εν μέρει επειδή η βιομετρική πιστοποίηση βασίζεται στο δακτυλικό αποτύπωμα, το οποίο ένας αποφασιστικός χάκερ θα μπορεί να «αποκτήσει» από κάτι που έχετε αγγίξει. Αλλά για τον μέσο χρήστη, ο οποίος δεν ζει σε μια ταινία κατασκοπείας, αυτό είναι ένα αρκετά απίθανο σενάριο.

myth bast 01

Είναι αλήθεια ότι το Touch ID έχει τις αδυναμίες του και ότι αν κάποιος εκμεταλλευτεί αυτά τα ελαττώματα μπορεί να αποκτήσει μια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο iPhone σας. Αλλά, αν μιλάμε για περιστασιακούς κλέφτες, αυτοί δεν πρόκειται να καταφέρουν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή σας και να σας βάλουν σε μπελάδες.

3. Ό,τι μπορεί να αλλάξει στο Android, αλλάζει και στο iOS

Το Android είναι γνωστό για την εύκολη παραμετροποίηση των ρυθμίσεών του και οι χρήστες του iOS έχουν την εντύπωση ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο iOS το έχουν κάνει εξίσου προσαρμόσιμο με το λειτουργικό σύστημα της Google. Αυτό δεν είναι αλήθεια αφού το iOS ελέγχεται ακόμη κατά πολύ από την Apple. Ενώ μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την εμφάνιση της διεπαφής στο Android για παράδειγμα, δεν είναι εύκολο να το κάνετε για το iOS.

Αν θέλετε έλεγχο στην εμφάνιση και στη λειτουργικότητα της συσκευής σας, η επιλογή σας θα πρέπει να είναι ένα smartphone Android και όχι ένα iPhone. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει αλλάξει τη δυνατότητα προσαρμογής του λειτουργικού συστήματός της, στις πρόσφατες εκδόσεις του iOS, ίσως σε απάντηση στα παράπονα χρηστών που ήθελαν περισσότερο έλεγχο στο τι μπορούν να κάνουν στα iPhone τους. Η χρήση πληκτρολογίου τρίτων κατασκευαστών ήταν μια από τις προσθήκες «ελευθερίας» στο iOS.

4. Η Apple επινόησε τα apps, οπότε όλες οι καλές εφαρμογές πάνε πρώτα στο iOS

Μια κοινή παρερμηνεία είναι ότι η Apple εφηύρε τις εφαρμογές με την εισαγωγή του iPhone στην αγορά και στη συνέχεια με το App Store. Πρόκειται, όμως, για αναλήθεια. Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone του 2007, που ήταν ουσιαστικά ένα iPod με δυνατότητα κλήσεων, δεν είχε 3G, ούτε App Store. Όσο για το που πάνε πρώτα οι εφαρμογές, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι προγραμματιστές απελευθερώνουν τις εφαρμογές τους πρώτα στο iOS.

myth bast 02

Το iOS App Store είναι επίσης ένα καλύτερο μέρος από το Google Play Store για εφαρμογές επί πληρωμή και εφαρμογές με in app αγορές. Αλλά κάθε προγραμματιστής που θέλει ευρεία διανομή, θα κυκλοφορήσει την εφαρμογή του και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Τα δύο «καταστήματα» έχουν σχεδόν ισοδύναμο αριθμό εφαρμογών.

5. Τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι καλύτερα, και εδώ τα iPhone χάνουν

Όταν συγκρίνουμε smartphones, είναι εύκολο να βάλουμε «απέναντι» τις τεχνικές προδιαγραφές για να βγάλουμε νικητή. Κι αν η σύγκριση είναι μεταξύ ενός high end smartphone Android και ενός iPhone, είναι πιθανό σε ορισμένα σημεία το Android να είναι σαφώς καλύτερο. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε μια συσκευή από τα χαρακτηριστικά της. Ένα προφανές παράδειγμα είναι το πώς τα megapixels μιας κάμερας δεν λένε όλη την αλήθεια. Π.χ. στην πράξη θα καταλάβετε πόσο ακριβή είναι τα χρώματα, πόσο εύκολα εστιάζει η φωτογραφική μηχανή, πώς λειτουργεί η οπτική σταθεροποίηση κλπ.

Ένας άλλος βασικός τομέας είναι ο επεξεργαστής. Πολλά νέα τηλέφωνα Android έχουν οκταπύρηνους επεξεργαστές που ακούγονται εντυπωσιακότεροι από τον επεξεργαστή Α9 στο iPhone 6s. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές ίσοι. Ένας επεξεργαστής θα πρέπει να συμβαδίζει με την οθόνη και τα γραφικά που απαιτούνται για την καλύτερη απόδοση. Οπότε καμία υπόθεση βασιζόμενη αποκλειστικά στα specs δεν είναι αρκετή.

Διαβάστε επίσης: «Αλήθεια ή ψέματα; Μύθοι για τις μπαταρίες που πρέπει να ξεχαστούν»

Από mirelen

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status