Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς υπολογιστή - Δημιουργήστε ήχους κλήσης για το iPhone σας

Χωρίς υπολογιστή - Δημιουργήστε ήχους κλήσης για το iPhone σας
ired.gr

Μπορείτε πλέον να απαγκιστρωθείτε από τον υπολογιστή σας και να δημιουργήσετε καταπληκτικά Ringtones!

Η συσκευή iPhone έρχεται με δεκάδες ήχους κλήσεων και μηνυμάτων, όμως οι περισσότεροι χρήστες επιθυμούν να δημιουργήσουν τα δικά τους επεξεργασμένα ringtones. Στο λειτουργικό iOS η δημιουργία ενός ήχου κλήσης είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, κατά την οποία θα πρέπει να επιλέξετε ένα κομμάτι από τη μουσική βιβλιοθήκη του υπολογιστή σας, να το μετατρέψετε σε μορφή AAC κάνοντας χρήση της εφαρμογής iTunes, να αλλάξετε την επέκταση του αρχείου από m4a σε m4r και στο τέλος να συγχρονίσετε τον νέο ήχο στη συσκευή σας ως ringtone πλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής.

Δείτε αναλυτικά την πολύπλοκη διαδικασία:

Διαβάστε: Φτιάξε ringtone για το iPhone με του iTunes 

H μέθοδος αυτή πέραν του ότι είναι χρονοβόρα, απαιτεί και υπολογιστή με εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση iTunes. Στην αντίπερα όχθη, συσκευές του λειτουργικού Android, άμεσα και εύκολα, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ένα ήχο κλήσης.

Ακόμη και με τις υπάρχουσες εφαρμογές στο App Store, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αρχεία m4r ως ήχο κλήσης, θα πρέπει και πάλι να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή, ώστε να εξάγετε τον ήχο κλήσης και να τον συγχρονίσετε εκ νέου με τη συσκευής σας ως ringtone.

Εμείς έχουμε σκοπό να σας δείξουμε αναλυτικά πως θα μπορέσετε να δημιουργήσετε απευθείας στη συσκευή σας iPhone έναν ήχο κλήσης και να τον εισάγετε στη λίστα με τα προ - εγκατεστημένα ringtones, χωρίς τη μεσολάβηση υπολογιστή (PC ή Mac).

Το λειτουργικό iOS χρησιμοποιεί μια δική του μορφή για τους ήχους κλήσης (m4r) κι επίσης περιορίζει τον χρόνο αναπαραγωγής στα 30 δευτερόλεπτα. Για να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο ήχο κλήσης σε μια συσκευή iPhone, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή η οποία να μπορεί να κάνει περικοπή ήχου στα 30 δευτερόλεπτα, να τα αποθηκεύει σε μορφή m4r και τέλος να τα εξάγει στη βιβλιοθήκη ήχων κλήσης του iOS.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη είναι συγκεντρωμένα στην in-house εφαρμογή GarageBand. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ανήκει στη λίστα με τις προτεινόμενες εφαρμογές της Apple για το λειτουργικό iOS, αλλά και macOS, η οποία χρησιμοποιείται για την επεξεργασία και το μοντάζ ήχων. Ένα από τα χαρακτηριστικά της, το οποίο είναι γνωστό σε λίγο κόσμο, είναι πως επιτρέπει τη δημιουργία και την εξαγωγή ήχων κλήσης, κάνοντας χρήση της λειτουργίας “Κοινής Χρήσης”.

H εφαρμογή GarageBand παρέχει την πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της συσκευής iPhone, στην περίπτωση που επιθυμείτε να επεξεργαστείτε κομμάτια της μουσικής σας συλλογής. Έτσι εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα αυτή, μπορείτε να δημιουργήσετε ήχους κλήσης, εισάγοντας μουσικά κομμάτια από τη βιβλιοθήκη και στη συνέχεια να τα εξάγετε ως ringtone της συσκευής σας.

ringtone make 00

Σημείωση 1: Η εφαρμογή GarageBand εάν την αναζητήσετε στο App Store θα παρατηρήσετε πως δεν διατίθεται δωρεάν. Η Apple όμως έχει δώσει τη δυνατότητα δωρεάν λήψης μαζί με μερικές ακόμη δικές της εφαρμογές, ώστε να την κατεβάσετε χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να έχετε αγοράσει ένα νέο iPhone ή iPad από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά.

Αν λοιπόν έχετε αποκτήσει ένα νέο iPhone τον τελευταίο χρόνο, είναι αδύνατο να μην μπορείτε να την εγκαταστήσετε εντελώς δωρεάν (περισσότερα για τη δωρεάν λήψη εφαρμογών, στον σύνδεσμο που ακολουθεί).

Διαβάστε: Το iWork της Apple είναι πλέον διαθέσιμο προς όλους 

Δημιουργήστε Ringtone από το iPhone χωρίς υπολογιστή - Τα βήματα

Στα παρακάτω βήματα θα σας δείξουμε πως θα εισάγετε μουσικά κομμάτια της επιλογής σας από την μουσική βιβλιοθήκη στο GarageBand, θα τα περικόψετε κατάλληλα, για να τα μετατρέψετε σε ήχους κλήσης.

  • Κατεβάστε κι εγκαταστήστε την εφαρμογή GarageBand από το App Store.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή κι επιλέξτε Audio Recorder στην οθόνη των οργάνων.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο μετρονόμο - το τριγωνικό εικονίδιο δίπλα στο πλήκτρο εγγραφής - για να το απενεργοποιήσετε. Έτσι θα αποτρέψετε οποιαδήποτε παρεμβολή αντίστροφης μέτρησης κατά την αναπαραγωγή του ήχου σας.
  • Πατήστε το εικονικό πλήκτρο “+” στην πάνω δεξιά γωνία του χρονοδιαγράμματος για να εμφανιστεί η επιλογή “Ενότητες τραγουδιού”.Αγγίξτε την ενότητα “Α” και σύρετε κάθετα τον μετρητή στον αριθμό 30. Βεβαιωθείτε πως η αυτόματη επιλογή είναι απενεργοποιημένη. (Η ενέργεια αυτή θα ορίσει το κομμάτι σας στα 30 δευτερόλεπτα που απαιτούνται).

 ringtone make 01

  • Πατήστε τέλος πάνω δεξιά για να κλείσετε τις ενότητες τραγουδιού.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο “Tracks” πάνω αριστερά (δεύτερο εικονίδιο κατά σειρά).
  • Στη συνέχεια επιλέγουμε το εικονίδιο “Loop” πάνω δεξιά (το δεύτερο από το τέλος) και την ενότητα “Μουσική”.
  • Περιηγηθείτε στη μουσική σας βιβλιοθήκη, αναζητήστε το κομμάτι που επιθυμείτε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας, έως ότου μεταφερθεί στην κεντρική οθόνη της εφαρμογής.

ringtone make 02

  • Προσαρμόστε το ρυθμιστικό στις δύο πλευρές του κομματιού για να περικόψετε το κομμάτι που επιθυμείτε να κρατήσετε ως ήχο κλήσης. (Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μίξη, προσθέτοντας επιπλέον διαδρομές για να προσαρμόσετε περισσότερα από ένα μουσικά κομμάτια στον ίδιο ήχο κλήσης).
  • Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη δημιουργία σας αγγίξτε το μικρό βέλος στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης κι επιλέξτε “Τα τραγούδια μου” από το αναδυόμενο μενού. Τα επεξεργασμένα κομμάτια αποθηκεύονται αυτόματα στη βιβλιοθήκη της εφαρμογής GarageBand.

ringtone make 03

Προσθέστε ήχο κλήσης στο iPhone σας χωρίς υπολογιστή. - Ορισμός ως ήχος κλήσης

Έχοντας έτοιμο τον νέο ήχο κλήσης, μπορείτε πολύ εύκολα να τον ορίσετε ως ήχο κλήσης της συσκευής σας iPhone. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα είστε σε θέση να ορίσετε εύκολα ένα ή περισσότερους ήχους κλήσης στη συσκευή σας.

  • Ανοίξτε εκ νέου την εφαρμογή GarageBand.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο με το βέλος στην επάνω στη δεξιά γωνία κι επιλέξτε “Τα τραγούδια μου” .
  • Στη συνέχεια πάνω στη δεξιά γωνία “Επιλογές” και το κομμάτι μουσικής που θέλετε να ορίσετε ως ήχο κλήσης.
  • Πάνω αριστερά επιλέγετε το εικονίδιο κοινής χρήσης.
  • Θα παρατηρήσετε πως στη δεύτερη σειρά εικονιδίων υπάρχει ένα εικονίδιο καμπάνα με τίτλο “Κουδούνισμα”.
  • Δώστε ένα πιο συγκεκριμένο τίτλο στον ήχο κλήσης σας κι επιλέξτε “Εξαγωγή” πάνω δεξιά.

Σημείωση 2: Θα πρέπει να γνωρίζετε πως από προεπιλογή το λειτουργικό iOS επιτρέπει ήχους κλήσης 30 δευτερολέπτων. Εάν εσείς έχετε δημιουργήσει μεγαλύτερο σε διάρκεια ηχητικό αρχείο, τότε το λειτουργικό θα περικόψει το κομμάτι αυτόματα.

Για να επιλέξετε τον νέο ήχο κλήσης θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Ήχοι > Κουδούνισμα και να ορίσετε το νέο σας δημιούργημα.

Ακολουθώντας τον οδηγό μας και κάνοντας ένα δύο παραδείγματα θα είστε σε θέση πολύ εύκολα στη συνέχεια να δημιουργείτε ήχους κλήσης, απευθείας μέσα από τη συσκευή σας. Μέχρι στιγμής έχουμε βρει μόνο την εφαρμογή GarageBand να συνδυάζει τη δυνατότητα πρόσβασης στη μουσική βιβλιοθήκη και τη δυνατότητα κοινής χρήσης και ορισμού ως κουδούνισμα. Εάν έχετε συναντήσει κάποια άλλη εφαρμογή, παρακαλώ ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status