iOS 10 - Γνωριστείτε με τη νέα εφαρμογή Μουσικής + Apple Music

iOS 10 - Γνωριστείτε με τη νέα εφαρμογή Μουσικής + Apple Music
ired.gr

Γνωριμία με τη νέα Music app στο επερχόμενο iOS 10.

Πέρυσι, η εφαρμογή Apple Music, λανσαρίστηκε μαζί με μια νέα αντίστοιχη εφαρμογή για το iOS και - για να είμαστε ειλικρινείς - ήταν φρικτή. Δύσκολη στην πλοήγηση, μπερδεμένη, με έλλειψη λειτουργιών «κλειδί» (Shuffle All π.χ.). Η Apple βέβαια, τη βελτίωσε την εφαρμογή σε διάφορα σημεία σ’ αυτό τον τελευταίο χρόνο, αλλά με το iOS 10 η εφαρμογή Μουσικής έχει ανασχεδιαστεί εκ βάθρων.

Θα χρειαστεί βέβαια να τη συνηθίσουμε πάλι, αλλά σε πολύ λίγο χρόνο - όπου θα πρέπει να συνηθίσουμε και το ίδιο το iOS 10 - θα είμαστε έτοιμοι και νομίζω, ότι αυτή η νέα έκδοση της εφαρμογής είναι πολύ πιο «έξυπνη» και πολύ καλύτερη από την περυσινή προκάτοχό της.

Η πλοήγηση στη βιβλιοθήκη σας είναι ευκολότερη

apple music 02

Όταν ανοίγετε την εφαρμογή για πρώτη φορά, θα παρατηρήσετε ότι το «Η Μουσική μου» δεν υπάρχει πια. Αντί αυτού, θα βρείτε τη μουσική σας στη σελίδα «Βιβλιοθήκη» που αποτελείται από το αποθηκευμένο περιεχόμενο στη συσκευή σας, αλλά και στο λογαριασμό σας Apple Music (αν έχετε).

Μπορείτε να μεταφερθείτε στα γρήγορα μεταξύ των διαφόρων τμημάτων της βιβλιοθήκης σας πατώντας τα μεγάλα πλήκτρα κειμένου στην κορυφή της οθόνης, ή να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τη μουσική που προστέθηκε πρόσφατα στο λογαριασμό σας.

Ίσως, το πιο σημαντικό είναι η επιλογή να δείτε μόνο τη μουσική που είναι αποθηκευμένη στη συσκευή σας, η οποία δεν είναι κρυμμένη πίσω από διάφορα μενού. Απλά πατήστε στο «Downloaded Music».

Το «For You» είναι εξυπνότερο πια

apple music 03

Η ετικέτα «Για εσάς» έχει επίσης νέα όψη και φαίνεται πως έχει πια καλύτερη συμπεριφορά στο να σας προτείνει τραγούδια αντίστοιχα με αυτά που ακούτε συνήθως ή με τους καλλιτέχνες που έχετε κάνει «like» στην εφαρμογή την ίδια.

Στην κορυφή βρίσκονται τα πρόσφατα αναπαραχθέντα κομμάτια σας, μαζί με λίστες αναπαραγωγής βασισμένες στην ημέρα της εβδομάδας ακριβώς από κάτω. Καθώς προχωράτε προς τα κάτω στο τμήμα αυτό, θα δείτε τα πιο συνήθη άλμπουμ, καλλιτέχνες, ραδιοφωνικούς σταθμούς ή λίστες αναπαραγωγής που χρησιμοποιείτε και περισσότερες προτάσεις βασισμένες στα μουσικά σας γούστα.

Τέλος, υπάρχει και η υπηρεσία Apple Connect όπου οι καλλιτέχνες στέλνουν ενημερώσεις, μουσική, βίντεο και θα τη βρείτε προς το τέλος, κάτω του τμήματος «For You». Αν βέβαια το χρησιμοποιείτε, εννοείται.

Δείτε ακόμη: Έχω Apple Music. Χρειάζομαι το iTunes Match;

Το «New» είναι τώρα κάτω από το «Browse»

apple music 04

Ψάχνετε τα πιο πρόσφατα άλμπουμ της εβδομάδας; Θα πατήσετε την ετικέτα «Browse».

Κάνετε κύλιση μέχρι να φτάσετε στα εικονίδια προεπισκόπησης των άλμπουμ, ή πατήστε σε ένα από τα πλήκτρα κειμένου για να δείτε New Music, Curated Playlists, Top Charts και Genres.

Το ραδιόφωνο δεν παρουσιάζει σοβαρές αλλαγές

Μπορείτε ακόμη να ακούσετε το σταθμό Beats 1 κατά παραγγελία, ή να βρείτε άλλες εκπομπές για να παρακολουθήσετε στην ετικέτα «Ραδιόφωνο». Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι τώρα πρέπει να πατήσετε στο «View All Stations» για να βρείτε σταθμούς πέρα από το Beats 1, όπως π.χ. Classic Hip Hop ή Dance.

Ένα είδος φορητής μηχανής karaoke

apple music 05

Όταν ακούτε μουσική, μπορείτε ταυτόχρονα να ψάχνετε τη βιβλιοθήκη σας ή το Apple Music και να ελέγχετε την αναπαραγωγή χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα ακριβώς πάνω από τις ετικέτες που υπάρχουν στο κάτω μέρος της οθόνης.

Πατώντας στη μπάρα όπου βρίσκονται τα πλήκτρα ελέγχου, θα ανοίξει ένα παράθυρο «Now Playing», όπου μπορείτε να κάνετε παύση, προσπέραση, προσθήκη τραγουδιού στη βιβλιοθήκη σας ή να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τι έπεται.

Πατήστε στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες για να εκτελέσετε λειτουργίες όπως η προσθήκη ενός κομματιού σε λίστα αναπαραγωγής, να δημιουργήσετε ένα σταθμό με βάση το τρέχον τραγούδι και να κάνετε like-dislike στο τραγούδι.

Άλλη μια πολύ όμορφη λειτουργία είναι η παρουσίαση των στίχων του κομματιού που αναπαράγεται. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με το να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο τμήμα «Up Next», ή με το να πατήσετε στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες και μετά στο «Lyrics».

Επί του παρόντος, η λειτουργία Lyrics μοιάζει να είναι λίγο ασταθής, καθώς εξαρτάται από το αν υπάρχουν ή όχι τα λόγια για το κομμάτι που θέλουμε, αλλά ελπίζουμε (κι όχι άδικα) ότι η Apple θα εμπλουτίσει σύντομα τη βάση δεδομένων με στίχους των κομματιών της βιβλιοθήκης της, προκειμένου να παρουσιάσει κάτι πληρέστερο με την επίσημη έκδοση του iOS 10.

Δείτε ακόμη: Πως να αναπαράγετε εκτός σύνδεσης μουσική, από την υπηρεσία Apple Music 

Μην ξεχάσετε τις Ρυθμίσεις

apple music 06

Υπάρχουν κάποιες νέες ρυθμίσεις στις κεντρικές Ρυθμίσεις του iOS που αφορούν τη Μουσική. Μπορείτε τώρα να επιλέξετε αν η εφαρμογή θα προσθέτει ένα κομμάτι στη βιβλιοθήκη σας αφότου έχετε προσθέσει μια λίστα αναπαραγωγής. Για παράδειγμα, πριν το iOS 10, μπορούσατε να βρείτε μια λίστα αναπαραγωγής στο Apple Music και να την προσθέσετε στον λογαριασμό σας. Κατόπιν, όλα τα τραγούδια της συγκεκριμένης λίστας θα προστίθονταν στο «Η Μουσική μου» χωρίς να σας δώσουν κάποια επιλογή. Θεωρητικά έμοιαζε καλή ιδέα, αλλά κατέληγε να γεμίζει τη βιβλιοθήκη σας με τυχαίους καλλιτέχνες και τραγούδια που δεν σας ενδιέφεραν πέρα από τη συγκεκριμένη λίστα.

Ακόμη περισσότερο, μπορείτε τώρα να βάλετε το iOS 10 να κατεβάζει αυτόματα το περιεχόμενο που προσθέσατε στη βιβλιοθήκη σας, ακόμη κι αν το βάλατε σε μια άλλη συσκευή. Δηλαδή, αν προσθέσατε ένα άλμπουμ στο iPad σας, όχι μόνο αυτό θα εμφανιστεί στο τμήμα των προσφάτων σε μια άλλη συσκευή, αλλά το iOS 10 μπορεί να κατεβάσει αυτό το άλμπουμ σε όλες σας τις συσκευές για offline ακρόαση.

Και αν ανησυχείτε για τον αποθηκευτικό σας χώρο, μπορείτε να πείτε στο iOS 10 μέχρι πόσο αποθηκευτικό χώρο θα μπορούν να πιάνουν τα κατεβασμένα τραγούδια. Αν φτάσετε στο όριο που έχετε θέσει, το iOS θα αρχίσει να διαγράφει τραγούδια που έχετε πολύ καιρό να ακούσετε.

από Elichord