Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple Maps - Δείτε την κίνηση στους δρόμους των ελληνικών πόλεων

Apple Maps - Δείτε την κίνηση στους δρόμους των ελληνικών πόλεων
ired.gr

Εδώ και λίγες εβδομάδες μπορούμε να τσεκάρουμε την κίνηση στην πόλη με τους Χάρτες στο iOS, αλλά και στα macOS / OS X

Η υποστήριξη της χώρας μας και της γλώσσας μας από τις υπηρεσίες της Apple είναι ένα ζήτημα - “πληγή”. Είναι αλήθεια πως αρκετά από τα features του iOS (αλλά και των macOS / OS X) δεν μπορούμε να τα “χαρούμε”, είτε στη γλώσσα μας (Siri, Quick Type predictive πληκτρολόγιο κλπ), είτε στη χώρα μας (Fly Over, Apple Pay κλπ). Όμως, με τον καιρό, έστω και “χωρίς να βιάζεται”, η Apple δείχνει πως δεν μας ξεχνά.

Διαβάστε επίσης: Google Maps: Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα η καθοδήγηση λωρίδων 

Εδώ και λίγες εβδομάδες (περί τα μέσα του Ιούλη), η Apple ενεργοποίησε και για τη χώρα μας την εμφάνιση της κίνησης στους δρόμους, μέσα από την εφαρμογή των Χαρτών. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη και στο iOS, αλλά και στα macOS / OS X. Επιπλέον, διατίθενται και επιπρόσθετες πληροφορίες, όπως σημεία που έχει διακοπεί η κίνηση (“απαγορευτικό” σήμα), που γίνονται έργα ή έχουν γίνει ατυχήματα.

Μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής ενεργοποιούμε την εμφάνιση της κίνησης.  Σε διαφορετικό σημείο βρίσκεται η ενεργοποίηση της προβολής της κίνησης στο macOS. Αναλόγως της πυκνότητας της κίνησης, αλλάζει και το χρώμα των “γραμμών”. Το κόκκινο, υποδεικνύει έντονη κίνηση, ενώ το πορτοκαλί, πιο ήπια. 

Οι πληροφορίες κίνησης είναι διαθέσιμες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε αρκετές ακόμα πόλεις, όπως Ιωάννινα, Βόλος, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη κλπ.

Εσείς; Δοκιμάσατε τη νέα λειτουργία; Σας εξυπηρετεί; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status