Mac OS X - Εφαρμόστε τις ρυθμίσεις μιας φωτογραφίας σε άλλες, στο λογισμικό macOS

Mac OS X - Εφαρμόστε τις ρυθμίσεις μιας φωτογραφίας σε άλλες, στο λογισμικό macOS
ired.gr

Εφαρμόστε τις ρυθμίσεις που κάνατε σε μια φωτό σε όσες άλλες θέλετε μέσω αντιγραφής/επικόλλησης.

Αν έχετε περάσει κάμποση ώρα ρυθμίζοντας μιας εικόνα σας όπως θα τη θέλατε στις Φωτογραφίες του macOS, ξέρετε τι παιδεμός θα είναι να πρέπει να ξανακάνετε τα πάντα από την αρχή σε μια άλλη φωτογραφία με τα ίδια προβλήματα. Και τι γίνεται αν δεν είναι μια ακόμη, αλλά άλλες 5, 10, 20 κλπ; Θα κάτσετε να ξανακάνετε τα πάντα από την αρχή για κάθε μία από 20 - ας πούμε - φωτογραφίες που θέλουν τις ίδιες διορθώσεις;

Όχι, ευτυχώς όχι. Υπάρχει μια πολύ βολική λειτουργία - και ελάχιστα γνωστή - στις Φωτογραφίες του Mac που επιτρέπει να εφαρμόσουμε τις ρυθμίσεις που κάναμε σε μια φωτογραφία σε όσες άλλες ακόμη θέλουμε, μέσω ενός απλού copy & paste (αντιγραφή/ επικόλληση).

Αυτό που κάνετε στην ουσία είναι να ρυθμίζετε μια και μοναδική φωτογραφία και μετά να αντιγράψετε τις ρυθμίσεις που κάνατε και να τις επικολλήσετε σε όσες ακόμη θέλετε. Και να πώς γίνεται ...

Δείτε ακόμη: Mac OS X - Ενεργοποιήστε τις επιπλέον ρυθμίσεις στις Φωτογραφίες 

Πώς το κάνουμε

  • Ανοίγετε λοιπόν τις Φωτογραφίες στο Mac σας και φορτώνετε τη φωτογραφία που θα ρυθμίσετε.
  • Πατήστε Επεξεργασία όπως πάντα και κάνετε τις ρυθμίσεις που θέλετε στη φωτογραφία σας.
  • Όταν τελειώσετε, πηγαίνετε στο μενού Εικόνα και επιλέξτε το Αντιγραφή ρυθμίσεων.

mac photos 02

  • Στη συνέχεια κλείστε τη φωτογραφία σας και φορτώστε την επόμενη όπου θέλετε να επιβάλλετε τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.
  • Πατήστε και πάλι Επεξεργασία και μετά πηγαίνετε στο μενού Εικόνα και επιλέξτε Επικόλληση προσαρμογών.

mac photos 03

Αυτό ήταν. Οι ρυθμίσεις της προηγούμενης εικόνας θα εφαρμοστούν και στην υπάρχουσα, αλλά και σε όσες άλλες ακόμη θέλετε. Απλά θα τις φορτώνετε μία-μία και θα επικολλάτε τις ρυθμίσεις που είχατε κάνει στην αρχική εικόνα.

Δείτε ακόμη: Εφαρμογή "Φωτογραφίες" για Mac

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια λειτουργία που να μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε εφαρμογή των ρυθμίσεων σε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα (batch processing), αλλά και πάλι γλιτώνουμε πολύ κόπο ακόμη κι έτσι. Και, πού ξέρετε, ίσως η Apple σκεφτεί να μας προσφέρει και αυτή την επιπλέον λειτουργία της ταυτόχρονης επεξεργασίας σε πολλές μαζί φωτογραφίες, σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση των Φωτογραφιών.

από Elichord