Εκτύπωση αυτής της σελίδας

macOS - Εικόνες δείχνουν τη Dark Mode και στο νέο macOS Sierra

macOS - Εικόνες δείχνουν τη Dark Mode και στο νέο macOS Sierra
ired.gr

Φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τη Dark Mode να έρχεται και στο νέο macOS.

Όταν η Apple παρουσίασε το επερχόμενο νέο λειτουργικό της, το macOS Sierra, στο Worldwide Developers Conference (WWDC) του Ιουνίου, είδαμε μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών που θα έλθουν με την πρώτη επίσημη διάθεσή του αργότερα αυτή τη χρονιά (γύρω στο Σεπτέμβρη).

Και ενώ υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα - συμπεριλαμβανόμενης της ενσωμάτωσης της Siri στο λειτουργικό - όπως νέα σχεδίαση, tabbed apps και άλλα πολλά, ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό έχει δημιουργήσει μια μικρή αναταραχή μεταξύ των οπαδών της Apple που περιμένουν με αγωνία. Και αυτό έχει να κάνει με την επιβεβαίωση ότι η εταιρία του Cupertino θα παρουσιάσει το νέο macOS με ένα επιπλέον «Σκοτεινό θέμα» ενσωματωμένο σαν επιλογή.

Ωστόσο, αν και αυτά τα σκοτεινά χρωματικά σχέδια πιστευόταν ότι θα είναι μόνο για το Dock, τη μπάρα των μενού (που ήδη υπάρχουν στο EL Capitan) και κάποια επιπλέον στρατηγικά επιλεγμένα σημεία του interface του λειτουργικού, πρόσφατες εικόνες που ανέβηκαν στο Twitter από ένα προγραμματιστή, μας δείχνουν ότι αυτό το σκοτεινόχρωμο θέμα μάλλον θα είναι εξαπλωμένο και σε άλλα τμήματα του interface - συμπεριλαμβανόμενων των υποβάθρων (backgrounds) αρκετών εφαρμογών συστήματος όπως το Safari, το Mail και άλλες.

dark mode 02

Δείτε ακόμη: Dark Mode: Μια μυστηριώδης εμφάνιση για τον υπολογιστή σας Mac 

Βέβαια - και ως συνήθως - παραμένει ανεπιβεβαίωτο το κατά πόσον αυτά τα σκοτεινόχρωμα στοιχεία θα δουν τελικά το φως της μέρας. Ωστόσο, οι «οθονιές» (screenshots) που διέρρευσαν δείχνουν τις Προτιμήσεις Συστήματος του macOS Sierra να είναι εμπλουτισμένες με μια σκοτεινή απόχρωση στο υπόβαθρο και είναι και η πιο σίγουρη απόδειξη που έχουμε δει μέχρι σήμερα, που υποδηλώνει ότι το Dark Mode πιθανότατα είναι γεγονός.

dark mode 03

Αυτό που έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά είναι ότι ο κώδικας για μια τέτοια λειτουργία ανακαλύφθηκε πρόσφατα και μέσα στο iOS 10. Και εφόσον η Apple τόνισε την επιθυμία της για συνέχεια και ομοιομορφία μεταξύ των λειτουργικών της στο WWDC, θα φαινόταν απόλυτα λογικό να υποθέσουμε ότι η εταιρία θα φέρει τη Dark Mode στο iOS 10 και στο macOS Sierra ταυτόχρονα.

Και βέβαια, ακόμη και το tvOS θα συμμετέχει στο «πάρτι» με τη δική του Dark Mode όταν θα κυκλοφορήσει επίσημα και το tvOS 3 για την γνωστή μας Apple TV αργότερα φέτος.

Δείτε ακόμη: iOS 10 Concept: Dark Mode και Split Screen στο iPhone 

Και, όπως και να ’χει, είναι καιρός πια να παρουσιάσει η Apple μια Dark Mode για όλα της τα λειτουργικά συστήματα. Η εταιρία έχει κολλήσει εδώ και χρόνια στα παραδοσιακά ανοιχτόχρωμα σχέδια που μέχρι τώρα μονοπωλούν τα backgrounds (και όχι μόνο) των iOS και macOS. Και, παρόλο που, αρκετοί χρήστες είναι ευχαριστημένοι με αυτά, υπάρχουν εξίσου πολλοί που θα δέχονταν μετά χαράς την ευχάριστη αλλαγή σε κάτι προς το «πιο σκούρο» και αρκετά μάλιστα. Επιπλέον, σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, ή σε καταστάσεις πολύωρης χρήσης, τα ανοιχτόχρωμα σχέδια και φωτισμοί είναι πολλοί κουραστικά για τα μάτια.

Είναι επίσης πολύ πιθανόν ότι η Apple θα θέσει τα θεμέλια για τη φημολογούμενη επί καιρό μετάβασή της στις OLED οθόνες για το 2017 και μετά. Ως γνωστόν, οι οθόνες OLED (Organic Light Emitting Diode), είναι μια τεχνολογία οθονών που “τα πάει καλύτερα” με τα σκοτεινά χρώματα και τις υψηλότερες αντιθέσεις - δεδομένου ότι προβάλλει πιο «πλούσια» τα μαύρα χάρις στην έλλειψη οπίσθιου φωτισμού που οι κλασικές οθόνες LED έχουν.

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status