Στη νέα διαφήμιση της Apple, το iPad Pro λανσάρεται ως υπολογιστής

Στη νέα διαφήμιση της Apple, το iPad Pro λανσάρεται ως υπολογιστής
ired.gr

 Είναι το iPad Pro υπολογιστής; Ή η Apple θέλει να το νομίζουμε; Και γιατί;

Η Apple πρόσφατα κυκλοφόρησε μια διαφήμιση του iPad Pro που ονομάζεται «Τι είναι ένας υπολογιστής;» Σε αυτό, εκθειάζονται οι αρετές του Pro, του high end tablet που είχε αρχικά σχεδιαστεί για επαγγελματίες χρήστες, παρουσιάζοντας πως σε συνδυασμό με το πληκτρολόγιο-κάλυμμά του, μπορεί να ενεργήσει όπως κάθε φορητός υπολογιστής.

Δείτε το διαφημιστικό video:

Ακόμη και στο site της Apple, το iPad Pro ονομάζεται ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Για πολλούς, το επιχείρημα της Apple μπορεί να φαίνεται περίεργο. Το iPad, το οποίο πρωτο-κυκλοφόρησε το 2010, έχει γίνει γνωστό ως tablet αλλά τώρα η Apple αποφάσισε ότι οι πελάτες πρέπει να πιστεύουν ότι τουλάχιστον ένα από τα μοντέλα της είναι πραγματικά ένας υπολογιστής. Πόσο κοντά στην πραγματικότητα όμως βρίσκεται μια τέτοια άποψη; Το iPad Pro τρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS, όπως όλα τα iPads αλλά και τα iPhones. Αντίθετα, οι υπολογιστές της Apple, τα Mac, τρέχουν ένα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Από ό,τι φαίνεται όμως υπάρχει μια αυξανόμενη βάση πελατών που ενδιαφέρονται για 2 σε 1 υβριδικές συσκευές.

Το να ορίσει κανείς τι ακριβώς είναι ένα υβριδικό PC δεν είναι πολύ απλό. Κατασκευαστές PC όπως η Dell και η Lenovo πωλούν συσκευές που έχουν περιστρεφόμενα πληκτρολόγια, ώστε να λειτουργούν ως tablet και ως φορητοί υπολογιστές ταυτόχρονα. Άλλοι, όπως η Acer, προσφέρουν προϊόντα με αποσπώμενες οθόνες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οπότε, οτιδήποτε που μετατρέπεται εύκολα από tablet σε notebook, θα μπορούσε να είναι ένας υβριδικός υπολογιστής.

Από αυτή την άποψη, το iPad Pro είναι ένας υπολογιστής, παρόλο που τρέχει λειτουργικό σύστημα κινητής συσκευής και όχι desktop. Αν και ο κόσμος το πιστέψει, τότε η Apple θα καλύψει ένα τεράστιο κενό στη γκάμα των προϊόντων της και θα εισέλθει σε μια νέα αγορά.

Ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τυπικούς υπολογιστές πέφτει και το βλέμμα τους στρέφεται σε συσκευές πολυεργαλεία. Και το iPad Pro είναι σίγουρα μία αδιαμφισβήτητα δυνατή Apple συσκευή.

Διαβάστε επίσης: «Αγορά iPad Pro ή MacBook;»

Από mirelen