iPhone - Γνωρίζετε τους αισθητήρες που διαθέτει και χρησιμοποιεί η συσκευή;

iPhone - Γνωρίζετε τους αισθητήρες που διαθέτει και χρησιμοποιεί η συσκευή;
ired.gr

 Ενώ εσείς κρατάτε το iPhone στα χέρια, εννιά αισθητήρες κάνουν μετρήσεις και ανιχνεύουν τη θέση σας. Γνωρίζετε ποιοι είναι;

Τα περισσότερα μοντέλα iPhone διαθέτουν ενσωματωμένους αισθητήρες, χωρίς τους οποίους, καμία συσκευή δεν θα ήταν αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Κάποιοι εντοπίζονται μόνο στα τελευταία μοντέλα και έχουμε αγωνία για το τι μας επιφυλάσσει και το iPhone 7.

Αισθητήρας εγγύτητας

Αυτός ο αισθητήρας μπορεί να προσδιορίσει πόσο κοντά είναι το πρόσωπο στην οθόνη του iPhone. Εξυπηρετεί στην αυτόματη απενεργοποίησή της κάθε φορά που κρατάτε το τηλέφωνο στο αυτί σας για μια κλήση. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφύγετε ένα τυχαίο κλικ με το πρόσωπο κατά τη διάρκειας ενός τηλεφωνήματος. Τον διαθέτουν μόνο τα iPhone αφού με τις άλλες συσκευές δεν πραγματοποιούνται τηλεφωνικές κλήσεις.

Αισθητήρας κίνησης – Επιταχυνσιόμετρο

Ο αισθητήρας αυτός αλλάζει αυτόματα τον προσανατολισμό της συσκευής, ανάλογα με τον τρόπο που κρατάτε το τηλέφωνο. Εκτός από το iPhone, είναι ενσωματωμένος και στο iPad.

Αισθητήρας Φωτεινότητας

Αυτός ο αισθητήρας μπορεί να προσδιορίσει πόσο φως είναι διαθέσιμο στην περιοχή γύρω από τη συσκευή και να ρυθμίσει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης, παρατείνοντας, συγχρόνως, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αισθητήρας υγρασίας

Ο αισθητήρας αυτός δεν έχει να κάνει με το λογισμικό αλλά είναι μια μικρή κόκκινη κουκίδα που εμφανίζεται στο dock connector ή στο headphone jack όταν η συσκευή έχει βυθιστεί στο νερό. Αν αγοράζετε ένα μεταχειρισμένο iPhone, είναι καλό να ελέγξετε τον εν λόγω δείκτη για να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή δεν έχει υποστεί ζημιά από νερό, στο παρελθόν.

Γυροσκόπιο

Όταν το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο συνδυαστούν, η συσκευή γίνεται πιο ευαίσθητη και προσφέρει καλύτερη ανταπόκριση και ισχυρό gaming.

Διαβάστε επίσης: «4 wearables (+ 1 phablet) με αισθητήρες υπεριώδους ακτινοβολίας»

Πυξίδα

Όλα τα μοντέλα iPhone (από το 3GS) διαθέτουν ενσωματωμένη πυξίδα, η οποία όταν χρησιμοποιείται με το GPS, σας βοηθά να προσδιορίζεται εύκολα τη θέση σας, το προς ποια κατεύθυνση κοιτάτε αλλά και το πώς θα οργανώσετε μια διαδρομή.

Βαρόμετρο

Οι τελευταίες συσκευές iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus (αλλά όχι το iPhone SE) διαθέτουν βαρόμετρο το οποίο μετρά την πίεση του αέρα. Αυτό βοηθά το iPhone να καθορίσει το υψόμετρο αλλά και τις αλλαγές στην ανύψωση. Με αυτόν τον τρόπο, η συσκευή παρακολουθεί την κατακόρυφη κίνησή σας, χωρίς την ανάγκη της συνδρομής του GPS. Επιπλέον, μετατρέπει το iPhone σε ένα πραγματικό βαρόμετρο, αφού η ένδειξη της ατμοσφαιρικής πίεσης, χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη του καιρού.

Αισθητήρας Touch ID

Θα τον συναντήσουμε σε συσκευές iPhone 5s και νεότερες. Πρόκειται για μια τεράστια διευκόλυνση στο ξεκλείδωμα, αφού πραγματοποιείται με την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη και προσφέρει μια επιπλέον δικλείδα για την ασφάλεια. Είναι ενσωματωμένος στο Πλήκτρο Αφετηρίας.

Διαβάστε επίσης: «10 από τις καλύτερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τον αισθητήρα Touch ID»

Κάμερα iSight

Το iPhone 5s (και ανώτερες συσκευές) διαθέτουν κάμερα με TrueTone Flash με αισθητήρες φωτός που ρυθμίζει το flash έτσι ώστε τα χρώματα στις φωτογραφίες να είναι πιο ζωντανά.

Από mirelen