iOS 10 - Η νέα εμφάνιση της οθόνης κλειδώματος θα σας καταπλήξει

iOS 10 - Η νέα εμφάνιση της οθόνης κλειδώματος θα σας καταπλήξει
ired.gr

 Όταν ενημερώσετε τη συσκευή σας στο iOS 10, εκτός από το να ελέγξετε τον τεράστιο ενθουσιασμό σας, θα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε την νέα οθόνη κλειδώματος.

Αν διαθέτετε iPhone 6s, iPhone 6s Plus ή iPhone SE και το iOS 10, κάθε φορά που κρατάτε στα χέρια τη συσκευή, το iPhone «ξυπνάει» αυτόματα και η οθόνη ανάβει. Το λεγόμενο Raise to Wake δεν ισχύει στις υπόλοιπες συσκευές iPhone αλλά μπορείτε να εμφανίσετε την οθόνη κλειδώματος με το home button ή το power button. Με το iOS 10, στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε τις γνωστοποιήσεις, να ανοίξετε την κάμερα ή να δείτε τα widgets. Και φυσικά να ξεκλειδώσετε για να περάσετε στα ενδότερα. Κάποιες, όμως, από τις λεπτομέρειες έχουν αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Raise to Wake, απλά ανασηκώστε τη συσκευή σας για να ξυπνήσει»

Νέο ξεκλείδωμα

ios10 lock 01

Ένα μικρό εικονίδιο με μια κλειδαριά θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης όταν μια συσκευή είναι κλειδωμένη. Μπορείτε να τοποθετήσετε το δάκτυλό σας στο home button για να ξεκλειδώσετε, αντικαθιστώντας το εικονίδιο με μια γρήγορη αναγραφή του “unlocked”. Κάτι τέτοιο θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στις γνωστοποιήσεις και στα widgets. Αν θέλετε να ανοίξετε την αρχική οθόνη, θα πρέπει να πατήσετε ξανά το home button.

Διαβάστε επίσης: «iOS 10 – Αποχαιρετήστε τη λειτουργία ‘Σύρατε για ξεκλείδωμα’»

Widgets

ios10 lock 02

Σύροντας την οθόνη κλειδώματος προς τα δεξιά, θα εμφανίζονται τα widgets, το ημερολόγιο, τα στατιστικά της αθλητικής σας δραστηριότητας κ.α. Την αληθινή μαγεία των widgets για το iOS 10 θα την αντιληφθούμε όταν οι προγραμματιστές θα μπορούν να κατασκευάσουν εφαρμογές με βάση τα νέα χαρακτηριστικά, αλλά προς το παρόν είναι πολλά υποσχόμενη. Και εδώ, μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε widgets, ακριβώς όπως στις προηγούμενες εκδόσεις του iOS.

Συντόμευση της κάμερας

ios10 lock 04

Το εικονίδιο της κάμερας βρισκόταν στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης κλειδώματος, κάτι που λείπει από την οθόνη κλειδώματος του iOS 10. Η πρόσβαση στην κάμερα πραγματοποιείτε σύροντας το δάκτυλο προς τα αριστερά.

Επιστροφή στα παλιά

ios10 lock 03

Ευτυχώς, η Apple έχει προνοήσει και προσφέρει μια ρύθμιση επαναφοράς του παλιού τρόπου χρήσης του home button, όσον αφορά το ξεκλείδωμα. Όταν η συσκευή «ξυπνήσει», μπορείτε να ολοκληρώσετε το ξεκλείδωμα ακουμπώντας το δάκτυλο σας στο home button και όχι πατώντας το. Για να το κάνετε πηγαίνετε Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Home Button και ενεργοποιήστε το Rest Finger to Open.

Από mirelen