Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft Pix - Η νέα εφαρμογή φωτογραφίας από τη Microsoft για το iPhone

Microsoft Pix - Η νέα εφαρμογή φωτογραφίας από τη Microsoft για το iPhone
ired.gr

Η Τ.Ν έρχεται στην κάμερα του iPhone μέσω της Microsoft και οι φωτογραφίες μας δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.

Η Microsoft μπορεί να μην τα πήγε τελικώς καθόλου καλά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας - όσον αφορά το hardware, δηλ. τα smartphone - αλλά όσον αφορά το software, έχει παρουσιάσει αρκετές εξαιρετικές εφαρμογές και μάλιστα, για άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες (και κυρίως; το iOS της Apple). Και το πιο αστείο είναι, ότι τις εφαρμογές αυτές δεν τις διαθέτει καν για τα δικά της κινητά Windows phone συνήθως, ενώ προτιμάει να τα παρουσιάζει στο iPhone (άβυσσος η ψυχή της Microsoft, αλλά όσοι έχουν iPhone βγαίνουν τελικά ωφελημένοι).

Μια νέα τέτοια εφαρμογή που παρουσίασε πρόσφατα - και πάλι για την κάμερα όπως ήταν και η πολύ πετυχημένη Microsoft Selfie - είναι η Microsoft Pix, η οποία υπόσχεται να φέρει την τεχνητή νοημοσύνη στην κάμερα των iPhone (και iPad/iPod Touch). Τι ακριβώς κάνει όμως;

Δείτε ακόμη: Κυκλοφόρησε Microsoft Selfie App αποκλειστικά για iPhone 

Προχωρώντας ένα βήμα (ή μάλλον αρκετά) παραπέρα την ιδέα πίσω από την προηγούμενη Microsoft Selfie εφαρμογή της, η Microsoft Pix δεν αναγνωρίζει απλώς το πρόσωπό μας προκειμένου να βελτιώσει τη φωτογραφία Selfie που τραβήξαμε (κάτι που η Selfie το έκανε πολύ καλά), αλλά προχωράει στην αναγνώριση σκηνών σε οποιοδήποτε είδος φωτογραφίας προκειμένου να αποφασίσει από μόνη της ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις της κάμερας προκειμένου η φωτογραφία μας να βγει πιο ευκρινής, φωτεινή ισορροπημένη χρωματικά κλπ. Επιπλέον αναγνωρίζει τα πρόσωπα σε μια σκηνή και βελτιώνει τη φωτογραφία μας ώστε να φαίνονται καλύτερα και στην καλύτερη στιγμή τους. Η κυριότερη εστίασή της όμως είναι σε φωτογραφίες με ανθρώπους.

Για να τα πετύχει όλα αυτά πέρα από την ανάλυση της συγκεκριμένης σκηνής μέσω Τ.Ν, κάνει λήψη αρκετών 10 επάλληλων σκηνών (κάτι σαν τη λειτουργία burst) τις οποίες μετά αναλύει προσπαθώντας να δει πότε οι άνθρωποι της φωτογραφίας είναι στην καλύτερη στιγμή τους και ποιες σκηνές είναι πιο φωτεινές καθαρές και σωστές και μας παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες προκειμένου να διαλέξουμε. Τα δεδομένα από τις υπόλοιπες 7 φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις τρεις φωτό που έμειναν και μετά διαγράφονται. Όλα αυτά γίνονται επί τόπου σε πραγματικό χρόνο χωρίς εμείς να κάνουμε το παραμικρό.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε αριστερά τη φωτογραφία που τράβηξε η Microsoft Pix και δεξιά τη φωτό που τράβηξε η εφαρμογή της κάμερας του iPhone. Η διαφορά είναι εμφανής.

microsoft pix 01

Πέρα από αυτά, αν η εφαρμογή παρατηρήσει ότι έχουμε μια σταθερή εικόνα με κίνηση μέσα της, θα συλλάβει κάμποσες όμοιες σκηνές και θα τις ενώσει δημιουργώντας μια κινούμενη εικόνα όπως οι Live Photos του iPhone 6S/6S Plus, αλλά χωρίς να χρειάζεται να έχουμε το συγκεκριμένο μοντέλο που είναι το μόνο που ενσωματώνει αυτή τη λειτουργία. Αυτό όμως θα το κάνει μόνο αν αποφασίσει ότι όντως υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον που αξίζει να γίνει κινούμενη εικόνα. Δεν επιλέγουμε εμείς κάτι, πέρα από το να στρέψουμε την κάμερα του iPhone μας πάνω στο θέμα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Όλα τα υπόλοιπα τα αποφασίζει η τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής.

Δείτε ακόμη: Αυτό θα είναι το νέο πληκτρολόγιο της Microsoft για το iOS 

Άλλη μια λειτουργία που ενσωματώθηκε στην εφαρμογή είναι το χαρακτηριστικό Hyperlapse που η Microsoft πειραματίζεται τα τελευταία χρόνια. Μέσω αυτού, μπορούμε να μετατρέψουμε φωτογραφίες (που λήφθηκαν με τη Microsoft Pix) σε βίντεο τύπου time-lapse, ή να το χρησιμοποιήσουμε για να σταθεροποιήσουμε κάποιο βίντεο που τραβήξαμε - η Pix τραβάει και βίντεο.

Το σπουδαίο με την Τ.Ν της εφαρμογής είναι ότι δεν μένει στάσιμη, αλλά μαθαίνει. Όσο τη χρησιμοποιούμε, η εφαρμογή στέλνει ανώνυμα στοιχεία τηλεμετρίας - δηλαδή δεδομένα για το ποιες ήταν οι καλύτερες φωτογραφίες που οι χρήστες της προτίμησαν να κρατήσουν - προκειμένου πίσω στα εργαστήρια της Microsoft να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να βελτιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους αλγόριθμους της εφαρμογής για να συλλαμβάνει ακόμη καλύτερες φωτογραφίες στο μέλλον. Ουσιαστικά, όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την Pix, τόσο περισσότερο εκείνη μαθαίνει τι σημαίνει μια φωτογραφία να είναι καλή και βελτιώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Όπως καταλαβαίνετε, η Microsoft προσπαθεί να βάλει έναν επαγγελματία φωτογράφο μέσα στις τσέπες μας και ειδικά στη φωτογράφιση προσώπων. Προκειμένου να αποδείξει του λόγου το αληθές, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της (https://www.microsoft.com/en-us/research/product/microsoftpix/#photo-comparisons) φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με την εφαρμογή κάμερας της Apple και την Pix δίπλα-δίπλα για σύγκριση. Οι μεγαλύτερες βελτιώσεις φαίνονται στις Live Photos, όπου η Pix παρουσιάζει μια καταπληκτικά σταθεροποιημένη εικόνα σε σχέση με την αντίστοιχη της κάμερας του iPhone 6S.

Όπως είπαμε, η Pix είναι μόνο για το iOS, και δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε θερμά τη Microsoft που για άλλη μια φορά ανεβάζει την αξία των συσκευών της Apple ακόμη περισσότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό (υπάρχει κάποια κρυφή συμφωνία που δεν γνωρίζουμε;). Ευχαριστούμε Microsoft,. Αγαπούμε Microsoft.

 

Θα βρείτε τη Microsoft Pix εδώ: 

από Elicord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status