Η Apple ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις iPhones

Η Apple ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις iPhones
ired.gr

H Apple κατάφερε μέσα σε εννέα περίπου χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης iPhone, να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις.

Ο CEO της Apple Tim Cook, σε συνάντηση των εργαζομένων την Τετάρτη, δήλωσε πως η εταιρεία πούλησε πρόσφατα το ένα δισεκατομμυριοστό iPhone, σημείο ορόσημο για την εταιρεία και το προϊόν της.

Ο Cook μίλησε στους εργαζομένους που συγκεντρώθηκαν στο Cupertino, πως το τεμάχιο αυτό “ένα δισεκατομμυριοστό iPhone”, πουλήθηκε κάποια στιγμή μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Την περασμένη εβδομάδα καταρρίψαμε ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο με την πώληση του ενός δισεκατομμυριοστού iPhone. Ποτέ δεν θέσαμε ως στόχο να πουλήσουμε περισσότερα, θέσαμε όμως ως στόχο να πουλήσουμε με διαφορά τα καλύτερα προϊόντα. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθάτε την εταιρεία να αλλάξει τον κόσμο μέρα με την ημέρα”.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε 

Ο συνιδρυτής της Apple Steve Jobs, εισήγαγε στον κόσμο τη συσκευή iPhone, το έτος 2007. Κατά την έναρξη της κυκλοφορίας, η λιτή συσκευή εθεωρείτο μια συσκευή επικοινωνίας, συσκευή περιήγησης κι ένα σύγχρονο iPod - τότε που το iPod μεσουρανούσε - σε μία ενιαία συσκευή. Από τότε έως σήμερα η συσκευή iPhone έχει βελτιωθεί μέσα από εννέα επαναληπτικές εκδόσεις - οι τέσσερις σημαντικές - και έχει καθιερωθεί ως μία best - seller συσκευή, στην αγορά των smartphone. Η συγκεκριμένη συσκευή κι όχι τυχαία, φέρει τον μεγαλύτερο τζίρο στην εταιρεία και αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη.

billion iphone 01

Η είδηση αυτή έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των χλιαρών αποτελεσμάτων πωλήσεων της συσκευής iPhone, στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2016. Παρότι η συσκευή γνώρισε συρρίκνωση των πωλήσεων, η εταιρεία εμφάνισε έσοδα της τάξεων των $42,4 δισεκατομμύριων και τριμηνιαία καθαρά κέρδη $7,8 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Wall Street.

Ατενίζοντας το μέλλον, η Apple αναμένεται να εισαγάγει ευρέως μία νέα έκδοση iPhone, την οποία θα ανακοινώσει σε ειδική εκδήλωση, αυτό το φθινόπωρο. Οι φήμες και τα εξαρτήματα τα οποία φαίνεται να έχουν διαρρεύσει από τη συσκευή, προσδιορίζουν ελάχιστες αλλαγές από την τωρινή εμφάνιση της συσκευής iPhone 6s, οι οποίες εστιάζονται στην αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών 3,5 mm και την είσοδο διπλής κάμερας στην μεγαλύτερη έκδοση των 5,5 ιντσών.

Οι τελευταίες φήμες για το iPhone 7 ή iPhone 6 SE, αναφέρουν πως το πλήκτρο Αφετηρίας θα αντικατασταθεί με μία νέα μορφή ευαίσθητου πλήκτρου τεχνολογίας 3D Touch, αν και κατά τη γνώμη μας οι εικασίες αυτές είναι αστήριχτες. Μένει να περάσει ο καιρός και να δούμε όλοι μαζί την αναβαθμισμένη έκδοση.

από DINFUN