Σας αρέσει το Pokemon Go; Δείτε κι αυτά τα παιχνίδια θα εκπλαγείτε

Σας αρέσει το Pokemon Go; Δείτε κι αυτά τα παιχνίδια θα εκπλαγείτε
ired.gr

Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια Augmented Reality (AR- Επαυξημένης Πραγματικότητας), όπως το Pokemon Go, δείτε κι αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω.

 

Το Pokemon Go αποδείχθηκε το φαινόμενο της χρονιάς χωρίς αμφιβολία. Το παιχνίδι είναι το κύριο θέμα στις περισσότερες συζητήσεις και το μοναδικό ίσως παιχνίδι που παίζει ο περισσότερος κόσμος.

Και βέβαια υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό. Για τους περισσότερους, ο κύριος λόγος είναι ότι είναι η πρώτη τους «γεύση» επαυξημένης πραγματικότητας. Παιχνίδι που ανακατεύει το περιεχόμενό του με τον πραγματικό κόσμο και ταυτόχρονα απεικονίζονται όλα στην οθόνη του κινητού σας. Και επιπλέον έχει την ευχαρίστηση του να βγαίνεις έξω από το σπίτι, να κινείσαι, να γνωρίζεις κόσμο και να επικοινωνείς πραγματικά σαν άνθρωπος κι όχι μέσω μηνυμάτων, να γυμνάζεσαι καθώς περπατάς συνέχεια κλπ. Εννοείται ότι υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις των απορροφημένων που κουτουλάνε πάνω σε τοίχους και τζαμαρίες ή πέφτουν μέσα στη θάλασσα, αλλά τι να κάνεις ... ουδέν καλόν αμιγές κακού.

Το ευχάριστο είναι ότι το Pokemon Go δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας. Αν λοιπόν η «παιδικότητα» του Pokemon Go δεν σας ταιριάζει, ή θα θέλατε απλά να δοκιμάσετε διαφορετικές εμπειρίες και ιδέες, τότε διαβάστε παρακάτω γιατί υπάρχουν κι άλλα τέτοια παιχνίδια που αξίζει να δοκιμάσετε (και ίσως να κολλήσετε).

Δείτε ακόμη: Η Apple θα επενδύσει στην επαυξημένη πραγματικότητα το 2016 

BallStrike (iOS)

BallStrike (iOS)

Αν νομίζετε ότι τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας είναι καινούρια, ρωτήστε πάλι. Το BallStrike υπάρχει στην «πιάτσα» από το 2012. Είναι ένα παιχνίδι εξάσκησης-γυμναστικής (που παίζεται καλύτερα στο iPad λόγω μεγαλύτερης οθόνης) και σας βάζει μπροστά στην κάμερα, όπου πηδάτε και κλοτσάτε προσπαθώντας να πετύχετε τις μπάλες που πετάγονται από δω κι από κει. Είναι δωρεάν, αλλά η πλήρης έκδοση κοστίζει περίπου 1€.

App Store
The Walk (Android/iOS)

The Walk (Android/iOS)

Από τους δημιουργούς του Zombies, Run!, το The Walk έχει σκοπό να κάνει το περπάτημα παιχνίδι, ή να σας δώσει ένα λόγο - πέρα από τα τέρατα που σας κυνηγούν - για να σηκωθείτε από τον καναπέ. Είναι πραγματικά ένα phone-based fitness tracker, αλλά με σενάριο και πλοκή που ξετυλίγεται καθώς πάτε από περιοχή σε περιοχή. Κάθε φορά που περπατάτε προς ένα σημείο-στόχο, ξεκλειδώνετε κι ένα κομμάτι από την υπόθεση. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε τι γίνεται στη συνέχει, πηγαίνετε μια βολτίτσα ακόμη. Έχει κόστος 2,99€

App Store
ή
Google Play
Ingress (Android/iOS)

Ingress (Android/iOS)

Το Ingress έχει κομμάτι από το DNA του Pokemon Go - μιας και το έφτιαξε η ίδια εταιρία - αλλά είναι λίγο πιο «τεχνολογικής» κατεύθυνσης. Και μάλιστα ήταν το πιο δημοφιλές στον τομέα των παιχνιδιών AR μέχρι να εμφανιστεί το Pokemon Go. Η υπόθεσή του έχει να κάνει με το να βγεις και πάλι στους δρόμους, αλλά αυτή τη φορά έχεις στα χέρια σου τη μοίρα της επιβίωσης της ανθρωπότητας, ενώ δύο ομάδες μάχονται μεταξύ τους για επικράτηση. Σκεφτείτε το σαν το Risk του δρόμου, όπου οι δρόμοι είναι η σκακιέρα σας. Το παιχνίδι είναι δωρεάν με αγορές εντός της εφαρμογής.

App Store
ή
Google Play
SpecTrek (Android)

SpecTrek (Android)

Αν βαρεθήκατε να κυνηγάτε τέρατα, τότε κυνηγήστε φαντάσματα για αλλαγή μενού. Αυτός είναι ο στόχος του SpecTrek που λειτουργεί πολύ όμοια με το Pokemon Go. Κινηθείτε γύρω στον αληθινό κόσμο και πιάστε τα όλα. Όταν κρατάτε τη συσκευή σας παράλληλα στο έδαφος, θα δείτε ένα χάρτη να εμφανίζεται που θα σας καθοδηγεί. Σηκώνοντάς την, θα ενεργοποιηθεί η κάμερα και θα δείτε το φάντασμα που πρέπει να πιάσετε. Έχετε μαζί σας και λίγο αλάτι καλού κακού (όσοι βλέπουν Supernatural θα καταλάβουν τι εννοώ :) ). Η τιμή του είναι 1.99€.

Google Play
Warp Runner (Android)

Warp Runner (Android)

Αυτό το έξυπνο παιχνίδι γρίφων μετατρέπει το γραφείο σας, ή κάθε άλλη επιφάνεια, σε μια μίνι αρένα, όπου μαζεύετε αντικείμενα και καθοδηγείτε το δικό σας ρομπότ στην έξοδο της πίστας. Δεν μοιάζει με τα άλλα, αλλά είναι πολύ όμορφο με δικό του χαρακτήρα και εντελώς δωρεάν.

Google Play
06

Zombies Everywhere (iOS)

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Αν υπάρχει καλύτερο παιχνίδι AR από το Pokemon Go, τότε αυτό είναι το Zombies Everywhere (δε θέλω ουουου). Το Zombies Everywhere είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Αν θέλετε μια ζωντανή εμπειρία Walking Dead, τότε μην χάσετε αυτό το παιχνίδι. Τα ζόμπι σας επιτίθενται στον πραγματικό κόσμο όπως φαίνεται στην οθόνη του iPhone σας καθώς στρέφετε την κάμερά του κατά πάνω τους. Φυσικά - και ευτυχώς - έχετε κι εσείς τα όπλα σας με τα οποία τα εξολοθρεύετε πριν γίνετε μεζές. Κόστος μόλις 0,99€. Αν είστε φαν της σειράς και γενικός των ζόμπι, μην το χάσετε (δυστυχώς μόνο για iOS).

App Store

Καλή επαυξημένη διασκέδαση.

από Elichord