iPhone 7 - Δεν θα έχει έξοδο ακουστικών, αλλά η Apple έχει σκεφτεί κάτι ακόμη

iPhone 7 - Δεν θα έχει έξοδο ακουστικών, αλλά η Apple έχει σκεφτεί κάτι ακόμη
ired.gr

Για να μη γρινιάζουν αυτοί που θέλουν την κλασική έξοδο ακουστικών στο iPhone 7, η Apple σκέφτηκε να μην τους αφήσει παραπονεμένους.

Σύμφωνα με ένα πλήθος αξιόπιστων αναφορών, το επόμενης γενιάς smartphone της Apple, θα έλθει χωρίς τη γνωστή θύρα 3,5mm των ακουστικών που όλοι ξέρουμε και όλοι αγαπάμε. Και, αν και η Apple δεν διστάζει να πετάει δημοφιλείς αλλά παλαιωμένες πια τεχνολογίες στα αζήτητα, η θύρα των 3,5mm για τα ακουστικά έχει που είναι μαζί μας περίπου 100 χρόνια (!) και έχει αποδειχθεί, αξιόπιστη αλλά και κοινή για όλες πια τις συσκευές που χρειάζονται μια τέτοια έξοδο.

Περιττό λοιπόν να ξαναπούμε ότι, η απόφαση της Apple να την καταργήσει, έχει οδηγήσει σε περισσότερες από μια και δυο θυμώδεις αντιπαραθέσεις μεταξύ χρηστών, αλλά και ειδικών του χώρου της τεχνολογίας. Σε ένα άρθρο μάλιστα που διαβάστηκε πολύ, ο Nilay Patel του The Verge έφτασε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της θύρας και να περιγράψει την κατάργησή της από την Apple, ούτε λίγο, ούτε πολύ, σαν «εχθρική κίνηση προς τους χρήστες».

Δείτε ακόμη: Ασύρματα ακουστικά και Li - Fi στο iPhone 7! 

Και σίγουρο είναι, ότι η απόφαση αυτή της Apple, θα κάνει την παρουσίαση του iPhone και τη διάθεσή του στις αγορές μια ακόμη πιο ρηξικέλευθη κίνηση (σαν να μη φτάναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματά του, με κυριότερο την έλλειψη έμπνευσης στη σχεδίαση εν σχέσει με τους προκατόχους του).

Και, όπως και να το κάνουμε, αυτή ακριβώς η απόλυτη σχεδόν ομοιότητα με τα iPhone 6 και 6s - πράγμα που οδήγησε και στην πιθανή ονομασία 6SE - μπορεί να αποβεί το μεγαλύτερο «καρφί στο φέρετρο» του νέου μοντέλου. Άρα, η αφαίρεση της θύρας των 3,5mm μπορεί να οδηγήσει ακόμη περισσότερους χρήστες να προτιμήσουν να μείνουν με την παλιά τους συσκευή και να περιμένουν την επόμενη κίνηση της Apple το 2017.

iphone jack 01

Σύμφωνα με νεότερες αποκαλύψεις όμως, αυτοί που είναι «ερωτευμένοι» με τα παλιά τους ακουστικά και δεν θέλουν να τα αποχωριστούν ενόψει μιας νέας τεχνολογίας, μπορούν ακόμη να ελπίζουν. Απ’ ό,τι φαίνεται λοιπόν, το επελαύνον νέο iPhone θα έλθει μαζί με ένα χρήσιμο ανταπτοράκι που θα είναι ο μετατροπέας μεταξύ θύρας 3,5mm και lightning! Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί, όποιος το θέλει, να συνδέσει τα παλιά του ακουστικά στον αντάπτορα και από εκεί στη θύρα lightning του νέου iPhone.

Αν αυτή η αναφορά - που προέρχεται από αξιόπιστη πηγή - αποδειχθεί αληθινή, τότε σίγουρα πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση από τη μεριά της Apple. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο και φιλικό προς τους χρήστες να τους παρέχει η ίδια η Apple τον αντάπτορα αντί να τους εξαναγκάζει να πάνε τον αγοράσουν μόνοι τους - γιατί ποιος αμφέβαλλε ότι ένας τέτοιος αντάπτορας δεν θα παρουσιαζόταν αργά ή γρήγορα και όχι μόνο από την Apple. Και οι Κινέζοι κλέφτες θα γίνουνε;

Φαίνεται όμως πως η Apple άρχισε να αναγνωρίζει ότι η κατάργηση της κλασικής θύρας ακουστικών θα είναι μια αρκετά ριψοκίνδυνη κίνηση και ο χρόνος μετάβασης σε μια νέα τεχνολογία είναι αρκετός και με απροθυμία γίνεται δεκτός από τον κόσμο. Για να μην πούμε ότι η αντίδραση και μόνο που θα υπάρξει θα μπορούσε να γυρίσει «μπούμερανγκ» εναντίον της, μειώνοντας τις πωλήσεις ακόμη περισσότερο.

Δείτε ακόμη: Πώς θα δουλέψουν τα ακουστικά σας στο iPhone 7 αν δεν έχει υποδοχή ακουστικών 

Ως εκ τούτου, η προσθήκη ενός αντάπτορα - και μάλιστα κομψού - μέσα στο κουτί κάθε καινούριου iPhone 7, θα «χρυσώσει το χάπι» για τους διαμαρτυρόμενους και θα είναι ένας λογικός συμβιβασμός του τύπου, «να συναντηθούμε κάπου στη μέση».

Εντωμεταξύ, οι αναλυτές επίσης δηλώνουν ότι το νέο iPhone θα έχει και νέους χρωματισμούς, ένα home button παρόμοιο σε λειτουργία με το Trackpad ενός Macbook, αδιαβροχοποίηση επαγγελματικού τύπου και άλλα καλούδια. Για να δούμε ...

από Elichord