Gorilla Glass 5 - Το “άθραυστο” γυαλί που θα προστατεύει τα επερχόμενα iPhone

Gorilla Glass 5 - Το “άθραυστο” γυαλί που θα προστατεύει τα επερχόμενα iPhone
ired.gr

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό σε αντοχή το νέο προϊόν της Corning, Gorilla Glass 5.

Η εταιρεία Corning ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη γενιά Gorilla Glass των προϊόντων της Gorilla Glass 5. Το νέο γυαλί σχεδιασμένο για οθόνες κινητών, προσφέρει βελτιωμένη προστασία έναντι της θραύσης, από τυχαίες πτώσεις. Έχοντας ως βάση τις προηγούμενες γενιές της σειράς Gorilla Glass το τελευταίο προϊόν της εταιρείας, επιβιώνει κατά 80% των πτώσεων από ύψος 1,6 μέτρα, πάνω σε τραχιά επιφάνεια, κατά τη διάρκεια δοκιμών σε εργαστήριο. Σύμφωνα με την εταιρεία Corning, το Gorilla Glass 5 επιβιώνει από πτώσεις, 4 φορές περισσότερο από άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα γυαλιού.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει:

Με κάθε διαδοχική γενιά της Corning Gorilla Glass, πηγαίνουμε την τεχνολογία γυαλιού σε νέα επίπεδα. Η σειρά Gorilla Glass 5 δεν αποτελεί εξαίρεση, επεκτείνοντας τα πλεονεκτήματα της Corning στην απόδοση από την πτώση, σε σύγκριση με άλλα ανταγωνιστικά γυαλιά, αναφέρει χαρακτηριστικά ο John Bayne, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Corning Gorilla Glass. Οι πτώσεις συσκευών στον πραγματικό κόσμο είναι πολλές και συνήθως από το ύψος των ώμων και η βελτίωση των επιδόσεων αντοχής ενός γυαλιού είναι πλέον αναγκαία.

Διαβάστε επίσης: Tempered Glass για iPhone: Προστατεύει αποτελεσματικά την οθόνη

Το γυαλί της Corning Gorilla Glass 5, θα αρχίσει να εμφανίζεται σε συσκευές του 2016 και ο πρώτος υποψήφιος φαίνεται να είναι το iPhone 7 ή το iPhone 8 το 2017. Η εταιρεία Corning είναι ένας από τους μεγάλους προμηθευτές της Apple, για πολλά χρόνια. H Apple χρησιμοποιεί τα γυαλιά της εταιρείας για τις συσκευές iPhone και iPad. Η προηγούμενη έκδοση Gorilla Glass, είχε διατεθεί το έτος 2014.

Παρατηρήστε στο video την αντοχή με την οποία θα εξοπλιστούν οι επερχόμενες iOS συσκευές της Apple.

 

 

από DINFUN